Mehmet Ali Çelebi, Sessiz Çığlık Eylemi'ne Katıldı
reklam
08 Nisan 2014
Mehmet Ali Çelebi, Sessiz Çığlık Eylemi'ne Katıldı

Mehmet Ali Çelebi, Sessiz Çığlık Eylemi'ne Katıldı

Balyoz Davası’nda tutuklu komutan yakınlarının oluşturduğu “Vardiya Bizde Platformu”, Tekirdağ’da Sessiz Çığlık Eylemleri’ne devam ediyor. Her Cumartesi günü saat 13.00’da Tuğlalı Park’ta yapılan eylemin bu haftaki misafiri, Mehmet Ali Çelebi oldu.

Tekirdağ’da gerçekleştirilen Sessiz Çığlık Eylemleri’nin bu haftaki konuğu, Ergenekon Davası’ndan tutuklanan ve sonrasında serbest bırakılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi oldu. Tuğlalı Park’a geldiğinde yurttaşların sloganlarıyla karşılanan Mehmet Ali Çelebi, burada bir konuşma yaptı.

Ergenekon tertipçilerinin kaybedeceğini ve yargılanacağını belirten Mehmet Ali Çelebi; “Kumpas kuranlar, her zaman kaybedecektir. Onlar; dünyada erdem, dünyada iyilik hüküm sürdükçe asla huzur bulamayacaklardır. Çünkü şeref, çünkü özgürlük, çünkü adalet onların karşılarında heybetli bir şekilde durmaya devam edecektir. Türk gençliği olarak, irademizdir. Bizi, milli davamızdan yıldıracak hiçbir vasıta yoktur. Milli davamız bizim hayatımızdır. Bu tertiplerin; Cumhuriyeti korumaya yönelmiş irademizi durdurmaya değil, zerre kadar azaltmaya bile gücü yetmeyecektir. Cumhuriyet uğrunda vereceğimiz kavgada kökleşecektir. Asla umutsuzluğa düşmeyiniz. Masalcının, masal sonunda varacağı yerdeyiz. Göreceksiniz, yine iyiler kazanacak. Çünkü hak da, mantık da, doğru da, tarih de bizden yanadır. Yolumuzu, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinden gelen aydınlığı ile aydınlatıyoruz. Biz kazanacağız. Mustafa Kemal kazanacak” dedi.

Eyleme; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, İşçi Partisi (İP) Tekirdağ İl Başkanı Hayri Çaktı, İP Merkez Karar Kurulu (MKK) Üyesi Zafer Şen, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Güneş Gürsever, Tekirdağ Barolar Birliği Başkanı Nevzat Teker, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Tekirdağ İl Başkanı Ufuk Etçi ve vatandaşlar katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
2497 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu