Chp'li Gençler, Barış İçin Şarkılar Söylediler
reklam
24 Ekim 2012
Chp'li Gençler, Barış İçin Şarkılar Söylediler

Chp'li Gençler, Barış İçin Şarkılar Söylediler

CHP Çorlu Gençlik Örgütü’nün düzenlediği “Barış için Şarkılar Söylüyoruz” adlı türkü gecesi, Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Geceye, CHP Milletvekillerinin yanı sıra Bora Gezmiş de onur konuğu olarak katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu Gençlik Örgütü’nün düzenlediği “Barış için Şarkılar Söylüyoruz” adlı türkü gecesi, Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Geceye, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Üyesi CHP’li Milletvekillerinin yanı sıra Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş de onur konuğu olarak katıldı.

18 Ekim Perşembe günü saat 20.30’da başlayan türkü gecesinin açılış konuşmasını yapan CHP Çorlu Gençlik Örgütü Başkanı Mustafa Ülkem Uruk; “Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, Değerli Çorlulular! Hepiniz, “Barış için Şarkılar Söylüyoruz” etkinliğimize hoş geldiniz. Savaşın ne demek olduğunu bilen bir milletin bireyleri olarak, barışın da kıymetini en iyi bilenler bizleriz. Peki, nasıl bir barıştan bahsediyoruz? Dünyanın jandarmalığını Vietnam’da, Ortadoğu’da, Irak’ta, Lübnan’da, şimdi de Suriye’de üstlenmeye çalışan o büyük özgürlükler ülkesinden gelecek olan barıştan bahsetmiyoruz tabii ki… Biz, dünyayı yaşamaya değer kılan insanların ve milletlerin çocuklarına daha iyi bir hayat yaşatabilmek ümidi besleyebildikleri, gerçek bir barıştan bahsediyoruz. Sadece bir Amerikalı’nın, sadece bir zenginin değil, bir Afrikalı’nın, bir işçinin de çocuğuna anlatabileceği gerçek bir hikâye olan barıştan bahsediyoruz. Bugün milyonlarca doları bulan nükleer silah sanayi varken, kim barıştan söz edebilir? Bizler de CHP’nin Çorlu Gençlik Örgütü olarak -tıpkı partimizin kurucusu, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi-, tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya “Yurtta Barış, Dünyada Barış” için çağrı yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Aramızda, bu etkinliğin onur konuğu olarak addettiğimiz Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş de bulunuyor. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Çorlu Belediye Başkan Vekilimiz, İlçe Başkanlarımız ve diğer örgütlerimizin gençlik kolları da aramızdalar, kendilerine de hoş geldiniz diyorum. Ufak bir gecikmeyle, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vekillerimiz de aramızda olacaklar. İnşallah, Mustafa Kemal’in de düşlediği, hayal ettiği ve hedefi olduğu “Yurtta Barış, Dünyada Barış” için gerçekten önemli bir etkinlik olur. Hepinize katılımlarınız dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Çorlu Gençlik Örgütü’nün düzenlediği gecede söylenen birbirinden güzel eserlere, salonu dolduran coşkulu kalabalık da eşlik etti. Eserleri seslendiren Efes Aslan ve Gökhan Meneşe, izleyenlerden tam not aldı. Aşık Veysel Şatıroğlu’nun “Uzun ince bir yoldayım” adlı türküsünü seslendiren Utku Kurt (13) ile aynı eserin icrasında saz çalan Okan Açık (10), salondan uzun süre alkış aldı. Halk oyunlarının da sergilendiği gecede, Berdar Şeker ve Duygu Güngör de şiir okudu.

Gecenin onur konuğu olan ve konserin sonunda bir konuşma yapan Bora Gezmiş; “Sevgili Çorlulular! Aranızda olmaktan hakikaten çok mutluyum. Ben de CHP Üsküdar İlçesi’nde elimden geldiği kadar çalışıyorum. Bugünkü coşkunun, beni daha umutlu bir çalışma temposunun içerisine iteceğini zannediyorum. Mücadelemiz başlamıştır ve bu bir savaştır arkadaşlar. Geri ile Atatürkçülüğün bir savaşıdır. Biz haklıyız, muhakkak kazanacağız ve hiç ümitsiz değilim. Bu geceyi gördükten sonra inanın bu savaşı çok daha fazla moralle devam ettireceğiz. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; TBMM Çevre Komisyonu’nun CHP’li üyeleri; Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İstanbul Milletvekili Melda Onur ve Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, Çorlu Belediye Başkan Vekili Aynet Buyan, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Adnan Kum, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, İlçe Yönetim Kurulu, Kadın Kolları üyeleri, Gençlik Örgütü üyeleri ve partililer katıldılar.

Editör : Tuğberk Erdem
2368 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu