Futbol Yüzleri Güldürdü, Basketbol Yine Üzdü
reklam
29 Şubat 2016
Futbol Yüzleri Güldürdü, Basketbol Yine Üzdü

Futbol Yüzleri Güldürdü, Basketbol Yine Üzdü

Hafta sonunda oynanan futbol müsabakalarında Çorlu Kültür Spor ve Çorlu Gençlerbirliği Spor haftayı 3 puanla kapatırken, Çorlu Spor 1947 deplasmanda kaybetti. ÇBSK Basketbol Takımı ise Beylikdüzü deplasmanından 75-49’luk mağlubiyetle ayrıldı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12’nci Grup’ta mücadele veren Çorlu Spor 1947, grup lideri Kocaeli Spor’un konuğu oldu. Ligin ilk yarısında kendi evinde oynadığı müsabakayı kazanan Çorlu Spor, Kocaeli Spor deplasmanında çıktığı ikinci yarı mücadelesinden 2-0’lık skorla mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın golleri ilk yarıda gelirken (Oğuzhan Türkmen / Dakika 5-Dakika 15), maçın 25’inci dakikasında Çorlu Spor lehine verilen penaltı atışından Fatih Yorulmaz yararlanamadı. 18 maçta 23 puan toplayan Çorlu temsilcisi, haftayı 9’uncu sırada kapadı.

Çorlu Kültür Spor liderliği bırakmıyor

Tekirdağ Süper Amatör Lig (SAL)’de mücadele eden ve 19’uncu haftaya topladığı 42 puanla lider olarak giren Çorlu Kültür Spor, 7’inci sıradaki Kapaklı Spor’u Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda ağırladı. Saat 15.00’te başlayan mücadelede gülen taraf Çorlu Kültür Spor oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Çorlu Kültür Spor, ilk dakikalardan itibaren oyunda üstünlüğünü kabul ettirdi. Yapılan baskı 15’inci dakikada sonuç verdi ve Emeka Çorlu Kültür Spor’u 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 31’inci dakikasında kazanılan penaltıda topun başına gelen Yusuf Bingöl, farkı 2’ye çıkardı. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca, devre arasına Çorlu Kültür Spor’un 2-0’lık üstünlüğü ile gidildi. Maçın 2’inci yarısında da topa daha fazla sahip olan Çorlu Kültür Spor, 61’inci dakikada Yılmaz Çakıroğlu ile farkı 3’e çıkardı. Oyundan iyice kopan Kapaklı Spor karşısında skoru belirleyen gol, 87’nci dakikada Melih Mutluer’den geldi. Müsabakadan 4-0 gibi net bir skorla ayrılan Çorlu Kültür Spor, 1 maç eksiği ile en yakın takipçisi Çorlu Gençlerbirliği Spor’un 1 puan önünde 19’uncu haftayı lider olarak tamamladı.

Çorlu Gençlerbirliği çıkışını sürdürüyor

Çorlu’yu Tekirdağ Süper Amatör Lig (SAL)’de temsil eden bir diğer takım olan Çorlu Gençlerbirliği Spor ise 19’uncu hafta mücadelesinde Ergene Belediye Spor ile karşı karşıya geldi. Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda oynanan müsabakanın 10’uncu dakikasında golle buluşan Ergene Belediye, Gençlerbirliği karşısında 1-0 öne geçti. Golün şokunu üzerinden çabuk atan ev sahibi takım, maçın 17’nci dakikasında Harun Özkan’ın kafasından kazandığı golle durumu eşitledi. Maçın 23’üncü dakikasında müsabakanın başhakemi, Gençlerbirliği lehine penaltı kararı verdi. Kazanılan penaltıyı kullanan ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturan Şafak Törin, takımını 2-1 öne geçirdi. 43’üncü dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında topla buluşan Esad Zengin, düzgün bir vuruşla topu rakip kaleye gönderdi. Ergene Belediye Spor kalecisi Ali Nail Derebent ilk hamlede topa müdahale etse de, dönen topu takip eden Esad ikinci vuruşu yaparak skoru 3-1’e getirdi. Maçın ilk yarısı, Gençlerbirliği’nin 3-1’lik üstünlüğü ile kapandı. Maçta son sözü, Gençlerbirliği’nden Canberk Tuğ söyledi. Maçın son dakikasında gelen golün ardından orta yuvarlak bile yapılmazken, Çorlu Gençlerbirliği Spor müsabakayı 4-1’lik skorla kazandı. Puanını 44’e yükselten Çorlu Gençlerbirliği Spor ikinci sıradaki yerini korurken, Çorlu Kültür Spor’u yakın takibe devam etti.

ÇBSK deplasmanda kaybetti

Türkiye Basketbol 2’nci Ligi (TB2L) A Grubu’nda mücadele eden Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Erkek Basketbol Takımı, ligin 17’nci hafta müsabakasında İstanbul Spor Beylikdüzü ile karşı karşıya geldi. İstanbul Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda oynanan müsabakanın ilk periyodu, 16-15’lik İstanbul Spor Beylikdüzü üstünlüğü ile tamamlandı. Maçın 2’nci periyodunda da çekişme kıyasıya devam etti. Karşılıklı hücumlarla geçen müsabakanın ilk yarısı, 36-34’lük Beylikdüzü üstünlüğü ile tamamlandı. 3’üncü periyotta etkili bir oyun sergileyemeyen ÇBSK farkın açılmasına engel olamadı ve son çeyreğe 53-44’lük Beylikdüzü üstünlüğüyle girildi. 3’üncü periyotta ele geçirdiği üstünlüğü son periyotta iyice hissettiren Beylikdüzü, müsabakadan 75-49’lük skorla galip ayrıldı. Maçın son periyodunda Beylikdüzü 22 sayı bulurken, ÇBSK sadece 5 sayıda kaldı. Alınan bu sonuçla oynadığı 17 müsabakanın 10’unu kaybeden ÇBSK, TB2L A Grubu’nda topladığı 24 puanla 6’ncı sırada yer aldı.

Tekirdağ 2’nci Amatör Küme maçları sonunda Kore Spor Küçük Yoncalı Spor karşısında 3-1, Çorlu Spor ise Misinli Kale Spor karşısında sahadan 7-1’lik galibiyetle ayrıldılar.
Editör : Tuğberk Erdem
2220 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu