3'üncü Çocuk Festivali, Bulgaristan'da Haber Oldu
reklam
15 Mayıs 2012
3'üncü Çocuk Festivali, Bulgaristan'da Haber Oldu

3'üncü Çocuk Festivali, Bulgaristan'da Haber Oldu

Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve 22-23 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Çocuk Festivali, Bulgaristan’ın Sakar Bölgesi’nde haftalık olarak yayın yapan Novini Gazetesi’nde geniş bir şekilde yer buldu.

Çorlu Belediyesi tarafından 22-23 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Çocuk Festivali, Bulgaristan’ın Novini (Haberler) Gazetesi’nde geniş bir şekilde yer buldu. Bulgaristan’ın Sakar Bölgesi’ndeki Harmanlı şehrinde haftalık olarak yayınlanan gazetenin; 27 Nisan-3 Mayıs 2012 ve 4-10 Mayıs 2012 tarihli sayılarında yer alan iki ayrı haberde, Harmanlı şehrinden gelen misafir heyet izlenimlerini paylaştı.

“Çorlu Şehri’nin Çocuk Festivali’nde Unutulmaz Bir Deneyim” ve “Bulgar Dansçıları, Türkiye’nin Çorlu Şehri’nde” başlıklarıyla yayınlanan haberlerde; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın geçmişi, Çorlu’da düzenlenen tören ve etkinlikler ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Çorlu Belediyesi ve öğrenci aileleri tarafından çok iyi ağırlandıklarını özellikle vurgulayan Bulgaristanlı misafirler, Çorlu’dan övgüyle bahsettiler. Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan festival alanında Bulgaristan’ın Harmanlı ve Dulovo, Romanya’nın Mecidiye, Makedonya’nın Kumanovo şehirleri ile Gürcistan’dan gelen çocukların yanı sıra, Çorlu’daki 46 ilköğretim okulunun öğrencilerinin yöresel dansları sahnelediği belirtildi.

4 gün boyunca pek çok etkinliğe katılan misafir heyet 3’üncü Çocuk Festivali’ni düzenleyen belediye yönetimine ve misafirperver Çorlu halkına teşekkür ettiler.

Editör : Tuğberk Erdem
2499 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu