Zafer İlköğretim Okulu'ndan Çanakkale Sergisi
reklam
21 Mart 2012
Zafer İlköğretim Okulu'ndan Çanakkale Sergisi

Zafer İlköğretim Okulu'ndan Çanakkale Sergisi

Özel Zafer İlköğretim Okulu tarafından Orion AVM’de düzenlenen Çanakkale Enstalasyon Sergisi’nin açılışı, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ve Özel Zafer İlköğretim Okulu Müdürü Rahmi Ocak tarafından gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim müdürü İsmail Bağlar kurdele kesimi öncesinde yaptığı konuşmada Özel Zafer İlköğretim Okulu’nun öğrenci, öğretmen ve idarecilerinin yanı sıra alışveriş merkezindeki sergi alanını tahsis eden Orion AVM yetkililerine de teşekkür ettiğini söyledi.

Okulun görsel sanatlar öğretmeni İsmail Danyıldız’ın strafor ve boya kullanarak aslına uygun olarak tasarladığı eserlerden oluşan sergi, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Geçtiğimiz yıl okulda düzenledikleri sergiyi bu yıl daha da geliştirerek, daha geniş bir kesim ile buluşturmak istediklerini ifade eden serginin hazırlayıcısı ve okulun görsel sanatlar öğretmeni İsmail Danyıldız, serginin 25 günde ortaya çıkarıldığını söyledi. Kimi zaman özel kimi zaman da normal straforları kullanarak sergiyi hazırladığını ifade eden Danyıldız; “3-4 ay gibi bir sürede bitmesi gereken sergiyi 25 günlük sıkı bir çalışma ile hazırladık. Straforlardan hazırlanan sergide öğrencilerimiz de görev alıyor. Öğrencilerimizden bazıları sergimizi ziyarete gelenlere rehberlik ediyor bazıları da kıyafetleri ve duruşları ile sessiz olarak olayları canlandırıyorlar” dedi.

Sergide yer alan tüm parçaların gerçeğe uygun olarak yapıldığını ifade eden Danyıldız; “Dışarıdan bakılınca, sergideki eserlerin strafordan yapıldığı anlaşılmıyor. Ziyaretçiler strafor olduklarını duyunca gerçekliğini kontrol ediyorlar” diye konuştu. İsmail Danyıldız, Çanakkale şehitlerini daha iyi anlayabilmek ve anlatabilmek adına sergiyi hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

Sergide; Nusrat Mayın Gemisi, Şehitler Abidesi, havan topu mekanizması, kağnı arabası, siperler ve savaş meydanının küçük maketleri yer aldı.

Editör : Tuğberk Erdem
2503 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu