Çorlu Tso Turnuvası'nda Şampiyon Yeni Sanayi Sitesi Oldu
reklam
22 Eylül 2014
Çorlu Tso Turnuvası'nda Şampiyon Yeni Sanayi Sitesi Oldu

Çorlu Tso Turnuvası'nda Şampiyon Yeni Sanayi Sitesi Oldu

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO)’nın ev sahipliğinde bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Kurumlar Arası Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Yeni Sanayi Sitesi oldu. Şampiyon takım kupasını, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz’ın elinden aldı.

Çorlu TSO’nun evsahipliğinde gerçekleştirilen ve Ergene İlçesi sınırları içerisinde kalan Yeşiltepe Mahallesi’ndeki semt sahasında oynanan futbol turnuvasına, 2 ayrı grupta toplam 12 takım katıldı. Takımların gruplarında oynadıkları maçların ardından ilk 2 sırayı alan takımlar, çapraz eşleşme ile yarı final müsabakalarını oynadı. Yarı finalde Emniyet takımını 2-0 yenen Yeni Sanayi Sitesi ile Sağlık Spor takımını 5-2 yenen Çorlu Adliyesi, final maçı oynama hak kazandı.

Emniyet Spor 3’üncü oldu

01 Eylül’de başlayan turnuva, oynanan 3’üncülük-4’üncülük maçı ve final maçının ardından son buldu. Emniyet Spor ile Sağlık Spor arasında oynanan 3’üncülük maçının normal süresi golsüz eşitlikle tamamlandı. Penaltı atışlarında rakibi Sağlık Spor’a 4-3’lük üstünlük sağlayan Emniyet Spor, turnuvanın 3’üncüsü oldu.

Şampiyon Yeni Sanayi Sitesi

Turnuvanın final maçında ise; A Grubu’nu ilk iki sırada tamamlayan Çorlu Adliyesi ile Yeni Sanayi Sitesi karşı karşıya geldi. Karşılaşmada ilk golü bularak öne geçen Yeni Sanayi Sitesi, bir de penaltı atışından yararlanamadığı karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamlayan taraf oldu. İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyarak tecrübesini sahaya yansıtan Yeni Sanayi Sitesi, peş peşe bulduğu gollerle farkı açtı. Çorlu Adliyesi’nin maçtaki tek sayısı skoru değiştirmeye yetmeyince, turnuvanın şampiyonu Çorlu Adliyesi’ni 5-1’lik skorla yenen Yeni Sanayi Sitesi oldu.

Final maçına büyük ilgi

Yeşiltepe Semt Sahası’nda oynanan 3’üncülük maçı ile final maçını; Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız, Çorlu İlçe Emniyet Müdür Vekili İzzet Ersoy, Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Zeki Dobrucalı, turnuvaya katılan kulüplerin temsilcileri ve sporseverler izlediler. Final maçının ardından derece elde eden takımların kupa ve madalyaları ile turnuvaya katılan tüm takımların plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Turnuvayı şampiyon unvanı ile tamamlayan Yeni Sanayi Sitesi futbol takımı oyuncuları kupa sevincini doyasıya yaşadılar.

Turnuvanın rekoru Emniyet Spor’un

Fikstür gereği bazı takımların 3 gün üst üste maç yapmak zorunda kaldığı turnuvanın rekorunu; 08, 09, 10, 11 ve 12 Eylül günlerinde haftanın her günü maç yaparak 5 gün üst üste sahaya çıkan Emniyet Spor kırdı. Kimi takımlar 3 gün üst üste maç yaparken kimilerinin ise 1 gün oynayıp 1 gün dinlenmesi eleştirileri de beraberinde getirmiş, Çorlu Adliyesi maçına çıkan Bölge Trafik takımı maçın ilk düdüğü ile birlikte oturma eylemi yaparak bu durumu protesto etmişti. Turnuvada 5 gün üst üste maç yapan tek takım olan Emniyet Spor ise bu alanda erişilmesi güç bir rekora imza attı. Emniyet takımının bu programa ve üst üste 5 gün maç yapmasına karşın turnuvayı 3’üncü sırada tamamlaması da büyük bir başarı olarak nitelendirildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2085 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu