2 Bin Saha Çalışanına, Biner TL'lik Korana Desteği
reklam
14 Nisan 2020
2 Bin Saha Çalışanına, Biner TL'lik Korana Desteği

2 Bin Saha Çalışanına, Biner TL'lik Korana Desteği

Asyaport ve Medlog, sahada çalışan yaklaşık 2 bin personele biner TL destek ödemesi yapma kararı aldı. İş gücünün azaltılmasına yönelik hiçbir planlarının olmadığını aktaran liman yönetimi, yaşanan zorlu süreçte moralleri yüksek tutmaya çalışıyor.

Asyaport Limanı’nda ve Medlog’un yurt içindeki tesislerinde Korona virüsüne karşı her türlü önlemi alan Asyaport Limanı AŞ, yaşanan zorlu süreçte eleman çıkarmak yerine personeline mali destekte bulunma kararı aldı. Asyaport, MSC ve Medlog çatısı altındaki yaklaşık 2 bin saha çalışanına, Nisan ayı başında biner lira ödeme yapılacak.

İSTİHDAMI AZALTMAK SÖZ KONUSU DEĞİL

Herhangi bir istihdam veya iş gücünün azaltılması ile ilgili hiçbir planlarının olmadığını aktaran Asyaport Genel Müdürü Kadir Uzun, “Tamamen izole bir çalışma sistemimiz var. Konteynerlerin yüklemesi ve indirilmesi şeklinde gelişiyor. Bu konuda, gerekli tüm önlemleri aldık. Alınan bu önlemler sayesinde, şükürler olsun ki bugüne kadar liman içerisinde hiçbir vaka yaşanmadı. Bu zorlu süreci en kısa zamanda limanımız, işletmemiz ve ülkemiz adına aşmaya çalışıyoruz. Çalışanlarımıza desteğimiz ile alakalı söyleyebileceklerim herhangi bir istihdam, iş gücünün azaltılması ile ilgili hiçbir planımız yok. Tüm çalışanlarımızla devam ediyoruz, hatta bu ay onların ihtiyaçları doğrultusunda ilave net bin TL’lik ilave bir katkı sağladık. Bunun da onların moral motivasyon ihtiyaçları doğrultusunda, böyle hep birlikte zorlukları aştığımız bir günde, çok önemli bir katkı sunacağını düşünüyorum. Bu süreci, maddi ve manevi olarak hep birlikte aşmaya çalışıyoruz. Evden çalışmalarına devam edebilecek arkadaşlarımızı, aldığımız önlemler doğrultusunda evlerine gönderdik. Uygulama, onlar için geçerli değil. Bu desteği, özellikle sahada bilfiil işin başında olan, vardiyalı olarak 24 saat boyunca bu sürece devam eden arkadaşlarımıza sağlıyoruz. Bunu, aynı şekilde diğer şirket gruplarımızda, MSC ve Medlog’ta da uyguluyoruz.” dedi.

MORAL VE DESTEK OLSUN

Üretime aralıksız devam ettiklerini kaydeden Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ise, “Üretim ve lojistik hizmetler, dünya ekonomisinin temel taşıdır. Üretim olmazsa, lojistik hizmetler olmazsa sağlıklı bir hayat sürdürülemez. Hayatlarını riske ederek hayat kurtarmaya çalışan sağlık ordusu nasıl görevinin başında ise, üretimin tüketime ulaşması için lojistik ordusu da görevinin başında olmalı. Asyaport, Medlog, MSC şirketlerinin kadroları olarak görev başındayız. Yaptığımız hizmet, bir kamu görevidir ve toplum menfaati için aksamadan sürdürülmesi gerekmektedir. Bu amaçla gece, gündüz çalışmalarını sahada yürüten çalışanlarımıza ve ailelerine moral ve destek olması için Mart ayı maaşlarına ilave net bin TL destek vermeyi kararlaştırdık. Tarlada izi olanın, harmanda yüzü olur. Şirketlerimizde gururla çalışmayı özümsemiş ve aileleri için işyerlerini emniyetli bir gelecek olarak kabul etmiş bütün çalışanlarımıza yaptığımız katkı, helal olsun!” diye konuştu.

BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Limanda operatör olarak çalışan Gürkan Engin, “Şu anki ülke şartları, yaşadığımız ekonomik şartlar ve hatta işverenlerin bazı işçileri ücretsiz izne çıkarması gibi durumlar herkesin malumu. Hastalık ve sağlık açısından da çok zor günler geçiriyoruz. Bu açıdan baktığımızda, şirketimizin yaptığı bu katkı tabii ki olağanüstü bir katkı… Bu tür uygulamalarla, her yerde karşılaşamıyorsunuz. Ücretsiz izin nedeniyle şu an evlerinde oturup, ekonomik koşullar sebebiyle çok zor duruma düşen insanlarımız var. Şirketimizin bu şekilde bir uygulamayı hayata geçirmesi, biz çalışanlar için çok değerli.” dedi.

İŞTEN ÇIKARMA KESİNLİKLE YOK!

Liman personeli Ayhan Kaygusuz ise, “Bu çalışma şartlarında şirketimiz, saha çalışanları için ek ödenek verecek. Bizler, bu uygulamadan dolayı çok mutluyuz ve çok teşekkür ediyoruz. İyi bir iş yerimiz var, çalışmaya devam ediyoruz. İşletmede, ‘işten çıkarma’ gibi bir durum yok. Bundan herkes emin olsun.” diye konuştu.

İYİ BİR MOTİVASYON OLDU

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Liman personeli Müge Yorulmaz da, “Şu anda hiçbir sıkıntımız yok, mevcut şartlardan gayet memnunuz. Firmamız, bin lira ikramiye verdi bizlere. Çok güzel bir şey uygun görmüşler bizlere, bizler de kendilerine teşekkür ediyoruz. Yaşadığımız bu zorlu süreçte verilen bin liralık ikramiye bedeli, bizler için çok iyi bir motivasyon kaynağı oldu.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1355 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu