Nijat Ayvaz'ın, Nepal Ve Hindistan Sergisi Açıldı
reklam
23 Mart 2013
Nijat Ayvaz'ın, Nepal Ve Hindistan Sergisi Açıldı

Nijat Ayvaz'ın, Nepal Ve Hindistan Sergisi Açıldı

Fotoğraf ve Ses Sanatçısı Nijat Ayvaz’ın, “Himalaya’nın Kadınları” konulu fotoğraf sergisi, sanatseverlerle buluştu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirilen sergi açılışına, Nepal Fahri Başkonsolosu Prof. Dr. Günseli Malkoç da katıldı.

Fotoğraf ve Ses Sanatçısı Nijat Ayvaz’ın, “Himalaya’nın Kadınları” konulu fotoğraf sergisi, Tekirdağ'da açıldı. Nijat Ayvaz’ın, Nepal ve Hindistan gezisinde çektiği fotoğraflarından derlediği serginin açılışına; Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Nepal Fahri Başkonsolosu Prof. Dr. Günseli Malkoç, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Atlaş, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Recep Palabıyık, Tekirdağ Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Naci Akyazı, Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey, Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu, CHP Merkez İlçe Başkanı Murat Emre Kervancılar, Nepal Fahri Başkonsolosu Prof. Dr. Günseli Malkoç, Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken, TRAKYAKA temsilcileri, TASİAD temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Sergi açılışı öncesi Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, günün anısına Nepal Fahri Başkonsolosu Prof. Dr. M. Günseli Malkoç’a plaket takdim etti.

Nepal ve Hindistan’ın ‘baharat rengi’ insanlarının büyüleyici yaşamlarını ‘Himalaya’nın Kadınları’ adlı fotoğraf sergisinde sanatseverlerle buluşturmayı hedeflediğini ifade eden sanatçı Nijat Ayvaz; “Bu sergimle herkesi, her anı keyifli ve sürprizlerle dolu geçirdiğim günlere şahit etmek, Himalaya’nın rüzgârına savrulan baharat rengi düşlerin insanlarını buluşturmak istedim. Bu iki ülke ile Türkiye arasında kültürel bağlar kurmak adına böyle bir sergi açmaktan mutluluk duyuyorum. Nepal ve Hindistan’da olmakla maddiyat yerine maneviyatı seçen insanların masalsı hayatlarını, biraz aralayacağız bu sergimde… Bu etkileyici mirasın içinde farklı inançlarla birlikte yaşamayı bir coşkuya çevirmiş bu güzel insanlarla tanışın, yaşadıkları yere ve misafirlerine sonsuz saygı duyan bu insanları tanıyın istedim” dedi.

Ayvaz; “İnanıyorum ki Nepal ve Hindistan dediğimde, hepimizin içinde merakla hep gidilmek istenen yerler aklınıza gelecek. Ben de çocukluğumda “İnşallah gidip görebilirim” dediğim bu yerlere gittiğimde, rengârenk hayatların ahenkli ruhlarla birleşerek rengahenk birlikteliğinden doğan uyuma şahit oldum. Bu rengahenk hayatların olduğu diyarlarda beni ne gibi maceraların ve gibi gizemlerin beklediğinden habersizdim. Umarım sizler de bir gün o mutlu insanların ülkelerine gider, çocukluk düşlerinize dokunabilirsiniz” diye konuştu.

Sanatçı Ayvaz, sergisinde aynı gün Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve beraberindeki heyeti ağırladı. Vali Kızılcık, Ayvaz’ın fotoğraflarını yerinde inceleyerek Nepal Başkonsolosu’ndan temsil ettiği ülkesi hakkında bilgiler aldı.
Editör : Tuğberk Erdem
2640 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu