Maçtan Çok Çıkan Olaylar Konuşuldu
reklam
08 Şubat 2016
Maçtan Çok Çıkan Olaylar Konuşuldu

Maçtan Çok Çıkan Olaylar Konuşuldu

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12’nci grupta oynanan erteleme maçında, Çorluspor 1947 ile Edirnespor karşı karşıya geldi. Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda oynanan müsabakanın sonucundan çok çıkan olaylar güne damgasını vurdu.

13 Aralık 2015 Pazar günü oynanması gereken Çorluspor 1947-Edirnespor müsabakası, Edirnespor’un 5 futbolcusunun hafta sonu yapılan Açık Öğretim Sınavları’na girmesi nedeniyle 15 Aralık 2015 Salı gününe ertelendi. Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda oynanan maçın sonucundan çok çıkan olaylar güne damgasını vurdu. Maç öncesi konuk takım taraftarları ve Çorluspor taraftarları saha dışında birbirlerine taş ve şişelerle saldırdı. Stat etrafındaki bazı esnaflar da Edirnespor taraftarlarının kendi dükkânlarına zarar verdikleri gerekçesiyle şikâyetçi oldular. Olaylar, maçın başlamasıyla birlikte stat içerisinde de devam etti. Polisin zamanında müdahalesi, olayların büyümesini engelledi.

İlk yarıda, gol sesi çıkmadı

Maç, konuk ekip Edirnespor’un vuruşu ile başladı. İlk 20 dakikalık süre, iki ekibin de kontrollü oyunu ile geçti. 23’üncü dakikada Edirnespor Tugay ile atağa kalktı. Ceza sahası dışından kaleye çekilen şut, kaleci Ersoy’un üzerine gitti. 25’inci dakikada Çorluspor 1947, Ömer ile sol kanattan hızlı geldi. Fatih’in İrfan’a tek pasla ulaştırdığı topa, savunma müdahale etti. Son anda yapılan bu hamle tehlikenin büyümesini engelledi. 28’inci dakikada sağ kanattan Ömer, ceza sahası içinde Muhammed’e mükemmel bir pas attı. Bu oyuncunun uygun pozisyonda çektiği şut, üstten auta gitti. Maçın ilk yarısı, başladığı gibi 0-0 bitti.

68’inci dakikada tribünler karıştı

İkinci yarıya Çorluspor 1947 başladı. Maçın 50’nci dakikasında Çorluspor 1947’den Eyüp, rakibine yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart gördü. 54’üncü dakikada da Edirnespor’dan Turgut sarı kart gördü. 63’üncü dakikada Vedat’ın sol kanattan verdiği pasa, savunma müdahale etti. 68’inci dakikada Edirnespor taraftarları, çirkin ve kötü tezahüratlarıyla Çorluspor 1947 taraftarlarını çıldırttı. Çirkin ve kötü tezahüratlarına devam eden Edirnesporlu taraftarlar, emniyet güçlerinin nezaretinde stattan dışarı çıkarıldı. Bu sırada müsabaka, 5 dakika süreyle durakladı. Edirnesporlu taraftarlar, kendilerine saha dışından taş atıldığı iddialarında bulundular. Yaşanan son olayların ardından hırslanan Çorluspor 1947, rakip kaleyi adeta ablukaya aldı. Edirnesporlu oyuncular ise kendi kaleleri önünde etten duvar ördüler. 85’inci dakikada Çorluspor 1947’den Tamer, sarı kart gördü. Maçın uzatma bölümlerinde de gol sesi çıkmayınca, iki Trakya temsilcisi mücadeleden beraberlikle ayrıldı.

Çorluspor 1947: 33 Ersoy, 22 Serkan, 3 Recep, 95 Mehmet, 4 Eyüp, 54 Tamer, 25 Okan, 15 Ali (60. Dakika Onur), 7 İrfan (84. Dakika Alihan), 11 Fatih, 27 Ömer( 46. Dakika Vedat)

Edirnespor: 1 Ufuk, 2 Ömer, 3 Mehmet, 4 Doğukan, 5 Emirhan, 6 Turgut, 7 Şükrü, 8 Muhammed, 9 Tugay ( 87. Dakika İbrahim), 10 Sertaç, 11 Alex (88. Dakika Mahmut)

Hakemler: Can Cengiz (İstanbul Bölgesi) Tekin Tepe (İstanbul Bölgesi) Kader Yılmaz (İstanbul Bölgesi)
Editör : Tuğberk Erdem
1911 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu