Başkan Serkan Erçili: “Aklımızda Başarısızlık Yok!”
reklam
30 Ekim 2014
Başkan Serkan Erçili: “Aklımızda Başarısızlık Yok!”

Başkan Serkan Erçili: “Aklımızda Başarısızlık Yok!”

Çorlu Sanayispor ve Çorlu Spor’un birleşmesiyle oluşan Çorlu Spor 1947 takımının yeni yönetimi, kamuoyunun karşısına çıktı. Düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kulüp Başkanı Serkan Erçili, akıllarında başarısızlık diye bir şey olmadığını söyledi

Emlak Konutları Mevkii’nde yer alan Mevlana Pastanesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Çorlu Spor 1947 Kulüp Başkanı Serkan Erçili; “Öncelikle bugüne kadar Çorlu Spor Kulübü'nde görev almış; yönetici, futbolcu ve taraftarlarımıza bu şanlı tarihi yazdıkları için teşekkür ediyorum ve aramızdan ayrılıp ebediyete intikal etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Çorlu halkının ve spor camiamızın uzun zamandır büyük bir istekle beklediği spor kulüplerimizin birleşmesi gerçekleşmiştir. Gücümüzü birleştirme ve Çorluspor’umuzun eski başarılı günlerine tekrar dönmesi amacı ile oluşan yeni kulübümüz Çorluspor 1947, çalışmalarına başlamıştır” dedi.

“İşimiz zor ve meşakkatli”

Konuşmasına devam eden Başkan Erçili; “Bu birleşmede emeği geçen Tekirdağ Milletvekilimiz Özlem Yemişçi’ye, eski Kaymakamımız Hulusi Doğan’a, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün’e, Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Zeki Dobrucalı’ya, her zaman Çorlu Spor’un yanında olan iş adamımız Mehmet Diktaş’a ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu vesile ile siz basın mensuplarının ve halkımızın karşısına çıkmaktan da onur ve gurur duyduğumu bilmenizi isterim. Çocukluğumuzun en büyük hayallerini süsleyen Çorluspor için bir şeyler yapabiliyor olmaktan da ayrıca çok mutluyum. Şunu açıkça belirtmek isterim ki Çorlu Spor’umuzun eski başarılı, güçlü ve futbolda söz sahibi olması dışında hiçbir beklentimiz yoktur. Kulüp Başkanı olarak ben Serkan Erçili ve yönetim kurulumuzda bulunan hepsi birbirinden değerli yöneticilerimizin tek amacı da budur. İşimiz zor ve meşakkatli, yolumuz uzun ve engellerle dolu. Fakat bunları rahatlıkla aşabilecek güce sahip olduğumuza inanıyorum. Hepimize bu yolda görevler düşmektedir. Birlik beraberlik içerisinde çıktığımız bu yolda, başarıdan başarıya koşacağımıza olan inancım sonsuzdur” diye konuştu.

“Çorlu Spor 1947, gücünü tarihinden alır”

Erçili; “Çorlu Spor 1947 Kulübü, başarıdan başarıya koşacağına dair inanca ve güce sahiptir. Çorlu Spor 1947 Kulübü, gücünü tarihinden alır. Yönetim kurulumuzun oluşması sonrası yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde futbol takımımızın başına; kariyeri tartışılamaz, başarılı, uzun yıllar Türk futboluna hizmet etmiş, milli takım formamızı uzun yıllar giymiş ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş, Galatasaray’da “Büyük Savaş” olarak hafızalara kazınan Savaş Demiral Hoca’mızı getirmiş bulunuyoruz. Geçtiğimiz günlerde çalışmalarına başlayan takımımızın tek hedefi vardır: 3’üncü Lig. Uzun yıllar profesyonel bir takıma özlem duyan Çorlu’muzun isteğini, en kısa zamanda yerine getirmek tek arzumuzdur. Unutulmamalıdır ki Çorlu Spor, Çorlu’nun gerçek ve tek markasıdır. Çorlu’muza heyecan ve renk katacaktır. Bu yüzden hepimiz el ele vererek, birlik beraberlik içerisinde, başka hiçbir amacımız olmadan bu amaç için çalışmalıyız. Çalışmak başarmaktır! Bu tarihi görevi başarı ile yerine getireceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Çorlu Spor’un 1947 olan kuruluş tarihini ismine alan kulübümüz, eski başarılı günlerini tekrar yaşayacak ve yaşatacaktır. Kesinlikle tarih, tekrar yazılacak. Geçmişte gittiği tüm deplasman maçlarında göçebe ordusu olarak adlandırılan taraftarımız, bugünler için heyecanla beklemektedir. Son olarak onlara da buradan sesleniyorum. Hazır mısınız? Nerede kalmıştık? Çıktığımız bu yolda, Allah yolumuzu açık etsin” dedi.

Maçlar, General Basri Saran’da oynanacak

Çorlu Spor 1947 takımının 19 Ekim 2014 tarihinde başlayacak olan Tekirdağ Süper Amatör Küme maçlarını Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda oynayacağını da sözlerine ekleyen Erçili; “Ulaşım sıkıntısı olmayan bir stadyum olan Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nu tercih edeceğiz. Maçlarımızı Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda oyanayacağız ve eski ambiansı yeniden yaşayacağız. Aklımızda başarısızlık yok! Transferde çok ciddi mesafe katettik. Takımımız yüzde 80 oranında oluştu. 14-15 kişi idmanda. Şu anda bile otogarda bekleyen 3 kişi var” diye konuştu.

“Küçük şeylerle tatmin olmam”

Çorlu Spor 1947 Teknik Direktörlüğü’ne getirilen Savaş Demiral ise; “Çorlu bir ilçe, ama çoğu ilden büyük bir ilçe. Bana düşen Çorlu Spor’u yeniden olması gerektiği yere çıkarmaktır. Ben, küçük şeylerle tatmin olmam. Şampiyonluklara alışkınım. Çorlu Spor’u lâyık olduğu yere götüreceğiz. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, alt yapılara gereken önem verilmiyor. Ancak benim işim, alt yapıdan oyuncu tarayıp takımlara kazandırmak. Türkiye genelinde futbolcu tarıyorum. Seyahat halindeyken bile yol kenarında maç gördüğümde durup izliyorum” dedi.

Neden Çorlu?

Son 5 yıldır takım çalıştırmadığı halde Çorlu’yu tercih etme nedeninin sorulması üzerine Savaş Demiral; “Bu tabloyu çoğu profesyonel takımda görmedim. 1994 senesinde antrenörlüğe başladım. Daha sonra sağlık sorunları nedeniyle ara vermek durumunda kaldım. Ancak baktım ki yeniden bu işe dönmem gerekiyor. Biz kaçtıkça, bu işe olmayacak adamlar giriyor. Ayrı kaldığım sürede de zaten içerisindeydim, tamamen kopmadım” yanıtını verdi.

Serkan Erçili başkanlığındaki Çorlu Spor 1947 takımının yeni yönetiminde; Ali Çimen ve Hüsmen Taşyaran Başkan Yardımcısı, Oğuzhan Aydın Sayman, Murat Gündüz ise Genel Sekreter olarak yer alıyor. Yönetim Kurulu’nda ayrıca; Mehmet Özçelik, Necdet Gürsoy, Celal Şerifoğlu, Şükrü Erhal, Yılmaz Öztürk Muradoğlu ve Yalçın Şener yer alıyor. Denetim Kurulu’nda ise Yiğit Altay, Mehmet İlice ve Ünal Nişancı bulunuyor.

Çorlu Spor 1947 takımının yeni sezon öncesi 500 bin TL’lik bir bütçe ayırdığı da belirtildi.
Editör : Tuğberk Erdem
2302 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu