Chp'li Gençler, Denizleri Çorlu'da Andı
reklam
30 Mayıs 2013
Chp'li Gençler, Denizleri Çorlu'da Andı

Chp'li Gençler, Denizleri Çorlu'da Andı

CHP Çorlu Gençlik Örgütü, Deniz Gezmiş’in idam edilişinin 41’inci yıldönümünde anma programı gerçekleştirdi. Program kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’na kurulan açık hava sinemasında “Delikanlım, İyi Bak Yıldızlara” belgeselinin gösterimi yapıldı.

Cumhuriyet Halk Parti (  CHP)’li gençlerin hazırladığı programa yoğun katılım olurken, soğuk havaya rağmen her geçen dakika katılım daha da arttı. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte konuşan CHP Çorlu Gençlik Örgütü Başkanı Mustafa Ülkem Uruk; “Bugün, Türkiye tarihinin kara bir sayfası… Aynı zamanda bugün, Türk Gençliği’ne devrimci mücadeleyi artıracak ruhun üflendiği gün… Bugün, 6 Mayıs… Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının, “Tam Bağımsız Türkiye”den başka bir talepleri olmadı. “Amerikan üsleri kaldırılsın!” dediler, “Ülkemiz, bağımsız değil” dediler, “Daha iyi bir dünya mümkün” dediler ve çıktılar yola. Ve yollarını kesenler -daha doğrusu kestiğini zannedenler-, emperyalizmin ülkemizdeki egemenliğine katkı sundular. Ama 72’den bu yana bir bakın bakalım kaç çocuğun adı Deniz… Evet, o ruh üflenmiştir ve biz o ruhla Mustafa Kemal’in gösterdiği hedefe yorulmak bilmeden yürüyeceğiz” dedi.

Programın ardından etkinliğe katılanlar; Çorlu’da böyle bir etkinliğin ilk defa gerçekleştiğini ve CHP’yi gençler sayesinde sokakta gördüklerini ifade ederek, genç nesillere teşekkür ettiklerini söylediler.
Editör : Tuğberk Erdem
2265 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu