Milletvekili Emre Köprülü, Chp'lilere Çağrıda Bulundu!
reklam
29 Eylül 2017
Milletvekili Emre Köprülü, Chp'lilere Çağrıda Bulundu!

Milletvekili Emre Köprülü, Chp'lilere Çağrıda Bulundu!

Yıldıray Arıcı’nın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkan Adayı olduğunu açıkladığı toplantıya katılan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, delege seçimlerinde oy kullanacak 5 bin partiliye “Sandığa sahip çıkın!” çağrısında bulundu.

Sözlerine, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı İsmail Akar’a göstermiş olduğu ev sahipliğinden ötürü teşekkür ederek başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan, birlik ve beraberliktir. Cumhuriyet Halk Partili olmak, ülkeyle ilgili ciddi sorumluluklar taşımayı ve omuzlarında bir yükü hissetmeyi gerektirir. Cumhuriyet Halk Partili olmak, her şeyden öte sevgiyi, birliği ve beraberliği savunmayı gerektirir. Cumhuriyet Halk Partili olmak, makamlar gelip geçse bile her zaman Altı Ok’un izinden gitmeyi gerektirir. Bugün burada toplanan Cumhuriyet Halk Partililer olarak, üzerimizdeki sorumlulukların bilincindeyiz. Cumhuriyet Halk Partili olmak, tüm bu sorumlulukların bilinciyle hareket etmeyi gerektirir.” dedi.

1 KİŞİ İÇİN DEĞİL, HEPİMİZ İÇİN CUMHURİYET HALK PARTİSİ

Yaptığı açıklamalara devam eden Köprülü, “Ben, bu partinin tüm kademelerinde görev almış bir arkadaşınızım. En küçük yaşlarımdan bu zamanlara kadar, bu salonda olan insanlarla beraber ve genişleyerek yürüdük. Cumhuriyet Halk Partisi Ailesi olarak büyüdük ve biz ailemizi, arkadaşlarımızı, mücadele ettiğimiz kişileri sevdik. Ve istedik ki bu sevgi yayılsın. Bu sevgi, tüm Türkiye’ye egemen olsun. Bugün, aynı doğrultuda yürüyen Yıldıray Arıcı, ilçe başkan adaylığını açıkladı. Ahde vefa, çok kolay ağızdan çıkıyor. Ama söylemden daha önemli olan eylem vardır. 07 Haziran ve 01 Kasım Seçimleri’nde, Yıldıray Arıcı Başkan’ın çalışmasına bizzat tanık olmuş bir arkadaşınızım. O süreçte, ilçe başkanımız ve ilçe yönetimimiz ile beraber iyi bir çalışma ortaya koyduk. Arkadaşlarımız, çok kısa bir zamanda 2 seçim atlattılar ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çorlu’da çok başarılı neticeler almasında, emek ve mücadeleleri var. Hem kendimin aday olduğu seçimin kazanılması için hem de daha önemlisi Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye için mücadele eden arkadaşımın, bugün yaptığı adaylık açıklamasında burada bulunmaktan ayrı bir gurur ve mutluluk yaşıyorum. Hiçbirimizin amacı; Cumhuriyet’ten, Atatürk İlkeleri’nden, demokrasiden ve özgürlüğümüzden daha büyük olamaz. Amacımız; 1 kişi için değil, hepimiz için Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Hepimiz için de Cumhuriyet Halk Partisi tanımlamasını, bu salonda görüyor ve hissediyorum.” diye konuştu.

CHP, ATAMALARLA YÖNETİLEN BİR PARTİ DEĞİLDİR

Konuşmasına, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı’nın 6’ncı Olağan İlçe Kongresi öncesinde yaşananlara atıfta bulunarak devam eden Köprülü, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir farkı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi atamalarla, yazılan yazılarla, gönderilen isimlerle yönetilmez. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Halk Partililerin tercihleriyle yönetilir. O tercihi ortaya koyacak olan da delege seçimlerimizdir. Çorlu’da oy kullanacak olan 5 bin partilimizden, o gün sandığa gelerek oy kullanmalarını rica ediyorum. Mahalleleri hangi gün ise o gün sandığa gelerek, oylarını kullansınlar. İlk önce partimizdeki sandığa ve demokrasiye sahip çıkacağız, ondan sonra da o demokratik anlayışımızla da Türkiye’de demokrasiyi egemen kılmaya çalışacağız. Ben bir kez daha; bugünkü ev sahipliği için Çorlu İlçe Başkanı’mız İsmail Akar’a, başkan adaylığı açıklaması yapan Yıldıray Başkan’ıma ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin siz değerli neferlerine teşekkür ediyorum. Delege seçimlerimizin hayırlı olmasını ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına giden yolda partimizi birleştirmesini diliyorum.” dedi. Köprülü’nün yaptığı bu açıklama, yeni bir soruyu da akıllara getirdi. Zira yeni dönem için CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkan Adaylığı açıklamasında bulunan Yıldıray Arıcı, 20 Nisan 2015 tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin imzası ile gönderilen atama yazısıyla ilçe başkanlığı görevine getirilmişti.

GÜÇ ve SIFAT, BASKI UNSURU OLARAK KULLANILAMAZ

Köprülü, “Cumhuriyet Halk Partili biri için seçimler konusunda fikrinin olması, önemli bir husustur. Bu noktada, ayırıcı bir kıstas vardır. Ben burada, Cumhuriyet Halk Partili kimliğim ile duruyorum. Cumhuriyet Halk Partili Milletvekili olma kimliğimi, bana bu örgüt verdi. Ben, ön seçimden çıktım ve aday oldum. Cumhuriyet Halk Partililer seçimde oy kullandı ve milletvekili oldum. Eğer, delege seçimlerinde milletvekilliği gücümü ve sıfatımı, partililerimin oy tercihlerini etkileyecek bir baskı unsuru olarak kullanıyorsam, ben yanlış yapıyorum. Ben, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olarak sandığa geleceğim ve oy kullanacağım. Bir üye olarak fikrimi soranlara, fikrimi söyleyeceğim. Ama milletvekili sıfatımla, milletvekili gücümle insanların oylarını etkilemeye veya partililerimizin oy tercihlerini değiştirmeye çalışırsam, ben yanlış yaparım. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm makamlarında oturan arkadaşlarımız için geçerlidir. Benim de bugün burada bulunmam, Cumhuriyet Halk Partili kimliğimden ve Yıldıray Başkanı’mıza ahde vefadan ötürüdür.” diye konuştu.   

Editör : Tuğberk Erdem
2077 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu