Çgd 1'inci Gazeteciler Kupası, Çorlu Gençlerbirliği Spor'un
reklam
30 Ekim 2013
Çgd 1'inci Gazeteciler Kupası, Çorlu Gençlerbirliği Spor'un

Çgd 1'inci Gazeteciler Kupası, Çorlu Gençlerbirliği Spor'un

Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Gazeteciler Kupası sona erdi. Kupanın ilk sahibi, Sultanköy Belediyespor’u 4-2 yenen Çorlu Gençlerbirliği Spor oldu. Şampiyon takım kupasını, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan’ın elinden aldı.

Tekirdağ Süper Amatör Küme takımlarından; Çorlu Gençlerbirliği Spor, Sultanköy Belediye Spor, Çorlu Sanayi Spor ve Ergene Belediye Spor’un katılımıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Çorlu Gazeteciler Derneği (ÇGD) 1’inci Gazeteciler Kupası sona erdi.

Kupanın sahibini penaltılar belirledi

Turnuvanın ilk gün maçlarını kaybeden Çorlu Sanayi Spor ile Ergene Belediye Spor, kupanın 3’üncülük maçında karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 3-0’lık skorla kapatan Çorlu Sanayi Spor, maçtan da 5-1’lik üstünlükle ayrıldı. Turnuvanın final maçında ise ilk günün kazananları Çorlu Gençlerbirliği Spor ile Sultanköy Belediye Spor karşı karşıya geldi. Başlama vuruşunu Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’nin yaptığı final maçının ilk yarısı, golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci yarıdan da gol sesi çıkmayınca Gazeteciler Kupası’nın sahibi olacak takımı belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonrası Çorlu Gençlerbirliği Spor’un Sultanköy Belediye Spor karşısında 4-2 üstünlük kurarak ÇGD 1’inci Gazeteciler Kupası’nda şampiyonluğa ulaşmasının ardından kupa töreni düzenlendi.

Kupa, gelecek yıllarda da tekrarlanacak

Tören öncesi kısa bir konuşma gerçekleştirerek katılım gösteren kulüplere, yöneticilerine, futbolcularına teşekkür eden ÇGD Başkanı Levent Silistre; “Karşılaşmalarda görev alan hakemlere, turnuvaya katılan takımlara, turnuvanın hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ÇGD olarak amacımız, yeni sezon öncesi kamuoyunun dikkatini Çorlu’da bulunan amatör spor kulüplerine çekebilmekti. Aynı zamanda kulüpler arasındaki dostluk bağlarını daha da kuvvetlendirmesi için düzenlediğimiz bu organizasyonu gelecek yıllarda da tekrarlamak niyetindeyiz. Umuyorum başarılı olabilmişizdir” dedi.

“Spora desteğimizi sürdüreceğiz”

Kupa töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Gazeteciler Kupası’nın düzenlenmesinde emeği geçen ÇGD yönetici ve üyeleri başta olmak üzere, karşılaşmalarda düdük çalan hakemlere, centilmence mücadele gösteren sporculara ve takımların teknik heyetleri ile futbolcularını tebrik etti. Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen maçların Çorlu’da artık gece maçı oynanabileceğini gösterdiğini kaydeden Başkan Baysan; “Spora desteğimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaymakam Doğan’dan, övgü dolu sözler

Kupa töreni öncesinde konuşan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ise; “Türkiye’de sadece büyükşehirlerde düzenlenen bu tip organizasyonların Çorlu’da da düzenlenmesi, bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Emeği geçen ÇGD yöneticilerini, başkanını kutluyorum. Gelecek hafta başlayacak olan yeni sezonda mücadele edecek olan sporculara da şimdiden başarılar diliyorum. Bu organizasyonun gelecek yıllarda da geliştirilerek devam ettirileceğini ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Hakemler plaket, takımlara kupa

Konuşmaların ardından maçlarda görev yapan hakemlere turnuva anısına plaket, tüm kulüplere de kupaları takdim edildi. Gazeteciler Kupası’nda ikinci olan Sultanköy Belediye Spor’un kaptanı Özer Zambak’a kupayı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, turnuva şampiyonu olan Çorlu Gençlerbirliği Spor kaptanı Mustafa Dündar’a da kupasını Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan takdim etti. Şampiyon takımın antrenörü Alekber Berker’e de plaketini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü verdi.

Turnuvaya yoğun ilgi

ÇGD 1’inci Gazeteciler Kupası’na; Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Belediye Meclis Üyeleri; Ali Çimen, Hasan Toprak, Nazmi Aydoğmuş ve Ömer Cebe, Çorlu Havalimanı Müdürü Alptekin Gedikli, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ömer Tüfekçi, CHP Çorlu İlçe Yönetimi, AK Parti Ergene İlçe Başkanı İbrahim Özcan, TEKSİF Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, Kızılay Marmara Ereğlisi Şube Başkanı Zeki Uzun, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Erçili, Belediye Başkan Aday Adayları Ayhan Civan, Tamer Dodurka, Hamdi Sarıer, Hakan Sunal ile siyasi partilerin temsilcileri, oda başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda sporsever katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
2535 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu