Türkçe Olimpiyatları'nın Çorlu Ayağı Gerçekleştirildi
reklam
15 Haziran 2012
Türkçe Olimpiyatları'nın Çorlu Ayağı Gerçekleştirildi

Türkçe Olimpiyatları'nın Çorlu Ayağı Gerçekleştirildi

10’uncu Türkçe Olimpiyatları’nın, Çorlu ayağı gerçekleştirildi. İlk kez bir ilçede düzenlenen organizasyonda General Basri Saran Stadyumu’nu dolduran 20 bini aşkın kişi, Türkçe şarkılar söyleyip şiirler okuyan öğrencileri büyük bir coşkuyla izledi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen ve ilk kez Tekirdağ Valiliği’nin himayelerinde Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) ve Çorlu Belediyesi’nin katkıları ile bir ilçede düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’na, vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler. Kenya’dan Somali’ye, Arnavutluk’tan Ukrayna’ya, Şili’den Amerika’ya, Uganda’dan Mısır’a kadar pek çok ülkeden öğrencinin katıldığı etkinliğin sunuculuğunu, Arnavutluklu öğrenci Jorda ve ünlü spiker Ertem Şener gerçekleştirdi.

İzleyenlerden, bol bol alkış aldılar

Çorlu’nun bu etkinliğin düzenlendiği ilk ilçe olduğunun altını çizen Ertem Şener, Çorlu’ya övgü dolu sözler sarf etti ve pek çok ilde olmayan katılımın, Çorlu’da gerçekleştiğini söyledi. Programın diğer sunucusu Jorda ise, ‘Çorlu’ya ilk geldiklerinde buranın ilçe olduğuna inanmadıklarını’ söyledi. Kenyalı Abdurrezzak’ın Barış Manço’nun “Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” şarkısını Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nun dolduran Çorlulular büyük bir coşku ile eşlik etti. Şilili ve Kenyalı iki öğrencinin peşrev çekerek yağlı güreşe tutuştuğu bölümde cazgırlık, programın sunucusu Ertem Şener’e düştü. Gerek Türkiye’ye, gerekse memleketlerine özgü halk oyunları gösterileri de sunan öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı.

Katkı sağlayanlara plaket verildi

Tekirdağ Valiliği’nin himayelerinde TAGİD ve Çorlu Belediyesi’nin katkıları ile ilk kez bir ilçede düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’na katkı sağlayan Kılıçoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kılıç ile Güleç Anaokulu, İnfo-Kim, MisTürk, Selim Elektrik, Yerciler ve Yener Yapı firmalarının temsilcilerine, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek tarafından teşekkür plaketi verildi.

Programı, 20 bini aşkın kişi izledi

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekili Özel Yemişçi, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalaman, İlçe Milli Müdürü İsmail Bağlar, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Oktay Çolpan, Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı, TAGİD Başkanı Talat Kılıç, TAGİD Eşbaşkanı Ali Canbulat, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yenice Belediye Başkanı Mızırap Topaloğlu ve programın destekleyicilerinden Kılıçoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kılıç’ın da izlediği 10’uncu Türkçe Olimpiyatları’nın Çorlu ayağını, General Basri Saran Stadyumu’nun tribünleri ile zemine yerleştirilen sandalyeleri dolduran 20 bini aşkın kişi izledi.

Çorlu, bugün büyüklüğünü gösterdi

Türkçe Olimpiyatları’nın, ilk kez bir ilçede gerçekleştirildiğini ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; “Çorlu, bugün büyüklüğünü gösterdi. Çünkü ilk defa bir ilçede, Türkçe Olimpiyatları oldu. En büyük sevgi, çocukların yetişmesiyle başlar. Şu anda dünyanın dört bir yanında Türk Dili, Türkçemiz konuşuluyor. Dünyanın dört bir yanında, Türkiye sevgisi konuşuluyor. O bakımdan; çeşitli ülkelerden Türkiye’mize gelen, Çorlu’muza gelen bu çocuklarımızı, sizler adına sevgiyle selamlıyorum. Kendilerine hoş geldiniz diyorum ve inşallah seneye, bu organizasyonda çok daha büyüğünü görmek istiyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Program sonunda protokol mensupları sahneye davet edilerek, muhteşem kapanış finali gerçekleştirildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2397 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu