Fotoğraf Tutkunları, Tefod'ta Bir Araya Geldi
reklam
13 Mart 2012
Fotoğraf Tutkunları, Tefod'ta Bir Araya Geldi

Fotoğraf Tutkunları, Tefod'ta Bir Araya Geldi

Tekirdağ’da fotoğraf sanatına ilgi duyanları bir araya getiren yeni bir fotoğraf derneği kuruldu. Kısa adı TEFOD olan Tekirdağ Fotoğraf Derneği, fotoğraf tutkunu olan ve çeşitli meslek gruplarına mensup değişik kişilerden oluşuyor.

Dernekleşme sürecini tamamlayarak Tekirdağ’ın sosyal ve kültürel hayatına yeni bir soluk getirdiklerini belirten TEFOD Dernek Başkanı Ali Yekta Kurtuluş; Tekirdağ’da, amatör ruha sahip fotoğrafçıların bir çatı altında buluşmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Kurtuluş, amaçlarının hiçbir maddi kaygı taşımadan Tekirdağ ili ve çevresinin sosyal ve kültürel zenginliklerini fotoğraflamak olduğunu aktararak; “Çeşitli meslek dallarından arkadaşımız, fotoğraf hobisi çerçevesinde bir araya gelerek gelecek nesillere önceki yaşanmışlıkları bir anı olarak ölümsüzleştirecek. Fotoğrafı çok seven ama teknik ve görsel bilgi eksikleri olan fotoğraf gönüllüsü arkadaşlarımız, dernek sayesinde hem eğitim görebilecek hem de atölye çalışmalarıyla periyodik olarak düzenlenecek fotoğraf gezileriyle eğitimlerini pratiğe çevirebilecekler” dedi.

Fotoğraf sanatının Trakya bölgesinde gelişip yaygınlaşmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını anlatan Başkan Kurtuluş, derneğe üye kayıtlarının sürdüğünü, fotoğraf meraklılarının, Kolordu Caddesi üzerindeki Ziverbey İş Merkezi’ndeki dernek ofisinden ya da [email protected] mail adresi üzerinden irtibata geçerek üyelik işlemleri ile ilgili bilgi edinebileceğini vurguladı.

Kuruluşunu tamamlayan Tekirdağ Fotoğraf Derneği Yönetimi şu şekilde oluştu:

Dernek Başkanı: Yekta Ali Kurtuluş (Esnaf )

Başkan Yardımcısı: Turhan Durukan (Teknisyen)

Genel Sekreter: Ramazan Baran (Gazeteci)

Sayman: Güven Çelik (Öğretmen)

Yönetim Kurulu Üyesi: Tufan Tuna (Esnaf)

Yönetim Kurulu Üyesi: Oylum Dalgıç (Ev hanımı)

Yönetim Kurulu Üyesi: Ümit Alkan (Makine Mühendisi)

Yönetim Kurulu Üyesi: Özkan Özdemir (İşletmeci)

Yönetim Kurulu Üyesi: Mücahit Çalgın (Gazeteci)

Editör : Tuğberk Erdem
2474 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu