İzzet Volkan’a, Uluslararası Arenada Önemli Görev
reklam
05 Ağustos 2018
İzzet Volkan’a, Uluslararası Arenada Önemli Görev

İzzet Volkan’a, Uluslararası Arenada Önemli Görev

ICC Türkiye Milli Komitesi’nin 60’ıncı Seçimli Genel Kurulu, 27 Temmuz 2018 Cuma günü gerçekleştirildi. ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, büyük bir başarıya imza attı.

Dünyanın en büyük iş örgütü Milletlerarası Ticaret Odası (International Chamber of Commerce-ICC) Türkiye Milli Komitesi Başkanlığı’na TOBB Başkanı Mehmet Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden seçilirken; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ise Milletlerarası Ticaret Odası’nın Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

TİCARET DÜZENİ TARTIŞMA YARATTI

Genel Kurul’un açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mehmet Rifat Hisarcıklıoğlu “Ticaret savaşları, bizim için müthiş bir tehdit. Avrupa ve Asya’dan gelen son veriler, yeni ihracat siparişlerinde düşüşe işaret ediyor. Özellikle ABD’nin yeni dönem ticaret politikası anlayışı, küresel ticaret şartlarını giderek daha zorlu hale geliyor. Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında artan gerginlik, 70 yıldır devam eden küresel kurallı ticaret düzenini tartışma konusu haline getirdi.” diye konuştu. TOBB Başkanı, ABD’nin 700 milyar dolar tutarında ticaret açığının yaklaşık yarısının, Çin ile ticaretinden kaynaklandığını ifade ederken, bu açığın 100 milyar dolar seviyesinde oluşmasının, ABD tarafından kabul edilebilir bir seviye olarak görüldüğünü söyledi.

TAHKİM DİVANI’NA 810 BAŞVURU YAPILDI

ICC’nin iş dünyasına sunduğu en önemli hizmetlerden birinin de, uyuşmazlıkların çözümü alanında yürüttüğü çalışmalar olduğunu söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ICC Milletlerarası Tahkim Divanı’nın, dünyanın önde gelen tahkim merkezlerinden birisi olduğunun altını çizdi. 2017’de, ICC Tahkim Divanı’na 810 yeni başvuru yapıldığını, söz konusu davaların 49’unun Türk taraflı olduğunu duyuran Hisarcıklıoğlu “Davalara, 17 Türk Hakem atanmıştır. Tahkim davaları, olağan mahkeme sürecinden çok daha hızlı şekilde sonuçlanmaktadır. Böylelikle, iş insanları zamandan kazanmakta, itilafların çözümü noktasında etkili ve yetkin karar alıcılar sayesinde geleceğe daha güvenle bakmaktadırlar.” dedi.

ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan “1934 yılında kurulan Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi, Bakanlar Kurulu Kararı ile 1945 yılında ‘Milli’ adını alarak yapılanmasını tamamlamıştır. ICC Türkiye’nin çalışmalarının genişletilmesi amacıyla, Komitenin kuruluş ve işlerinin yürütülmesi görevi, 1950 yılında 5590 sayılı kanun ile TOBB’a verilmiştir. ICC Türkiye; 18 Mayıs 1953 tarihinde, TOBB nezdinde yeniden yapılanmıştır. 27 üye ile işe başlayan komitenin 1955 yılında toplam 120 üyesi olmuştur. ICC, uluslararası ticaretin ve işbirliğinin geliştirilmesi, özel teşebbüsün güçlendirilmesi, uluslararası iş dünyası şartlarının düzenlenip standartlaştırılması amacıyla kurulmuştur. Bu amaçlarla kurulmuş olan ICC, hedefini geliştirerek; piyasa ekonomisinin sürdürülebilir ivme kazanması amacıyla desteklenmesi, iş dünyasının uluslararası organizasyonlarda her yönüyle temsil edilmesi, var olan uluslararası ekonomik sorunların aktif, somut çözümler için çaba gösterilmesi, iş dünyasının uluslar arası organizasyonlar aracılığıyla süreklilik taşıyan diyaloglar tesis etmesi gibi faaliyet alanlarını da üstlenerek bu konuda gelişme göstermiştir. Başta bölgemiz olmak üzere ilimizi ve odamızı tüm platformlarda olduğu gibi Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi'nde de temsil edeceğiz. Bu göreve seçilmekten dolayı büyük gurur duyuyorum. Görev sürem boyunca Türk işadamları ve bölgemiz işadamları için elimden geleni yapacağım.” dedi.

YÖNETİM KURULU’NDA KİMLER VAR?

20 kişilik ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu, şu isimlerden oluşuyor:

-Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu (TOBB Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yön. Kur. Bşk Yrd. Faik Yavuz (Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yön. Kur. Bşk Yrd. Hüseyin Aydın (T.C. Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü)

-Yön. Kur. Bşk Yrd. Suat Hacısalihoğlu (Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Bşk.)

-Yön. Kur. Sayman Üyesi Mustafa Saraçöz (TOBB Genel Sekreteri)

-Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Volkan (Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi Erol Derici (Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu (Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Öztürk (Ankara Ticaret Borsası Meclis Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Başdeğirmen (Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Abdullah Özdemir (Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sarı (Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Serteser (Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ruhi Koçak (Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çakırmelikoğlu (Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan (Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çakıroğlu (Koç Holding CEO)

-Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kırman (Türkiye Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mazhar U. Basmacı (Kentkart Yönetim Kurulu Başkanı)

-Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ziya Akıncı (Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi ICC Tahkim Divanı Üyesi)
Editör : Tuğberk Erdem
1530 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu