Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Sanal Ortama Taşındı
reklam
21 Ekim 2020
Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Sanal Ortama Taşındı

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Sanal Ortama Taşındı

06-08 Ekim 2020 tarihlerinde yapılacak Çerkezköy Endüstriyel Fuarı (ÇEF), Koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle bu yıl sanal platformda yapılacak. TRAKYAKA ve Çerkezköy TSO tarafından yapılacak fuara, yoğun bir katılım olması bekleniyor.

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı (ÇEF), Trakya Bölgesi’nde bir ilk olarak 2017 yılında 40 katılımcı firma ile düzenlendi. Fuar, bölgede gerçekleştirilen ilk endüstriyel fuar olma özelliğini taşımakta. Düzenlenen fuarda metal, makine, alüminyum, elektrik, elektronik, plastik ve ambalaj gibi sektörlerde üretim yapan firmalar yer aldı. Fuar organizasyonu sonrası hem katılımcı firmalardan hem de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) üyesi olan diğer firmalardan alınan olumlu geri dönüşler neticesinde Trakya bölgesinin böyle bir organizasyona büyük bir ihtiyaç duyduğu gözlemlendi. Geçtiğimiz sene 100’den fazla katılımcı ile 8 bin m²’yi geçen bir alanda gerçekleştirilen fuar, bu yıl tüm dünyanın sağlık problemi haline gelen COVİD-19 nedeni ile online platformda gerçekleştirilecek.

Fuarla ilgili olarak konuşan Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “2019 yılı Kasım ayından beri dünyayı oldukça derinden etkileyen COVİD-19 salgını, ülkemizi ve Trakya’yı derinden etkiledi. Yaklaşık 2 ay kadar süreyle birçok üretim tesisi üretimine ara verirken, ülke ekonomisinde de bir miktar küçülme yaşandı. Böylesine olağanüstü dönemlerde, sistemlerini kurup onu iyi yöneten ülkeler ayakta kalır ve daha az darbe alır. Biz de çok şükür süreci başarı ile yöneten ülkelerin arasında yer aldık. Bundan sanayimiz de, turizmimiz de, üretim yapan tüm sektörlerimiz de kazançlı çıktı. Hayat devam ederken Çerkezköy Endüstriyel Fuarı gibi bir organizasyonun kapılarını kapatmayı düşünemezdik. Bunun için Çerkezköy TSO ile bir araya geldik, istişare ettik ve fuarın bu yıl sanal platformda düzenlenmesine karar verdik.

Sanal fuar çözümleri, bu olumsuz ekonomik koşullarda avantaja dönüştürülebilir bir seçenek olarak değerlendirilmeli. Günümüzde şirketler data için milyonlarca lira para ödüyor. Sanal fuarlarda bu dataların 10 katı elde ediliyor. Dolayısı ile fiziki fuarların ayakta kalması ve pazarını genişletmesi için daha çok dijitalleşmesi gerekiyor. Bu sayede şirketler fiziki fuarlara oranla ticaret hacimlerini 2-3 katına daha çıkarabilirler. Biz de ÇEF’in sanal platforma taşınarak, bu avantajlardan daha fazla yararlanacağını düşünüyoruz.” dedi.

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, Trakya bölgesinde gerçekleştirilen ilk endüstriyel fuar olma özelliğini taşıyor. Fuar, ilk kez 2017 yılında metal, makine, alüminyum, elektrik, elektronik, plastik ve ambalaj gibi sektörlerde üretim yapan 40 katılımcı firma ile düzenlendi. 2018’de 2’ncisi gerçekleştirilen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı ile bölgede bulunan küçük ve ortak ölçekli KOBİ’lerin, büyük ölçekli firmalar ile iş birliği içerisinde olmaları ve büyük firmaların bölgede bulunan yan sanayi sektörlerini tanımaları, böylelikle bölgesel tedarik zincirinin oluşması amaçlandı. 10-12 Ekim 2018 tarihinde, Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen fuara metal, makine, alüminyum, elektrik elektronik, plastik, ambalaj üzerine üretim yapan 43 firma katıldı. Yaklaşık 2 bin m²’lik alanda gerçekleşen fuar, 5 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. 25-28 Eylül 2019 tarihleri arasında Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde 3’üncüsü düzenlenen fuar, prestijli bir yenilikle kapılarını araladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Yurtiçi Fuar Takvimi’nde yer alan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı bu yenilikle adını ulusal arenada en çok tercih edilen fuarların arasına yazdırmış oldu. Fuara ve fuarla ilgili ayrıntılı bilgiye online.endustriyelfuar.org adresinden ulaşabilirsiniz.
Editör : Tuğberk Erdem
6829 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu