Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Büyük Yoncalı'da
reklam
30 Mayıs 2013
Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Büyük Yoncalı'da

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Büyük Yoncalı'da

Türkiye’nin ilk ve tek gezici müzesi olan “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi”, Büyük Yoncalı Belediyesi Düğün Salonu’nda ziyarete açıldı. Çanakkale Savaşları’na ait birçok farklı materyalin sergilendiği müze, 24 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Türkiye’nin ilk ve tek gezici müzesi olan “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi”, Büyük Yoncalı Belediyesi Düğün Salonu’nda ziyarete açıldı. 4 bin parça savaş malzemesi, 75 anlatım tablosu ve 30 dakikalık çok özel belgesel film gösterisinin yer aldığı müze, “Çanakkale’den Anadolu’ya Projesi” kapsamında yıllardır bölgesel trafik üzerinden tüm yurdu dolaşarak büyük bir eğitim ve kültür tanıtım programını yerine getiriyor.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Büyük Yoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer; “Bu vatan topraklarının ne kadar zor kazanıldığını yeni nesle anlatabilmek için, Çanakkale Müzemizi Beldemize getirdik. Çanakkale Savaşları; Birinci Dünya Savaşı’nın ve tarihin en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği bölümüdür. Beraber omuz omuza yürütülen o şanlı mücadele, Atatürk’ün milli mücadele kararını verdiği noktadır. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Mehmetçiklerimiz, Çanakkale’de destan yazmışlardır. Bu savaşlar Türk Milleti’nin; sayısız zafer, şan ve şerefle dolu tarihinin en parlak sayfasıdır. Eğer, kahraman Türk Askerimiz canını keskin kurşunlara siper etmeseydi, İstanbul işgal edilir ve vatan istilaya uğrardı. Çanakkale Destanı’ndan kalan materyallerle, Türk Milleti’nin nasıl bir durumda zaferi kazandığını göstermek istedik. Öğrencilerimiz mutlaka ziyaret etmeli. Atalarımızın kanlarıyla suladığı vatanımıza, hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

Çanakkale’ye gidemeyenler için gezici müzenin büyük bir fırsat olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Sezer; “Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi; 20-24 Mayıs tarihleri arasında, saat 09.00’dan 20.00’ye kadar açık olacaktır ve halkımız, ücretsiz olarak müzeyi gezebilecektir”  diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
2349 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu