Çorlu Belediyesi İle Ziraat Odası Arasında Tapu Takası
reklam
19 Haziran 2021
Çorlu Belediyesi İle Ziraat Odası Arasında Tapu Takası

Çorlu Belediyesi İle Ziraat Odası Arasında Tapu Takası

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Ziraat Odası Başkanlığı arasında, karşılıklı olarak tapu devri gerçekleştirildi. Takas edilen alana, Çorlu Ziraat Odası Başkanlığı için yeni ve modern bir hizmet binasının inşa edilmesi planlanıyor.

Muhittin Mahallesi Şimşir Sokak Yeni Sanayi Sitesi yanındaki 3203 ada 1 No’lu paftada yer alan ve mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan arsa ile Şeyhsinan Mahallesi Atatürk Bulvarı üzeri 532 ada ve 12 No’lu paftada yer alan ve mülkiyeti Çorlu Ziraat Odası Başkanlığı’na ait olan arsalar, karşılıklı olarak takas edildi.

TALEP, ZİRAAT ODASI’NDAN GELDİ

Gerçekleştirilen takas töreninde konuşan ve tapu takasının her iki kurum için de hayırlı olması temennisinde bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Eş değer iki arsayı, kurumlarımız ve vatandaşlarımızın yararına takas ettik. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Çorlu Ziraat Odası’nın Şeyhsinan Mahallesi’nde Oda’ya ait olan bir taşınmazı, Muhittin Mahallesi’ndeki Çorlu Belediyesi’ne ait bir taşınmaz ile takas edilmesi talebini görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’muza havale etmiş ve ardından meclis üyelerimizin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda takas işlemlerini başlatmıştık. Gerçekleştirilen bu takas ile Çorlu Ziraat Odası’na kayıtlı çiftçilerimizin temel ihtiyaçlarının karşılanacağı bir hizmet alanı oluşturulacak. Çorlu Belediyesi olarak Oda’mıza ve değerli üyelerine destek vermeye devam edeceğiz. Çorlu Ziraat Odası ve çiftçilerimize, hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

HİZMET BİNASI İNŞA EDİLECEK

Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz ise yaptığı açıklamada, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek takas edilen alana yeni ve modern bir hizmet binası inşa etmeyi planladıklarını belirtti. Hizmet binasında satış ofisi, eğitim, kongre ve konferans salonu gibi hizmet alanları oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

KARŞILIKLI HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Başkan Sarıkurt ve Başkan Topuz arasında tapu takası gerçekleştirilirken, Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz tarafından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a Türk bayrağı tablosu hediye edildi. Törende Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kum ve İbrahim Turgut Bolat ile Çorlu Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

TİCARİ ALANIN SATILMASI MÜMKÜN!

Gerçekleştirilen tapu takasının ardından yerel basında yayınlanan ve Ozan Turan imzasını taşıyan makalede yer alan, “Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan arsa Muhittin Mahallesi Şimşir Sokak Yeni Sanayi Sitesi yanındaki 3203 ada 1 No’lu paftada bulunan bin 515 m² yüzölçümüne ve 9,5 metre yükseklik emsal 1,00’a sahip hizmet alanı. Takas yapılan diğer arsa ise mülkiyeti Çorlu Ziraat Odası Başkanlığı’na ait Şeyhsinan Mahallesi Atatürk Bulvarı üzeri 532 ada ve 12 No’lu paftada bulunan 952 m² yüz ölçümünde ve ikiz 6 kat ticari imar bulunmakta. Burada dikkat çekilmek istenen konu ise bir arsanın hizmet alanı olup diğer arsanın ticari arsa olmasıdır. Yani bir arsaya sadece kamu hizmetine ait bina yapılması (imarı değiştirilmez ise), ama diğer arsanın ticari amaçlı kullanılmasının ya da satılmasının mümkün olmasıdır.” ifadeleri ise akıllarda soru işareti bıraktı.
Editör : Tuğberk Erdem
789 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu