Hobi Bahçeleri İçin Ön Talep Başvuruları Başladı
reklam
20 Ekim 2023
Hobi Bahçeleri İçin Ön Talep Başvuruları Başladı

Hobi Bahçeleri İçin Ön Talep Başvuruları Başladı

Stresli kent yaşamından uzaklaşarak toprakla buluşmak ve üretimin bir parçası olarak kendi ekip ürettiği ürünleri tüketmenin keyfini sürmek isteyen Çorlulular için Çorlu Belediyesi Hobi Bahçeleri Ön Talep toplama başvuruları başladı.

2021 yılında hayata geçirilen “Hobi Bahçeleri" projesinde 2024 yılı için ön talep toplama başvuruları başladı. 31 Ekim 2023 tarihinde sona erecek ön talep toplama başvurularının ardından Çorlu Belediyesi Encümeni huzurunda yapılacak ‘asil’ ve ‘yedek’ listenin belirleneceği kura çekimi sonunda, tahsis hakkı kazananlar için kayıt süreci başlatılacak. Öte yandan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 180 adet hobi bahçesinden 18 adedi, şehit yakını, gazi ve 1’inci derece gazi yakını ile en az yüzde 40 engelli vatandaşlarımıza ücretsiz olarak tahsis edilecek.

Aralık ayı içerisinde tahsis hakkı kazananlara bildirimlerin yapılmasının ardından 01-31 Ocak 2024 tarihleri arasında gerekli belgeler hazırlanarak ücret ödeme işlemleri tamamlanacak. 15 Mart-15 Aralık 2024 tarihleri arasında geçerli olacak tahsis süresi ile ilgili olarak bilgi almak isteyen vatandaşlar, Çorlu Belediyesi web sitesinde yer alan “Hobi Bahçeleri İşletme Yönetmeliği” bölümünü inceleyerek ya da 684 75 44 numaralı telefonu arayarak ilgili birime ulaşabilecekler.

Vatandaşların üretime açılacak hobi bahçelerinden faydalanabilmek için 31 Ekim 2023 tarihine kadar Çorlu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne yazılı olarak müracaat etmeleri gerekiyor. Hobi Bahçeleri İşletme Yönetmeliği için duyuruya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.corlu.bel.tr/duyuru/1/261/hobi-bahceleri-ile-ilgili-duyuru-metni

Editör : Tuğberk Erdem
405 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu