Önerler Köyü Festivali, Gönüllerde Taht Kurdu
reklam
06 Ekim 2011
Önerler Köyü Festivali, Gönüllerde Taht Kurdu

Önerler Köyü Festivali, Gönüllerde Taht Kurdu

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Önerler Köyü’nde bu yıl ilk kez düzenlenen Ceviz Festivali ve Sünnet Şöleni, halkın yoğun ilgisine sahne oldu. Büyük bir coşku selinin yaşandığı festival, 7’den 70’e herkesin takdirini kazandı.

Önerler Köyü 1’inci Ceviz Festivali ve Sünnet Şöleni, festival kortejinin köy meydanında toplanmasıyla start aldı. Köy muhtarlığının yanında bunan Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen kortej, anıta çelenk sundu. Saygı duruşuna müteakip okunan İstiklâl Marşı’nın ardından festival heyecanı, Önerler Köyü İlköğretim Okulu’nun bahçesine taşındı. Kortej yürüyüşüne; festival hazırlama komitesi araçlarıyla, davul-zurna ekibi nağmeleriyle, vatandaşlar ise sevgi gösteriyle eşlik ettiler.

Protokol, yoğun ilgi gösterdi

Bu yıl ilk kez düzenlenen festivale; Tekirdağ İl Genel Meclisi Başkanı Orhan Perçinoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Recep Şişman, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, Devlet Sanatçısı Orhan Kurtuldu, Türk Kızılayı Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka, TEMA Vakfı Çorlu Şube Başkanı Ahmet Cömert, Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Televizyondan, canlı olarak yayınlandı

Tek Rumeli Televizyonu’nun canlı olarak yayınladığı festival programı, saat 20.00’da, Türkülerle Rumeli Programı’nın yapımcısı ve sunucusu, ses sanatçısı Faruk Yılmaz’ın sahne almasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Faruk Yılmaz; “Çorlu’nun bir köyü olan ve Atatürk’ün isteğiyle kurulan güzel Önerler’e, hep(sic)iniz hoş geldiniz! 1 hafta önce yapılması planlanan fakat yoğun yağış nedeniyle bugüne ertelenen festival etkinliğimize, tekrar tekrar hoş geldiniz diyor ve iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Melda Duygulu, duygu dolu anlar yaşattı

Kısa bir giriş konuşmasının ardından Faruk Yılmaz, ilk konuğunu sahneye davet etti. Yılmaz; “TRT ekranlarından ve Kanal D ekranlarından tanıdığınız -ben ona ‘Türkülerin Dili’ diyorum-, Halk Müziği Sanatçısı Melda Duygulu Hanımefendi’yi sahneye davet ediyorum” diyerek mikrofonu, değerli sanatçıya bıraktı. Bir Rumeli Türküsü olan “Ramo-Ramo” ile programa başlayan Duygulu, seslendirdiği kâh hareketli kâh hüzünlü eserlerle gönülleri fethetti.

Hem gazeteci, hem de fotoğraf ve ses sanatçısı

Duygulu’nun ardından sahneye, renkli kişiliğiyle basın camiasının çok yakından tanıdığı Nijat Ayvaz geldi. Aynı zamanda gazeteci ve fotoğraf sanatçısı olan Ayvaz, Rock müziğin güçlü yorumcusu Kıraç’ın, “Razıysan Gel” adlı şarkısını seslendirdi. Özellikle genç neslin coşkulu alkışlarıyla destek verdiği Ayvaz, gazetecilik ve fotoğraf sanatçılığında gösterdiği mahareti, müzikte de gözler önüne serdi.

Çorluluların yakından tanıdığı bir isim

Nijat’ın ardından sahne alan Türk Sanat Müziği’nin yerel sesi Mehmet Baytan, “Gülü Susuz, Seni Aşksız Bırakmam” adlı şarkıyı seslendirdi. Aynı zamanda Çorlu’da emlak müşavirliği yapan Baytan, bölge ve yöre insanının oldukça yakından tanıdığı bir isim. Başarılı icrasını, gayet samimi konuşması ve güler yüzüyle bütünleştiren Baytan, kendi evinde olmanın verdiği rahatlıkla fırtına gibi esti.  

Emeği geçen herkese teşekkürler

Sanatçıların ilk şarkılarını seslendirmelerinden sonra canlı yayında, Önerler Köyü’nün tanıtım filmi gösterildi. Tanıtım filminin ardından Faruk Yılmaz, konuşmasını yapmak üzere Önerler Köyü Muhtarı Kemal Erduran’ı mikrofona davet etti. Oldukça heyecanlı ve bir o kadar da gururlu olduğu gözlenen Erduran; “Öncelikle bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan; İl Genel Meclis Üyeleri’ne, Velimeşe Belediye Başkanı’na, Marmaracık Belediye Başkanı’na, tüm siyasi parti temsilcilerine, muhtar arkadaşlarıma, güvenliğimizi sağlayan Jandarma Komutanlığımıza, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine, değerli basın mensuplarımıza, sevgili Önerler Köyü halkına ve tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan festival komitesine ve gerek maddi gerekse manevi her türlü konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm sponsorlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Önümüzdeki yıl, 3 gün 3 gece sürecek

Erduran; “Biz zoru başarmayı seviyoruz ve zor olanın üzerine gidiyoruz. Biz burada zoru başardık. Sevgili Önerler halkı, bu bir başlangıçtır. Her şeyin en iyisini ve en güzelini hak eden siz Önerler halkına, hizmetin de en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki yıllarda düzenlenecek olan festival, 3 gün 3 gece sürecek” diye konuştu.

Önerler Köyü, yöremizin bir numarası

Konuşmasına devam eden Erduran; “Özellikle burada köyümüzü, önce yurdumuza ondan sonra dünyaya duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Köyümüzde bulunan tarihi ceviz ağaçlarını yanı sıra, Velimeşe sınırına 3 bin 500 adet ceviz ağacı dikildi. Bundan sonra ceviz denince akla Önerler Köyü, Önerler Köyü denince ise akla ceviz gelecektir. Önerler Köyü eski tarihi ceviz ağaçlarının yanında; tarımıyla, ağaçlık alanlarıyla, parklarıyla, Çorlu’nun ve civarın en planlı, imarlı, programlı, kontrollü ve modern yapılaşmasıyla, tanınmış bir köydür. Tabii bunların hepsini ben yapmadım! Benden önceki muhtar ağabeylerimin yaptığı hizmetlerle Önerler Köyü, yöremizin bir numarası oldu. Biz de bir şeyler yapabilirsek, ne mutlu bizlere. Hepinizi çok seviyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Yaklaşık olarak 3 saati aşkın bir süre devam eden etkinlikte, soğuk havaya bir an olsun aldırış etmeyen yöre halkı doyasıya eğlendi. Festivali oldukça başarılı bulduklarını ifade eden vatandaşlar, önümüzdeki yılı şimdiden merakla beklemeye başladıklarını söylediler.

Editör : Tuğberk Erdem
2330 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu