Çbsk Yıldız Basketbol Takımı Şampiyon Oldu
reklam
13 Mart 2012
Çbsk Yıldız Basketbol Takımı Şampiyon Oldu

Çbsk Yıldız Basketbol Takımı Şampiyon Oldu

ÇBSK (Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü) Yıldız Basketbol Takımı, 14 takımın katıldığı Tekirdağ Yıldız Erkek Basketbol Ligi’nde namağlup şampiyon oldu. ÇBSK, Kırklareli’de oynanacak olan Marmara Bölge Şampiyonası’nda Tekirdağ’ı temsil edecek.

Öncelikle, Tekirdağ Yıldız Erkek Basketbol Ligi’nde Final Grubu’na kalabilmek için mücadele veren ÇBSK, Çorlu Grubu’nda ilk sırayı aldı. Tekirdağ Grubu’ndan gelen 4 takım ile Çorlu Grubu’ndan gelen 3 takım, oluşturulan tek grupta-çift devreli lig usulü müsabakalara çıktı. Oynadığı toplam 22 maçta hiç yenilmeyen ÇBSK, Tekirdağ Yıldız Erkek Basketbol Ligi’nde namağlup şampiyon oldu. ÇBSK’nın ardından Çerkezköy Dinamik Spor 2’nci, Tekirdağ TEBİK ise 3’üncü oldu. Şampiyonada dereceye giren takımlar, düzenlenen ödül töreninin ardından kupa ve madalyalarını teslim aldılar.

07-11 Mart tarihleri arasında Kırklareli’de yapılacak olan Marmara Bölge Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan ÇBSK, şampiyonada Tekirdağ’ı temsil edecek. Bölge turnuvasına, Marmara Bölgesi’nde bunan illerin Final Grubu 1’incileri katılacak ve 5 gün boyunca Bölge Şampiyonluğu için mücadele verecekler. ÇBSK Yönetimi, grupların Kırklareli'de olmasından dolayı takımın hafta içi Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda hazırlık idmanları yapacağını, takımın finale kalması durumunda taraftarların ve sporcu ailelerinin Çorlu’dan otobüslerle Kırklareli’ne taşınacağını dile getirdi.

Bölge Şampiyonası’nda ÇBSK’nın oldukça iddialı olduğunu söyleyen Antrenör Emre Özak, şampiyonaya günde çift antrenmanla hazırlandıklarını söyledi. Uzun zamandır bu kadar yetenekli ve başarılı bir jenerasyon çalıştırmadığını ifade eden Antrenör Özak; “Takımımın, gruptan en iyi dereceleri alarak bir üst tura çıkacağına olan inancım tamdır” dedi.

ÇBSK Başkanı Hasan Eligül ise; “Çorlu Belediye Spor Kulübü’nün tüm altyapılarda çok büyük bir başarı sağlayacağına inanıyorum. Bunun en önemli sebebi Belediye Başkanımız Ünal Baysan’ın bize kazandırmış olduğu spor tesisleridir. Altyapıya yapılan yatırımlar ve tesisleşme sayesinde basketbol takımımız adını, başarılı kulüplerin arasına yazdırmıştır. Halkımızın desteğiyle uzun vadede Çorlu’da bir basketbol ekolünün oluşmasını sağlayacağız. Bu doğrultuda ÇBSK Basketbol Takımı, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Şampiyonluğumuz, Çorlu’da salon sporlarına gönül veren herkese armağan olsun” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2975 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu