Kültürlerin İzleri Doğa'da Hayat Buluyor
reklam
15 Ocak 2013
Kültürlerin İzleri Doğa'da Hayat Buluyor

Kültürlerin İzleri Doğa'da Hayat Buluyor

Kültür, toplumların yüzyıllar içinde biriktirdiği ortak bir değerdir. Bir toplumun yaşayış ve düşünüş tarzıdır. Şarkılar, hikâyeler, deyişler, halk dansları ve kıyafetler de bir kültürü temsil eden önemli özellikler arasında yer almaktadır.

Bu noktadan hareketle yola çıkan Çorlu Doğa Koleji öğrencileri, Sosyal Bilgiler ve Almanca Bölümleri’nin rehberliğinde, Türk ve Alman kültürlerinin izlerini taşıyan bir etkinlik gerçekleştirdiler. “Geçmişten Günümüze Geleneksel Türk Kıyafetleri Defilesi & Kostümfest” adı altında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler, birbirinden değişik kıyafetlerle çıktıkları sahnede yaptıkları gösterilerle davetlilere kültürel bir şölen yaşattılar.

Her öğrencinin değişik bir yöreyi temsil ettiği etkinlikte, yörelerin yaşayış tarzları, lezzetleri ve genel özellikleri hakkında bilgiler verildi. Doğalı öğrenciler, giydikleri yöresel kıyafetlerle, özelliklerini tanıttıkları yörenin halk oyunlarından da bir seçki sundular. Türk Kültürü’nün yüzyıllar içindeki dönüşümünün gözler önüne serildiği etkinlikte, Atatürk’ün yaptığı Türk modernizasyonuna da vurgu yapıldı. Cumhuriyet’le birlikte değişen kültürel yaşam ve Cumhuriyet’in Türk kadınına verdiği değer, Çorlu Doğa Koleji öğrencileri tarafından bir kez daha hatırlatıldı.

Türk misafirperverliğine uygun olarak misafirlerin lokum ve lavanta keseleriyle kapıda karşılandığı etkinlik, adeta bir Türk-Alman gecesine dönüştü. Türk kıyafetleri defilesinin ardından Alman Kültürü’ne dair örnekler sunan Çorlu Doğa Koleji öğrencileri, Alman folklorik kıyafetleriyle sahneye çıkarak geleneksel Alman dansı gösterisinin yanı sıra Almanca şarkılar da seslendirdiler. Almanca derslerinde öğrendikleri bilgileri pekiştirme ve aileleriyle paylaşma olanağı bulan öğrenciler, şarkılar ve danslar eşliğinde yaptıkları gösterileriyle davetlilerden büyük alkış aldılar.

Editör : Tuğberk Erdem
2334 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu