Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası, Dulovo'da Konser Verdi
reklam
06 Haziran 2012
Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası, Dulovo'da Konser Verdi

Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası, Dulovo'da Konser Verdi

Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası, Bulgaristan’ın Silistre İli’ne bağlı Dulovo (Akkadınlar) İlçesi’ne gitti. Dulovo Belediyesi’nin, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü münasebetiyle düzenlediği etkinliklere katılan orkestra, 2 gün boyunca konserler verdi.

Geçtiğimiz Nisan ayında düzenlenen 3’üncü Çocuk Festivali’ne, Çorlu Belediyesi’nin Bulgaristan’daki kardeş şehri olan Dulovo İlçesi ile Paisovo (Doğucalar) Köyü’nden gelen misafir heyetler katılmıştı. Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası, Dulovo Belediyesi’nin davetiyle bu şehre giderek 1 Haziran Dünya Çocuk Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katılarak 2 gün boyunca konserler verdi.

Dulovo Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklere; Belediye Başkan Yardımcıları Oktay Çolpan ve Kemaleddin Avcı, Belediye Meclis Üyesi Osman Öztürk, Havuzlar Mahalle Muhtarı Ahmet Özgür, Müzik Eğitmenleri Yüksel Yavuz ve Hakan Özel, Ses Sanatçıları; Tuğçe Haşimoğlu ve Emine Özata ile Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası bünyesinde faaliyet gösteren müzisyenler katıldı.

Dulovo Belediye Başkanı Yüksel Ahmet ve Belediye Meclis Başkanı Sezgin Galip’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikler, şehrin meydanında düzenlenen konser ile başladı. Konser için hazırlanan platformda Dulovo’daki ilköğretim okullarının öğrencilerinden oluşan folklor ve modern dans ekipleri gösteriler yaptı. Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası da burada Dulovo halkına konser verdi. Daha sonra Paisovo Köyü’ne gidilerek burada da konser verildi.

Etkinlik programının üçüncü gününde Diçevo (Kemalköy) Köyü’nde düzenlenen şenliklerde halk oyunları ve modern dans gösterileri yapıldı ve konserler verildi. Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası, son olarak Bulgaristan’ın tarihi ve kültürel mirasa sahip önemli şehirlerinden biri olan Silistre’de Gençlik ve Kültür Merkezi’nde konser verdi. Oda Orkestrası’nın konserini beğeniyle izleyen Silistreliler, Çorlu’yu başarıyla temsil eden müzisyenlerimizi ayakta alkışladılar.

Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası ve beraberindeki heyet gezi programının sonunda Silistre Şehri’nin tarihi mekânlarını, Mecidiye Tabyaları’nı ve doğal güzelliklere sahip Tuna Nehri kıyılarını gezdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2782 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu