Saray Halkı, 72. Koğuş'u Ayakta Alkışladı
reklam
24 Mart 2013
Saray Halkı, 72. Koğuş'u Ayakta Alkışladı

Saray Halkı, 72. Koğuş'u Ayakta Alkışladı

Türk Edebiyatı’nın usta kalemi Orhan Kemal’in “72. Koğuş” adlı eseri, Saray Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından sahnelenen ve yaklaşık 2 saat süren oyuna, Saray halkı büyük ilgi gösterdi.

Saray Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından hazırlanan Mandolin Dinletisi ve Orhan Kemal’in “72. Koğuş” adlı tiyatro eseri, Saray halkı ile buluştu. Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan etkinliğe Saray halkı büyük ilgi gösterdi. Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın da görev aldığı oyunda sergilenen performans, seyircilerden tam not aldı.

“Yeni kuşaklar olarak borcumuz var”

Gecenin açılış konuşmasını, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Günsel Solak yaptı. Köy Enstitüleri hakkında bilgi veren Solak; “Ülkenin gelişmesinden, aydınlanmasından rahatsız olan çevrelerin baskısıyla Köy Enstitüleri kapatıldı. Bugüne baktığımızda bizi yönetenler bilimsel eğitimden yana olmadıklarını açıkça ortaya koyuyorlar. Kin ve nefretleri ortaya koyanlara karşı duruşumuz olmalıdır. Bağımsızlık Savaşı’nı cephede kanları ile kazananlara, bilimsel eğitimle ülkemizin kalkınmasına katkı koyanlara yeni kuşaklar olarak borcumuz vardır. Gün, bu borcu ödeme günüdür” dedi.

“Asla ve asla umudunuzu yitirmeyin”

Solak’ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ise; “Biz Lüleburgaz’ı tanımlarken, soyadı Kültür olan Lüleburgaz olarak tanımlıyoruz. Eğer bir kent bilgi üretmiyorsa, sanat üretmiyorsa, bir kent kültürünü üretmiyorsa sadece kalabalık insan topluluğu olabilir. Kentler; bilgi, sanat ve kültür üretir. Biz de bu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Burada en önemli görev öğretmenlerimizdedir. Bugün burada birçok yerde olmayan bir şey var, sizler varsınız. Bu salonda insanlar var, en önemlisi de budur. Sizler, güneşin doğuşunu alnında ilk hisseden Trakya insanlarısınız. Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk İlkeleri’ne sıkı sıkıya bağlı olan insanlarsınız. Sizler, hiçbir zorluğu bahane olarak görmeyecek insanlarsınız. Asla ve asla umudunuzu yitirmeyin” diye konuştu.

“Saray’ın da aydınlık soyadı var!”

Düzenlenen organizasyonun ev sahibi konumunda bulunan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına, geceye katılanları selamlayarak başlayan Başkan Çoban; “Saray Belediyesi olarak kültür, sanat ve spor faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Lüleburgaz’ın “Kültür” soyadı var, Saray’ın da “Aydınlık” soyadı olsun diyorum. Bugün çok heyecanlıyım. Çünkü Öğretmen Okulu’nda beni yetiştiren öğretmenlerimle bugün bir araya geldim. Bu heyecanın coşkusunu ve mutluluğunu, doya doya birlikte yaşayacağız” dedi.

Emekli öğretmenlerden mandolin dinletisi

Başkan Çoban’ın konuşmasının ardından emekli müzik öğretmeni Salim Çelikkol’un yönettiği Emekli Öğretmenlerden oluşan Mandolin Grubu sahne aldı. Mandolin grubu seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle, kulakların pasını sildi. Müzik dinletisi sonrası Belediye Başkanı Nazmi Çoban kürsüye gelerek, Çelikkol ve grupta yer alan öğretmenlere plaket ve çiçek takdim etti.

Dakikalarca ayakta alkışlandı

Gecede son olarak, Türk Edebiyatı’nın usta kalemi Orhan Kemal’in “72. Koğuş” adlı eseri sahnelendi. Oyunun sona ermesiyle birlikte seyirciler ayağa kalkarak, oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı. Oyuncuların seyirciyi selamlamasının ardından Başkan Çoban sahneye çıkarak oyunculara çiçek ve plaket takdim etti.  Gece toplu halde çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
2302 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu