Nijat Ayvaz, Sergilerine Devam Ediyor
reklam
15 Haziran 2012
Nijat Ayvaz, Sergilerine Devam Ediyor

Nijat Ayvaz, Sergilerine Devam Ediyor

Fotoğraf ve Ses Sanatçı, Gazeteci, Yazar Nijat Ayvaz, İstanbul Macar Kültür ve Dostluk Derneği'nin her yıl düzenlediği geleneksel Gulaş Günü’nde “Macaristan'daki Türk İzleri” adlı sergisini İstanbullu sanat severlerle buluşturdu.

Serginin açılışında konuşan İstanbul Macar Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Uzman Dr. Erdal Şalikoğlu; “Türk Macar dostluğunda önemli katkılar ortaya koyan değerli sanatçı dostum Nijat Ayvaz’ı, bugün sizlerle tanıştırmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kendisi, Türkiye’yi karış karış gezen sergisiyle şimdi de İstanbul’da bizlerle. Aynı zaman da Macaristan’ın Debrecen kentinde de Türkiye temalı bir fotoğraf sergisi 20 Haziran’a kadar gezilebilir. Bunca yoğun koşuşturmacasının içinde, geleneksel Gulaş Günü’müzde bizlerle olduğu için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Dikkat çekecek katkılar sunuyor

Açılışta, Tekirdağ Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı Av. Güneş Gürseler de bir konuşma yaptı. Gürseler; “Tekirdağ’ımızın gururu sanatçımız Nijat Ayvaz, gerçekleştirdiği çalışmalarıyla gerçekten de takdir ettiğimiz bir kardeşimiz. Türk-Macar dostluğuna, dikkat çekecek katkılar ortaya koyuyor. Sergisini, İstanbul’un böylesine güzel bir mekânında, sizler gibi güzel insanlarla birlikte görmek, gerçekten çok hoş bir duygu. Kendisine, ben de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Dostluk adına yapılacak daha çok şey var

Şalikoğlu ve Gürseler’in ardından kürsüye gelen Ayvaz ise; “Sergimi, bu güzel mekânda sizlerle buluşturan; Dernek Başkanımız Sayın Erdal Şalikoğlu’na ve Dernek Başkan Yardımcımız Sayın Sadreddin Apaydın Beyefendi’ye, öncelikle teşekkür etmek isterim. “Macaristan’daki Türk İzleri” sergim Türkiye’yi il il gezerken İstanbul, bir kaç durakla final sergim olacak. Arnavutköy’de, boğazın mavi derinliklerinin yanı başında böylesi keyifli bir kalabalık eşliğinde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Tekirdağ, Türk-Macar Dostluğu’nun Başkenti gibidir. Macarlar’ın özgürlük kahramanı Prens Rakoczy ve ünlü Macar Edebiyatçı Mikes Kelemen, benim kentimde uzun yıllar yaşamış ve hayata veda etmiş. Böylesi köklü dostluk köprülerinin atıldığı bir kentten Tekirdağ’dan, kucak dolusu sevgiler getirdim sizlere. Biliyorum ki geçmişte kurulmuş olan bu iki dost halkın birlikteliği, çok daha öncesine dayanıyor. Yüzyıllar sonra, ‘ben de bu köklü dostluğa nasıl katkı koyabilirim’den hareketle ortaya çıkan sergimi, misafir ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Türk-Macar dostluğu adına yapılacak daha çok şey var” dedi.

Açılış sonrasında, Gulaş yenildi

Serginin açıldığı Dernek Merkezi’nin bahçesinde, ünlü İznikli Seramik Ustası ve Sanatçısı Bülent Aydemir de eserleri ile yer aldı. Ayvaz’ın fotoğraf sergisi, Arnavutköy/İstanbul’da yer alan Dernek Merkezi’nin bahçesinde geniş bir katılımcı topluluğu eşliğinde açıldı. Gecede; Macar Müziği’nden örnekler verilirken, Ortaçağ Macar Müziği’nin lezzeti boğazın rüzgârıyla tüm İstanbul’a karıştı. İstanbul Macar Konsolosluk görevlilerinin yanı sıra, çoğunluğunu doktorların ve akademisyenlerin oluşturduğu ve İstanbul’da yaşayan Macarlar’ın da katıldığı açılışın ardından “Gulaş” yenildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2435 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu