Saray Şehir Stadı'na Görkemli Açılış
reklam
20 Mart 2014
Saray Şehir Stadı'na Görkemli Açılış

Saray Şehir Stadı'na Görkemli Açılış

Restorasyon çalışmaları Saray Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Saray Şehir Stadı, 16 Mart Pazar günü yapılan görkemli törenle hizmete açıldı. İyileştirme ve geliştirme çalışmalarının ardından şehir stadı, oldukça modern bir görünüme kavuştu.

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Saray Şehir Stadı, gerçekleştirilen görkemli törenle hizmete açıldı. Stadyumun açılış törenine; Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Nazmi Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Yasin Keskin, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Tekirdağ Başkanı Mehmet Kaya, ünlü futbolcu Fatih Akyel, Belediye Meclis Üyesi Adayları, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

FİFA kriterlerinde bir saha

Yapılan açılış konuşmasının ardından vatandaşlara seslenen Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban; “2008 yılında yetki yazısı ile belediyeye devri söz konusu olan stat, Mayıs 2011 yılında yapılan protokolle 10 seneliğine belediyemize devredilmişti. 2013 yılında yapımına başladık ve tamamladık. Tesisimizin ölçütleri 78’e 116 metredir. Bunun 70’e 105 metresi futbol sahası, geriye kalanı ise tartan pist ve diğer alanlar olarak yapılmıştır. Bakımları yapıldığında suni çim, rahat rahat 20 sene kullanılabilir. Proje tamamlanmış olup ilçemiz, FİFA kriterlerinde bir sahaya sahip olmuştur. İlçemizde şu anda, 4 kulübümüz faal olarak resmi maçlarını yapmaktadır. Bu da demek oluyor ki; 4 A takımı ve 5 genç takım tüm maçlarını stadımızda yapmaktadır. Stadımızın ışıklandırılması tamamlanmıştır ve stadımızda her türlü resmi müsabaka yapılabilecektir. Bununla birlikte stadımız, 24 saat son sistem güvenlik kamera sistemi ile izleniyor. Ayrıca; soyunma odaları, hakem odası ve görevli odası da düzenlenmiştir” diye konuştu.

“İlçemize yakışan bir tesis oldu”

Törende bir konuşma yapan Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ise; “Gençliğin yetiştirilmesinde, eğitim öğretim kurumlarının olduğu kadar spor tesislerinin de vazgeçilmez bir yeri vardır. Çocukların ve gençlerin bedensel gelişimleri açısından sportif aktivitelerini en iyi şartlarda yapabilecekleri tesislere ve salonlara ihtiyaç var. Spor tesisleri; gençliğin ve halkımızın enerjisini olumlu yönlere kanalize eden, gençliği disipline eden çok yönlü kurumlardır. Bu açıdan şartları geliştirilen yenilenen tesislerimiz olsun, yeni yapılan spor tesislerimiz olsun bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Stadımızın neredeyse yeniden yapılırcasına birçok yönden görmüş olduğunuz iyileştirme ve geliştirme çalışmalarının tamamlanmasına müteakip hizmete sunulma sevincini birlikte paylaşıyoruz. Futbol stadımızın yeni yapılan sentetik çim zeminiyle, gece aydınlatma sistemiyle, kapasitesi arttırılan ve seyirci koltuğu kaplanan bin kişi kapasiteli seyirci tribünüyle, çevre düzenlemesiyle, tartan pistiyle ve buna benzer çalışmalarla gerçekten yeniden yapılırcasına elden geçti ve ilçemize yakışan bir tesis oldu” dedi.

Açılış kurdelesi, hep birlikte kesildi

Plaket ve ödüllerin takdiminin ardından stadyumun açılış kurdelesini; Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Tekirdağ Başkanı Mehmet Kaya ve ünlü futbolcu Fatih Akyel hep birlikte kesti. Beyaz güvercin uçuran İlçe Kaymakamı Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Nazmi Çoban, ardından açılış maçını başlattı. Törenin ardından davetliler ve katılımcılara pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2281 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu