Tekirdağ'daki Çorlu Derbisi'nde Kazanan Gençler Oldu
reklam
16 Şubat 2015
Tekirdağ'daki Çorlu Derbisi'nde Kazanan Gençler Oldu

Tekirdağ'daki Çorlu Derbisi'nde Kazanan Gençler Oldu

Tekirdağ Süper Amatör Ligi 13’üncü hafta kapanış maçında, Çorlu Spor 1947 ile Çorlu Gençler Birliği Spor karşı karşıya geldi. Çorlu Spor’un saha kapama cezası nedeniyle Tekirdağ Namık Kemal Stadyumu’nda oynanan maçta gülen taraf Gençler Birliği oldu.

Çorlu Spor 1947’nin saha kapama cezası nedeniyle Tekirdağ Namık Kemal Stadyumu’nda oynanan Çorlu Derbisi’nde, gülen taraf Çorlu Gençler Birliği Spor oldu. Müsabakayı 1-3’lük skorla kazanan Gençler Birliği; hem rakibine ligdeki ilk yenilgisini tattırdı, hem de liderliği elinden aldı. Fikstüre göre daha avantajlı bir konuma gelen Gençler Birliği, Çorlu Spor 1947 ile girdiği şampiyonluk yarışında bir adım öne geçti.

7 dakikada 3 gol

Müsabakanın ilk atağı, 2’nci dakikada sarı-kırmızılılardan geldi. Çorlu Spor, Diego Almedia Neres (21)’e yapılan faul sonrası orta sahanın sağından serbest vuruş kullandı. Gelişen cılız atak, aut ile sonuçlandı. Karşılaşmanın 8’inci dakikasında Gençler Birliği’nden Salih Yılmazer (80), rakibine yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kartla cezalandırıldı. Maçın ilk yarısına hızlı başlayan Gençler Birliği, gelişen ilk tehlikeli atakta golü buldu. Maçın 12’nci dakikasında ceza sahası içerisine yapılan ortada defansın büyük hatasından faydalanan Yusuf Bingöl (11), kaleci Ahmet Murat ile karşı karşıya kaldı ve golü yaptı. (0-1) İlk golün hemen 4 dakika sonrasında, Taner Sevim (99)’in taç çizgisinin hemen önünden ceza sahasına kestiği meşin yuvarlak falso alarak kalecinin üstünden ağlarla buluştu. (0-2) Bu dakikadan sonra baskısını arttıran Çorlu Spor, 19’uncu dakikada golü buldu. Sağ köşe gönderinden yapılan ortada arka direkte topla buluşan Güray Gündoğdu (4), güzel bir kafa vuruşuyla skoru 1-2’ye taşıdı. Müsabakanın 28’inci dakikasında gelişen Çorlu Spor atağında; sağ kanattan Mehmet Ramoğlu (19) nefis ortaladı, Tansu Tekir (7)’in kafa vuruşu auta çıktı. İlk yarının son dakikalarında Çorlu Spor’dan Semih Özdemir (10) ile net bir pozisyondan yararlanamadı ve takımlar devre arasına bu skorla girdi.

3’üncü gol, kontra ataktan

Maçın 2’nci yarısında Gençler Birliği’nin skoru korumaya yönelik oyununa Çorlu Spor çare bulamayınca, 2’nci yarı taraftarlar için oldukça sıkıcı bir orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Beraberlik golünü arayan Çorlu Spor, defans bölgesinde zaman zaman büyük açıklar verdi. Normal süresi 1-2 biten maça, yardımcı hakem 5 dakikalık uzatma süresi ekledi. 5 dakikalık uzatma süresi boyunca uzun paslarla rakip kaleyi yoklayan Çorlu Spor, tüm hatlarıyla öne çıktı. Uzatma dakikalarının sonunda, Gençler Birliği aradığı kontra atak fırsatını buldu. Rakip defansı az adamla yakalayan ve topu tek başına süren Bülent Çakmak (10), kaleciyi de çalımlayıp meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarladı. Maçın uzatmalarının sonunda gelen bu gol skoru belirledi ve zorlu mücadeleden Gençler Birliği 1-3’lük galibiyetle ayrıldı. Maç sonunda oyuncular arasında küçük çapta gerginlikler yaşansa da, yöneticilerin araya girmesiyle olaylar başlamadan yatıştırıldı.

Çorlu Derbisi’ne yoğun ilgi

Tekirdağ’da oynanan Çorlu Derbisi’ne, protokol mensupları ile siyaset dünyasının önde gelen isimleri de ilgi gösterdi. Namık Kemal Stadyumu’nda oynanan maçı; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münür Karaevli, Tekirdağ Spor Başkanı Mustafa Aydoğdu, SS Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Dobrucalı ile çok sayıda sporsever izledi.

Alınan bu sonuçla puanını 28’e yükselten Gençler Birliği, liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu. Oynanan 12 müsabakada 8 galibiyet ve 4 beraberlik alan Gençler Birliği, hem namağlup ünvanını korudu hem de şampiyonluk yarışında bir adım öne geçti.

Editör : Tuğberk Erdem
2225 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu