Cumhuriyet Konseri'ne Yoğun İlgi
reklam
15 Kasım 2012
Cumhuriyet Konseri'ne Yoğun İlgi

Cumhuriyet Konseri'ne Yoğun İlgi

Çorlu Müzik Derneği tarafından Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Konseri, yoğun ilgi gördü. Salondaki koltukların tamamı dolunca pek çok kişi konseri, merdivenlere oturarak ya da ayakta izlemek zorunda kaldı.

Avni Anıl Sanat Merkezi Çorlu Müzik Derneği, Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde Cumhuriyet Özel Konseri düzenledi. 02 Kasım Cuma günü saat 20.30’da gerçekleştirilen ve ücretsiz olarak düzenlenen konsere halk yoğun ilgi gösterince, salondaki koltukların tamamı doldu. Konseri izlemek üzere salona gelen pek çok kişi, merdivenlere oturarak ya da ayakta konseri izlemek zorunda kaldı.

Gerçekleştirilen organizasyonun açılış konuşmasını, Avni Anıl Sanat Merkezi Çorlu Müzik Derneği Başkanı Hasan Kaya yaptı. Başkan Kaya; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89’uncu yılı ve Çorlumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yılında, sizler için hazırlamış olduğumuz Cumhuriyet Özel Konseri’ne hoş geldiniz! Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milleti’ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Devlet yönetimini; kişilerin, ailelerin, bir zümrenin ya da sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet rejimi, 1923’ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiştir. Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk İlke ve İnkılâpları’nı koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Bu akşamki konserimizi sadece koromuz için değil, burada bulunan siz değerli konuklarımızın da katılımı için hazırladık. Bu coşkuyu, bu duyguyu hep birlikte yaşayarak, Çorlumuzun en büyük korosunu oluşturmak düşüncesindeyiz” diyerek, Avni Anıl Sanat Merkezi Çorlu Müzik Derneği Genel Sanat Yönetmeni ve koro şefi Gülden Kaya’yı sahneye davet etti.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümüne, nihavend makamındaki eserlerin seslendirilmesiyle başlandı. İkinci bölümde ise; muhayyer kürdi, mahur, segâh, hicaz ve muhayyer makamındaki eserler seslendirildi. Solo ve koro olarak seslendirilen eserlere, Memduh Şevket Esendal Sahnesi’ni dolduran vatandaşlar da eşlik ettiler.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Özel Konseri’ne; Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, Atatürkçü Düşünce Derneği Çorlu Şube Başkanı Sabri Eken, Tiyatro Sanatçısı Orhan Kurtuldu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
2634 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu