Kapalı Spor Salonu, Görkemli Bir Törenle Açıldı
reklam
04 Ekim 2011
Kapalı Spor Salonu, Görkemli Bir Törenle Açıldı

Kapalı Spor Salonu, Görkemli Bir Törenle Açıldı

Çorlu Belediyesi tarafından yaptırılan yeni kapalı spor salonu, Çorlu Kültür ve Sanat Festivali’nin 2’nci günü, görkemli bir açılış töreniyle hizmete girdi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Belediye Yönetimi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış töreni; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekilleri; Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Yenice Belediye Başkanı Mızrap Topaloğlu, Makedonya Kumanovo Belediye Başkanı Goran Miteski, Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri, sporcular, sporseverler ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

En kutsal yatırım, insana yapılan yatırımdır

Kapalı Spor Salonu’nun açılış töreninde bir konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; “En kutsal yatırım, insanlara ve gençliğe yapılan yatırımdır. Çorlu Belediyesi olarak gençliğe yatırım yapmaya devam ediyoruz. Gençlerimize pek çok alanda yatırım yaptık, spor alanı da bunlardan biridir. Ahmet Taner Kışlalı Spor Kompleksi’ni atıl durumdan kurtardık ve Trakya’da örneği olmayan bir şekle dönüştürdük” diye konuştu.

2’nci stadın, bin 500 kişilik tribünü olacak

Konuşmasına devam eden Baysan; “Bu kompleksin aynısından birer tane de Yeşiltepe ve Sağlık Mahallesi’ne yapacağız. Çalışmalarımız sürüyor, kısa zamanda tamamlanacağını umuyorum. Ancak bu tesisin daha büyüğünü Tekirdağ yolu üzerinde yapıyoruz. Karşılıklı bin 500 kişilik tribünü olan, VIP odaları bulunan tesisi Kasım ya da Aralık ayında Çorlulu gençlerin hizmetine kazandıracağız. Ahmet Taner Kışlalı Tesisleri’nde oynanan maçların daha büyükleri, burada oynanacak. Çorlu Belediyesi olarak yaptıklarımız ve yapacaklarımız bunlarla sınırlı değil. Bütün bunların yanında 11 tane basketbol sahası, 6 tenis kortu, Çorlu’nun değişik mahallelerinde 50 takım fitness grubu kazandırdık” dedi. 

Festivaller, havuzlar parkında yapılacak

Baysan; “Buradan sizlerle bir de müjdeyi paylaşmak istiyorum. Yıllardır atıl vaziyette duran Havuzlar Parkı’nı, muhteşem bir şekle dönüştürmek için ilk kazmayı vurduk. 15 gün sonra temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Tesiste; sevgi yolu, çay bahçesi, restaurant, basketbol sahası, tenis kortu, açık hava sineması yer alacak. Bu tesisi de kısa zamanda Çorlu halkının hizmetine sunacağız. Havuzlar Projesi’nin tamamlanmasının ardından festivallerimizi, artık Havuzlar Parkı’nda yapacağız. Gençlere ve sporculara fazlasıyla önem veriyoruz. İlköğretim ve lise öğrencilerine 5 bin adet spor malzemesi dağıttık. Bunların içinde eldivenden karate üniformasına, yağmurluktan rakete, kasktan maç formasına kadar pek çok ürün bulunuyor. Çorlu Belediyesi olarak gerek mahalli yarışmalarda, gerekse ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece elde eden sporcularımızı ödüllendiriyoruz. Başarılı sporcularımızı bundan sonra da ödüllendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

7 dakikada, yeni devlet hastanesine ulaşılacak

Kapalı spor salonunun açılışı öncesinde gençlerin yüzündeki heyecanı gördüğünü dile getiren Baysan; “Bu salonun bitirilmesini, biz de tıpkı sizler gibi heyecanla bekledik. Çorlu Belediye Spor Kulübü Basketbol takımı, bu yıl bölgesel ligde mücadele verecek. Son dönemde antrenmanlarını, bu salonda yapıyorlar. Bu salon, spor müsabakalarının yanı sıra toplantılara ve konserlere de ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda fitness merkezi olarak da ücretsiz bir şekilde hizmet verecek. Kapalı spor salonunun temeli atılalı, bir sene oldu. Sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu salonun bir benzerini önümüzdeki yıl gerçekleştireceğiz. Spor kompleksinin yanı sıra Bülent Ecevit Bulvarı konusunda da bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bülent Ecevit Bulvarı’nda artık son asfaltı atıyoruz. Tekirdağ yolundan Bülent Ecevit Bulvarı’na giriş yapan bir araç, 7 dakika sonra Yeni Devlet Hastanesi’ne ulaşmış olacak” dedi.

Gençlerimizin gelişimine, katkı sağlayacak

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise yaptığı konuşmada; “Türkiye’nin birçok ilinden daha büyük olan Çorlu’muz, nihayetinde hak ettiğine yaraşır bir spor salonuna kavuşuyor. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Bu spor salonunun sağlam vücutlu, sağlam bireyler yetiştireceğinden eminim. Çorlu Belediyesi’nin yaptırdığı spor salonu, gençlerimizin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Temelini de birlikte atmıştık

Tesisin temellerinin, 28 Temmuz 2010 tarihinde hep birlikte atıldığını hatırlatan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; “Şimdi de bu tesisin açılışının gururunu, yine hep birlikte yaşıyoruz. Bir süre önce boş bir arazi olan bu yerde artık gençlerimiz spor yapacak. Çorlu’nun bu kazanımından ötürü Belediye Başkanı Ünal Baysan ve tüm belediye personeline sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sosyal belediyeciliğin somut örneği olan bu salon; zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı sporcular yetiştirecektir” dedi.

Çorlu, ‘Avrupa Kenti’ olma yolunda

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise yaptığı konuşmada; “Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın bu tesisin yapılmasında çok büyük emeği var. Çünkü Ünal Baysan; gençleri, kitle sporunu ve insanlara hizmet vermeyi seviyor. Bugün burada açılan spor salonu, sosyal demokrat belediyelerin yaptığı hizmetlere en güzel örneklerden biridir. Sosyal demokrat belediyelerin hizmetlerinin yanında bazı kusurları da var. Bizim kusurumuz, pireyi deve yapamamak. Başkaları bu tesisleri yaparken, ortalık birbirine giriyor. Çorlu’da bir sürü hizmet yapılıyor. Çorlu Avrupa Kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Çorlu, neredeyse olimpiyatlara talip olacak” diye konuştu.

El ele, gönül gönüle, omuz omuza

Törende, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun da bir konuşma yaptı. Kaymakam Dursun; “Çorlu Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nun açılışında bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Biz de vaat edilen tarihte açılış yapmak çok nadir görülen bir durumdur. Başkanımızın bu tesisi vaktinde açması, çok nadiren görülen bir olay… Çorlu Belediyesi son yıllarda eğitim, gençlik, spor ve şehrin altyapısı için büyük yatırımlar yapıyor. Belediyemiz bu konuda büyük gayret ve mesai içerisinde. Belediye Başkanımızı, Başkan Yardımcılarını, Meclis ve Encümen Üyeleri’ni, her safhada emek veren herkesi tebrik ediyorum. Çorlu’ya hizmet verenlere minnet ve şükran duygularımızı hem bugün hem de gelecekte bildirmeliyiz. El ele, gönül gönüle, omuz omuza vererek hizmetlere devam etmeliyiz. Bu birliktelik, paradan ve mesaiden daha önemlidir. Millet olarak bazı şeyleri yapma konusunda başarısız değiliz. Güzel şeyler yapıyoruz ancak başarısızlığımız, yapılanı korumada ve yaşatmada... Bu tesisi koruyalım, kollayalım,  yaşatalım ve çevremizdeki insanların da yararlanması için teşvik edelim” dedi. Çorlu Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nun açılış töreninde, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği kutlama mesajları da okundu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından halk oyunları gösterileri ve miniklerin aerobik gösterisi sergilendi. Açılış dolayısıyla, Çorlu Belediye Spor Basketbol Takımı ile Kırklareli Belediyesi Basketbol Takımı arasında bir de maç oynandı.

Editör : Tuğberk Erdem
2480 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu