Çorlu Kent Konseyi'nden Fotoğraf Sergisi
reklam
02 Ocak 2013
Çorlu Kent Konseyi'nden Fotoğraf Sergisi

Çorlu Kent Konseyi'nden Fotoğraf Sergisi

Çorlu Kent Konseyi, Çorlu Belediyesi ve Orion AVM işbirliğiyle düzenlenen “Geçmişten Günümüze Çorlu” adlı fotoğraf sergisi, Orion AVM’de açıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, 16 Aralık Pazar günü saat 22.00’ye kadar açık kalacak.

Çorlu Kent Konseyi, Çorlu Belediyesi ve Orion AVM işbirliğiyle düzenlenen “Geçmişten Günümüze Çorlu” adlı fotoğraf sergisi, Orion Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılış törenine; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları; Ahmet Sarıkurt ve Erdoğan Demirci, Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Adnan Kum, CHP Çorlu Kadın Kolları Başkanı Nergis Zap, CHP Çorlu Gençlik Kolları Örgütü, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, resmi kurumların temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılış töreninde Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur’un günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmasının ardından, temsili olarak kırmızı kurdele kesildi. 20’nci yüzyılın ilk yarısından bugüne kadar geçen süreçte Çorlu’nun değişimini yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergide, ziyaretçiler Çorlu’nun gelişimine tanıklık etme şansı buldular.

Ziyaretçilere sergilenen fotoğraflar hakkında bilgiler veren Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur; “Bu sergi, Çorlu’nun kaybolmaya yüz tutan, tanıkları git gide azalan yakın tarihine pencere açmak amacı ile ortaya çıkan bir çalışmanın parçası. 20’nci yüzyılın ilk yarısından başlayan tarih diliminden, küçük bir kesit… Fotoğraf sergimizi gezenler, bugün yaşadıkları Çorlu’nun dününü de görme şansı bulacaklar. Evlerinin, işyerlerinin, parklarının, çarşılarının, pazarlarının yerinde neler olduğunu görebilecekler. Ama beni en çok sevindiren, “Bende de Çorlu’nun çok önemli resimleri var.” diyerek paylaşmak isteyecek kişilerin çıkmasıdır. Bir sonraki fotoğraf sergisi için, her geçen gün devleşen bir arşivin tohumlarını da atmış bulunuyoruz” diye konuştu.

Serginin açılış töreninde, Çorlu Belediyesi Oda Orkestrası ve keman kurslarında öğrenim gören kursiyerler konser verdiler. Ayrıca Resim ve El Sanatları Eğitmeni Nurgül Balin’in ebru sanatıyla ilgili canlı performansı, izleyenlerin beğenisini kazandı. Orion AVM’de açılan fotoğraf sergisi, 16 Aralık 2012 Pazar günü saat 22.00’ye kadar açık kalacak.

Editör : Tuğberk Erdem
2271 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu