Avrupa Spor Etkinliği “No Fire”, Çorlu’da Gerçekleştirilecek!
reklam
13 Ekim 2023
Avrupa Spor Etkinliği “No Fire”, Çorlu’da Gerçekleştirilecek!

Avrupa Spor Etkinliği “No Fire”, Çorlu’da Gerçekleştirilecek!

Sağlık için bir araç olan spora ve fiziksel aktiviteye katılımı teşvik etmeyi ve aynı zamanda sporun etkileri konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan “No Fire” Projesi’nin ilk ayağı, 19-22 Ekim 2023 tarihleri arasında Çorlu’da gerçekleştirilecek.

Türkiye’de “Hava”, Bulgaristan’da “Toprak” ve Portekiz’de “Su” elementlerinin etrafında toplandığı bir spor etkinliği olan Erasmus Plus No Fire Avrupa Spor Etkinliğinin Türkiye ayağı Çorlu’da basketbol, voleybol ve parkur sporu dallarında gerçekleştirilecek. Etkinliğin Bulgaristan ayağında break dans, streetworkout, tekvando, Portekiz ayağında ise yüzme, su topu ve adaptif yüzme dallarında yarışmalar düzenlenecek.

Çorlu’da 20-21 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan müsabaka ve yarışmalarda Türkiye adına Çorlu’dan 23, Bulgaristan ve Portekiz’den ise 26’şar kadın ve erkek sporcu mücadele edecek.

İlk gün müsabakaları Rumeli Mahallesi’nde bulunan Çorlu Belediyesi Ziya Berhan Kılıç Spor Salonu’nda düzenlenecek. Saat 09.30’da başlayacak ve dönüşümlü olarak gerçekleştirilecek basketbol ve voleybol müsabakaları saat 17.00’de sona erecek. Etkinlik programı kapsamında hareketliliğe dikkat çekmek amacıyla Ziya Berhan Kılıç Spor Salonu’nda saat 13.30’da zumba etkinliği de gerçekleştirilecek. Ayrıca program kapsamında 19.00-21.00 saatleri arasında Hilton GardenInn Otel Konferans Salonu’nda “Sürdürülebilir Spor ve Karbon Ayak İzinin Azaltılması” konulu bir konferans düzenlenecek.

Programın ikinci gününde ise Esentepe Mahallesi Sancak Caddesi Emlak Konut Park Alanı’nda 08.30-09.00 saatleri arasındayoga ve nefes egzersizleri, 09.30-12.30 saatleri arasında ise parkur etkinlikleri gerçekleştirilecek. Müsabaka ve parkur etkinliklerinin ardından Hava Kalitesi İzleme İstasyonu ve Can Tekstil Organik Kontrollü Tarım Tesisi ziyaret edilerek incelemelerde bulunulacak.

No Fire Avrupa Spor Etkinliği, Hilton GardenInn Otel Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan ödül töreni ile sona erecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, “Avrupa Spor Etkinliği olan Erasmus Plus No Fire, sağlık için bir araç olan spora ve fiziksel aktiviteye katılımı teşvik etmeyi ve aynı zamanda sporun etkileri konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayarak küresel ısınmaya dikkat çekmek için her şeyi oluşturan dört element konseptini kullanıyor. Her proje ortağı, oynanacak fiziksel aktivitelerde yarışmalara ev sahipliği yaparak tek bir unsurun (hava, toprak, su) etrafında toplandığı bir spor etkinliği düzenleyecek. Dördüncü element (ateş) keşfedilemeyecek, böylece ateşin ısı anlamına geldiği mesajı vurgulanacak ve küresel ısınmaya dikkat çekilecek. 19-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlik kapsamında Çorlu’muza gelerek mücadele edecek olan tüm ekiplere müsabakalarda başarılar diliyoruz. No Fire Avrupa Spor Etkinliği’ne, tüm halkımız davetlidir.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
391 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu