Önerler Köyü 2'nci Ceviz Festivali Sona Erdi
reklam
01 Ekim 2012
Önerler Köyü 2'nci Ceviz Festivali Sona Erdi

Önerler Köyü 2'nci Ceviz Festivali Sona Erdi

Önerler Köyü’nde bu yıl ikincisi düzenlenen Ceviz Festivali sona erdi. 28 Eylül Cuma günü Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan festival, iki gün boyunca devam etti. Festivalde, Türk Pop Müziği’nin sevilen sanatçısı Yusuf Güney de sahne aldı.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Önerler Köyü 2’nci Geleneksel Ceviz Festivali, 28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. 28 Eylül Cuma günü saat 19.00’da başlayan festival, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşuna müteakip okunan İstiklal Marşı ile start aldı. Sesinden bir hayli heyecanlı olduğu gözlenen ve oldukça kısa bir konuşma yapan Önerler Köyü Muhtarı Kemal Erduran; “Öncelikle hepiniz, Önerler Köyü tarafından düzenlenen 2’nci Geleneksel Ceviz Festivali’ne hoş geldiniz. Bizleri burada yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“Mehter takımının, ilk defa İstiklal Marşı okuduğunu gördüm”

Muhtar Erduran’ın ardından kürsüye, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan geldi. Kaymakam Doğan, yaptığı konuşmada; “Saygı değer konuklar ve değerli muhtarlarımız! Yeni görevimize başlayalı yaklaşık 12 gün kadar oldu. Bu çerçevede Çorlu’yu daha yeni tanıyoruz. Önerler Köyü’ne gelmeden önce haritadan bakmıştık ama ben ilk etapta yarım saat gibi bir sürede buraya ulaşacağımızı düşünüyordum. Şoförüm “Efendim, geldik” deyince, “Çıktık mı ki Çorlu’dan gelelim” şeklinde bir ifade kullandım. Öncelikle Önerler Köyü’nde gerçekleştirilen bu festival girişimini tebrik ediyorum. Festivalin amacı; insanlarımız arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak, halkımızı dinlendirmek ve eğlendirmek, sonrasında da bu bölgenin tanıtımını yapmaktır. Festivalin, Ceviz Festivali olması da ayrıca bir önem arz ediyor. Belki şu an itibariyle ceviz ağaçları çok fazla değildir ama amaç; burada dikilen, burada filizlenen bir fidanı bir şekilde büyütüp tabiata kazandırmak, sonra da cevizin ekonomiye sağladığı katkıya dikkat çekmektir. Bu festival sayesinde insanlar, Önerler Köyü’nde ceviz yetiştiğini ve buradaki insanların ceviz yetiştiriciliği konusundaki arzusunu görecekler. Festivalde emeği geçen, başta Önerler Köyü Muhtarımız Kemal Erduran olmak üzere, destek veren sponsorlarımıza, burada bulunan saygıdeğer konuklarımıza çok teşekkür ediyor ve festivalimize renk katan mehter takımımızı tebrik ediyorum. İtiraf etmeliyim ki ilk defa mehter takımının İstiklal Marşı’nı okuduğunu gördüm. Açıkçası çok da güzel okudular ve kendilerine çok teşekkür ediyorum. Festivalimizin; ilçemize, köyümüze ve ceviz yetiştiriciliğine hayırlara vesile olmasını diliyorum ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Protokol Mensupları, festival kortejine katıldı

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan’ın yaptığı konuşmanın ardından, kortej yürüyüşüne geçildi. Mehter takımının öncülük ettiği kortej yürüyüşüne; Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Adnan Kum, İl Genel Meclisi Üyesi Recep Şişman, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, Güreş Ağası İlyas Saral, Tema Vakfı Çorlu Şube Başkanı Ahmet Cömert, Özel Trakya Koleji Kurucusu Rasim Çalışkan ve Kurucu Temsilcisi Şule Çalışkan, Çorlu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Akın Yılmaz, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile Önerler Köyü halkı katıldı. Muhtarlık binası önünde oluşturulan kortej, ellerindeki meşalelerle birlikte festival alanına kadar yürüdü. Festival alanına gelindiğinde ise mehter takımı, vatandaşlara mini bir konser verdi.

“Seneye, 7 gün-7 gece festival yapacağız”

Festival alanına kurulan platformda kısa bir açılış konuşması yapan Önerler Köyü Muhtarı Kemal Erduran; “Siyasi partilerin değerli temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının saygıdeğer müdürleri, sevgili muhtar arkadaşlarım, basınımızın güzide temsilcileri ve değerli Önerler halkı… Bu yıl ikincisini kutladığımız Önerler Köyü Ceviz Festivali’ne, hepiniz hoş geldiniz! 2’ncisini düzenlediğimiz Ceviz Festivali’nin geleneksel hale gelebilmesi için en az 8’incisinin kutlanması gerekiyormuş. Onu da yapacağız inşallah. Öncelikle bizlere sponsor olan tüm firmalara teşekkürlerimi sunuyorum. Geçen yıl ilk kez kutladığımız festivalin, bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bu yılki festivalimiz iki gün sürecek. Seneye gün sayımız daha da arttıracağız ve 7 gün-7 gece festival yapacağız. Biz, cevizi Önerler Köyü’ne kazandırmanın peşindeyiz. Ceviz, bizim köyümüzün kumlu toprağına oldukça uygun bir ürün.  “Ceviz nerede var” diyorlar, ceviz Önerler’de var. Ben bunun denemesini bizzat kendim yaptım. 8 dönümlük alana ceviz ektim. İlk 4-5 yıl hiçbir şey alamadım ama şimdi 1 lira masraf etmeden 3 bin lira kazanıyorum. Cevizin Önerler’de yaygınlaşması için çalışmalar yapacağız ve halkımızı bu konuda teşvik edeceğiz. Hepinizi çok seviyorum, sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Muhtar Erduran’ın Trakya’ya has şivesiyle yaptığı konuşma, festivale katılanlar tarafından bolca alkış aldı.

Sponsor olan firmalara, plaket takdim edildi

Önerler Köyü 2’nci Ceviz Festivali’ne sponsor olan firmalara teşekkür plaketlerini, Önerler Köyü Muhtarı Kemal Erduran ve muhtar azaları verdi. Plaket töreni öncesinde firmalara tek tek teşekkür eden Erduran; “Festival organizasyonumuzun başından beri, sponsor olan firmalarımızla birlikte karar aldık ve birlikte yürüdük. Biliyorsunuz ki her şey, birlik ve beraberlikle olur. Allah hepsinden razı olsun, kendilerine teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Ceviz Festivali’ne destek olan firmaların sahiplerine ve yöneticilerine takdim edilen plaketlerin ardından; Grup Anako, İllüzyonist İbrahim Oral ve Kadim-Sevda sahne aldı. İlk günün flaş ismi olan Türk Pop Müziği’nin sevilen sanatçısı Yusuf Güney’in sahne almasıyla birlikte festival coşkusu doruğa çıktı. Festivalin ikinci gün programı kapsamında ise; animasyonlar, Onur-Suzan Dans Okulu modern dans gösterileri, Karadenizli sanatçı Salim Işıklı ve son olarak finalde de Türk Sanat Müziği’nin genç yorumcularından Ayşen Birgör sahne aldı.

Editör : Tuğberk Erdem
2991 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu