3,5 Milyonluk Yatırımla Kavaklı Korusu, Korupark Olacak!
reklam
26 Mayıs 2023
3,5 Milyonluk Yatırımla Kavaklı Korusu, Korupark Olacak!

3,5 Milyonluk Yatırımla Kavaklı Korusu, Korupark Olacak!

Toplam bütçesi 3 milyon 324 bin 365 TL olan “Alternatif Turizmin Macera Dolu Rotası: Korupark” Projesi’nin uygulama sözleşmesi, Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından imza altına alındı.

Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen “Alternatif Turizmin Macera Dolu Rotası: Korupark” Projesi’nin uygulama sözleşmesi, Kırklareli Valiliği’nde düzenlenen tören ile imza altına alındı. Kavaklı Korusu’nun “Korupark” olarak spor turizmine kazandırılmasının hedeflendiği toplam 3 milyon 324 bin 365 TL bütçeli projede, Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü proje ortağı olarak yer alacak.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından açılan 2023 Yılı Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Alternatif Turizmin Macera Dolu Rotası: Korupark” Projesi’nin uygulama süresi, 15 ay olacak. Proje kapsamında Trakya bölgesinde turizm hacminin arttırılarak, 2013-2023 Turizm Master Planı’nında belirlenen turizm koridorunda alternatif turizm potansiyeli taşıyan Kavaklı Korusu’nun “Korupark” olarak spor turizmi alanında geliştirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında 3 adet konsept macera ve doğa sporları oyunu (7 oyunlu kütükler arası ip parkuru - hamak köprü, sallanan lastik, dev adım, mayın tarlası, tuzak ipler, yatay kütük köprü, örümcek ağı- Tırmanma duvarı, Kader atlayışı) kurulumu gerçekleştirilecek. Proje; gelen yolcuların karşılanması için tak yapımı, oyunların ve alanın güvenlik amaçlı çit ile çevrilmesi, gelen yerli ve yabancı turistlerin sayısının tutulabilmesi için turnikeler ve güvenlik kulübesi inşaatını da içinde barındırıyor. Toplam bütçesi 3 milyon 324 bin 365 TL olan projenin, 1 milyon 495 bin 964,25 TL’sini (yüzde 45) Trakya Kalkınma Ajansı karşılayacak.
Editör : Tuğberk Erdem
716 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu