Suriyeliler Için Kamp Yapılması Söz Konusu Değil!
reklam
13 Temmuz 2016
Suriyeliler Için Kamp Yapılması Söz Konusu Değil!

Suriyeliler Için Kamp Yapılması Söz Konusu Değil!

Tekirdağ’da Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi kurulacağı yönündeki iddiaların gündeme oturmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün ortak bir basın açıklaması yayınladı

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün’ün imzasını taşıyan yazılı basın açıklamasında “Geçtiğimiz günlerde CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı tarafından dağıtılan broşürlerde, bazı basın yayın organları ile sosyal medyada “Süleymanpaşa ilçemizde Suriyeliler için kamp yapıldığına dair” gerçeğe aykırı haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür:

Geri Gönderme Merkezleri, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na göre idari gözetim altına alınan yabancıların geçici süre barındırıldıkları, kontrol altında tutuldukları ve kısa süre içerisinde sınır dışı işlemlerinin yürütüldüğü merkezlerdir. Tekirdağ’ımızdaki Geri Gönderme Merkezi, Kayı Mahallemizin sınırları içerisinde, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak yıllardır hizmet veren bir kurumdur. CHP’li yöneticilerin iddia ettiği gibi bu merkez, mülteci kampı değildir. Aksine şehrimize yasa dışı yollarla gelip kontrol ve gözetim altına alınamayan göçmenlerin, yakalanıp, ülkelerine geri gönderileceği güne kadar misafir edildikleri bir merkezdir. Kayı Mahallemizin tam ortasında bulunan bu merkez, gerek konum, gerek fiziki yetersizliği nedeni ile yeni bir yere taşınması, öncelikle mahalle sakinlerinin talepleri ile gündeme alınmıştır. Yer değişikliği konusu başından beri Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’nın bilgisi dâhilinde yürütülmektedir. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Belediye Başkanlığı arasında yapılan toplantıda, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’nın Geri Gönderme Merkezi için uygun bir yer tahsisi yapılması durumunda, söz konusu yatırımın buraya yönlendirileceği özellikle Belediye Başkanı’na anlatılmıştır. Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı, şehrimizin güvenliğini ilgilendiren bu konuda gerekli ilgi ve duyarlılığı göstermemiştir.

Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’nın diğer birçok konuda olduğu gibi bu konuda da duyarsız kalması nedeni ile 400 kişi kapasitesi olan ve yaklaşık 170 personelin istihdam edileceği Geri Gönderme Merkezi, ilgili Bakanlık adına tahsisli, yerleşim alanı dışında bir bölgede inşa edilecektir. 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na göre, birçok ilimizde mevcut bulunan Geri Gönderme Merkezleri’ne alınan yabancı uyruklu kişiler, sınır dışı işlemleri tamamlanıncaya kadar bu merkezlerde gözetim altında tutulmakta, bu süre zarfında dışarı bırakılmamaktadır. Sonuç olarak; İlimizin herhangi bir yerinde Suriyeliler için kamp yapılması söz konusu olmayıp, bu yöndeki haberler gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” ifadeleri yer aldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1828 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu