Kültür Ve Sanat Festivali Başladı
reklam
04 Ekim 2011
Kültür Ve Sanat Festivali Başladı

Kültür Ve Sanat Festivali Başladı

Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen ve 4 gün boyunca devam edecek olan Kültür ve Sanat Festivali, gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı.

Çorlu Belediyesi tarafından 15-16-17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Kültür ve Sanat Festivali; Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Emre Köprülü, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP il ve ilçe yönetimi, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Meclis Üyeleri, devlet erkânı, belediye çalışanları, çeşitli dallarda faaliyet gösteren sanatçılar, Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nun yönetmen ve oyuncuları, basın mensupları ve halkın katılımıyla oluşturulan festival kortejinin yürüyüşü ile start aldı.
Kortej, Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kortej, sünnet şölenine katılan çocuklarla birlikte ve davul-zurna ekibinin eşliğinde, Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, burada sünnet çocukları ile beraber çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Başkan Baysan ve davetliler, sünnet çocukları ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.
Resim, el işi ve fotoğraf sergisi

Çelenk töreninin sona ermesinin ardından Belediye Binası önüne gelinerek; resim, el işi ürünleri ve fotoğraf sergisi ziyaret edildi. El işi ürünlerinin sergilendiği stantta eğitmenler; Nurgül Balın ve Birsel Filiz ile onların öğrencilerine ait takı tasarımı, ahşap boyama, iğne oyası, kurdele nakşı ve ebru eserleri ve Resim Eğitmeni Melek Kıyunat’ın öğrencilerine ait ürünler, halkın beğenisine sunuldu. Daha sonra Çorlu Gazetesi ve Habertürk Gazetesi Muhabiri Göksel Gürsoy ve Pera Dil Akademisi Fotoğrafçılık Kursiyerleri’ne ait fotoğrafların sergilendiği stantlar ziyaret edildi.
Açılış kokteyli, oldukça neşeli geçti

Daha sonra Çorlu Belediye Meclis Salonu’nda açılış kokteyli düzenlendi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın ev sahipliğinde düzenlenen kokteylde misafirler ve davetlilere, çeşitli ikramlar sunuldu. Katılımcılar, oldukça samimi bir ortamda sohbet ettiler.

Kültür ve Sanat Festivali, Belediye açık otoparkında düzenlenen konserler ile devam etti. Çorlulu Klarnetçi Ömür Küçükler ve Bulgaristanlı şarkıcı Toni Storaro, açık otoparkı dolduran müzikseverlere konser verdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2262 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu