Nijat Ayvaz, Macaristan'ın Debrecen Şehrinde Fotoğraf Sergisi Açtı
reklam
06 Haziran 2012
Nijat Ayvaz, Macaristan'ın Debrecen Şehrinde Fotoğraf Sergisi Açtı

Nijat Ayvaz, Macaristan'ın Debrecen Şehrinde Fotoğraf Sergisi Açtı

Tekirdağlı fotoğraf sanatçısı Nijat Ayvaz, 31’inci Kişisel Fotoğraf Sergisi’ni Macaristan’ın en büyük şehirlerinden biri olan Debrecen de açtı. Ayvaz’ın birbirinden güzel fotoğraflarının yer aldığı sergi, 20 Haziran Çarşamba gününe kadar açık kalacak

2010 yılında, Avrupa’da bulunan 3 kent Avrupa Kültür Başkentliği’ni paylaştı. Türkiye’den İstanbul, Almanya’dan Essen, Macaristan’dan da Pecs şehirleri, 2010 yılında Avrupa kültürüne bir yıl boyunca başkentlik yaptı. Bu kapsamda Macaristan Avrupa’nın Geleceği Derneği Kurucu Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Farkas Gábor’un önerisi ile Nijat Ayvaz, 2 yıl boyunca Türkiye’yi karış karış dolaşarak; “Ateş, Hava, Su, Toprak ve İnsan” teması üzerine  Türk insanını fotoğrafladı.

Diyarbakır’dan Antalya’ya, Tekirdağ’dan Van’a, Trabzon’dan Ankara’ya kadar birçok ilde çalıştığı fotoğraflar ile Türkiye’deki yaşamı Avrupa’ya taşıdı. Avrupa’da ilk sergilendiği günden beri oldukça yoğun ilgiyle karşılanan sergi, 2 yıldır şehir şehir Avrupalı sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, 29 Mayıs günü Macaristan’ın ikinci büyük şehri olan Debrecen’de açıldı. Macaristan’ın en büyük ve en görkemli Kültür Sarayları’ndan biri olan Kölcsey Körfolyosóján’da açılan sergi, 20 Haziran’a kadar Debrecen şehrinde açık kalacak. Kölcsey Körfolyosóján Kültür Sarayı, dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayan çok işlevli bir kültür kompleksi olma özelliği taşıyor. Konser, tiyatro ve opera gibi gösteri sanatlarının yanı sıra, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının ve ressamların sergilerine de ev sahipliği yapıyor. Nijat Ayvaz, Avrupa’nın göbeğindeki bu kültür sarayında sergi açan ilk Türk olma özelliğini de yaşıyor.

Ayvaz, Türk-Macar dostluğuna Türkiye’de kent kent gezen “Macaristan’daki Türk İzleri” sergisi ile katkı koyarken aynı anda Avrupa’nın ortasında kent kent gezen ve “Türkiye ve İnsanı” temalı fotoğraf sergisi ile dikkatleri çekiyor. Aynı anda, biri yurt içinde diğeri ise yurt dışında farklı konulardaki fotoğraflardan oluşan sergileri ile Türkiye’de kolay kırılacağa benzemeyen bu fotoğraf sergi trafiği ile iki ülke halkları arasında bir nevi ‘Kültür Elçiliği’ yapıyor.

8 Haziran Cuma günü İstanbul Türk-Macar Dostluk Derneği’nin düzenleyeceği “Gulaş” günü dolayısı ile 32’nci Kişisel Fotoğraf Sergisi’ni açacak olan Nijat Ayvaz, İstanbullu sanat severlerle buluşacak. 8-15 Temmuz tarihleri arasında da Macaristan’da düzenlenecek olan Uluslararası Csipero Festivali’nde açacağı sergiyle, Avrupa’daki fotoğraf sergilerini açmaya devam edecek.
Editör : Tuğberk Erdem
2899 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu