5'inci Ölüm Yıl Dönümünde, Erbakan Hoca'yı Andılar
reklam
02 Mart 2016
5'inci Ölüm Yıl Dönümünde, Erbakan Hoca'yı Andılar

5'inci Ölüm Yıl Dönümünde, Erbakan Hoca'yı Andılar

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı, 54’üncü Hükümet’in Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan için anma programı düzenledi. Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirilen program, Suriyeli hafızın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Saadet Partisi (SP) Genel Merkezi Tanıtma Başkanlığı tarafından ve 54’üncü Hükümet’in Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 5’inci seneyi devriyesine özel olarak hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Din Görevlileri Derneği (Din-Bir-Der) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım kürsüye geldi.

Şimdi hepsi, AB sevdalısı oldu

Milli Görüş Hareketi’nin önüne sürekli olarak set çekilmek istendiğini iddia eden Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım “Onların hesabı varsa Hakk’ın da bir hesabı var. Yeter ki biz bir olalım, Hakk’ın ipine sarılalım. Sınav çetin olacak ki ecri de büyük olsun. Düz yolda yürümek kolay. Mesele; zor yollarda, her türlü hava koşulunda yürümek! Şimdi çıkmışlar, ‘Erbakan Hocamız’ diyorlar. Yahu o zamanlar ‘Erbakan’ın yolundan git. Bırak Avrupa Birliği’ni, İslam Birliği kur!’ dediğimizde, ‘Biz şimdi onları oyalıyoruz. Daha sonra gereğini yapıcağız.” diyorlardı. Tabi bunu bize diyorlardı. Şimdi ise en tepeden en aşağıya kadar hepsi, Avrupa Birliği sevdalısı olduğu söyleyip duruyorlar.” dedi.

İslam Birliği için çalışın

Konuşmasına bir örnek vererek devam eden Yıldırım “Peki, kardeşler size bir soru. Şimdi burada kıble ne yönde kalıyor? Şu tarafta kalıyor. Az önce camide namaz kıldık. Birisi kıblenin tam tersine namaza dursa ne yaparız? Ona işaret ederiz. Hareket yoksa ‘Demek ki görmüyor’ deyip sesleniriz. Yine hareket yoksa ‘Demek ki sağır’ deyip hafifçe döndürmeye çalışırız. Yahu biz bunların hepsini denedik. Adam dönüp şunu diyor: ‘Ben şeytanı aldatıyorum. Zamanı gelince kıbleye döneceğim.’ Böyle bir şey olabilir mi? Bu namaz, namaz olur mu? Bu niyet ve sevdadan vazgeçin! İslam Birliği için çalışın.” diye konuştu.

Hocamızın naşını defnettik, davasını değil!

Yıldırım “Hocamın talimatıyla, 1989 yılında ilçe başkanlarını eğitim kampına davet ettim. 25 kişi geldi. Sadece 4’ü ilçe başkanı… Hocam 3 gün boyunca tüm ilçe başkanları katılmış gibi eğitim yaptı. Benim mahzun olduğumu görünce de ‘Muhittin üzülme! Bu 4 kişinin, 4 milyon kişi olduğunu görürüz inşallah. Sen tohum ek yeter ki. Allah onu yeşertir.’ dedi. Hakikaten Refah Partisi’nin son üye bilgisi, 4 milyon küsurdu. Rabbim bunu gösterdi. O bakımdan o zaman 4 kişiydi şimdi bakıyoruz Tekirdağ’da son seçimlere göre 3 bin kişisiniz. İhlâs ve samimiyetle çalışırsanız, önünüzde hiçbir güç duramaz Allah’ın izniyle. Hocamız hakikatleri söyledi ve gitti. Kendisini defnettik. Ama biz hocamızın naşını defnettik, davasını değil! Üstümüze beton da dökseler, volkan gibi patlar çıkarız.” dedi.

Programa kimler katıldı?

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirilen programa; Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, SP Tekirdağ İl Başkanı Fethi Pehlivan, İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, Ergene İlce Başkanı Satılmış Düzgün, SP İlçe Başkanları, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan, Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİMDER) Başkanı Cemalettin Günay, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tekirdağ Şube Başkanı ve ilçe temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1994 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu