23 Nisan Coşkusu, Çorlu’nun Dört Bir Yanını Sardı
reklam
26 Nisan 2023
23 Nisan Coşkusu, Çorlu’nun Dört Bir Yanını Sardı

23 Nisan Coşkusu, Çorlu’nun Dört Bir Yanını Sardı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının 103’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da düzenlenen törenlerle kutlandı. Çelenk sunumu ile başlayan kutlama programı, gün boyu devam etti.

TBMM’nin açılışının 103’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programı, Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın sunduğu çelengin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’mız okundu. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törende; Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Furkan Levent Takgil, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı Başkanı Kenan Kelle, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Cüneyt Akar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Teşkilatı Başkanı İlhan Ermeydan, İYİ Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Başkanı Akın Yılmaz, 28’inci Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayları, Oda Başkanları, kurum ve kuruluşların yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, askeri ve mülkü erkân ile vatandaşlar hazır bulundu.

HEM RAMAZAN BAYRAMI HEM DE 23 NİSAN

Çelenk sunam töreninin akabinde basın mensuplarına hitaben açıklamada bulunan Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Tüm milletimizin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Malum olduğu üzere tüm Türkiye’de olduğu gibi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıl dönümü nedeniyle hepimiz burada bir araya geldik. Özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hepimizin çocukluğundan beri çok sevdiği bir gün. Ama maalesef genelde de bayram havası olmayan, yağışlı olan günlere denk gelirdi. Bugün, özellikle de çocuklarımız adına çok memnunum, çok mutluyum. Çünkü hava da çok güzel, tam bahar havası… İnşallah çocuklarımızın mutluluğu, şenliği; bütün ulusumuza, tüm milletimize yayılır diye düşünüyorum, temenni ediyorum. Malum 06 Şubat itibariyle ülkemiz, büyük bir deprem felaketi yaşadı. Belki o gün hayatta olup da bugün hayatta olmayan çocuklarımız vardır. Bu vesileyle, deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybetmiş çocuklarımızın da ruhları şad olsun diyorum. Allah rahmet eylesin diyorum. Yine buradan; ailesi, yakını kaybeden vatandaşlarımıza ve tüm milletimize tekrardan baş sağlığı diliyorum. Tabii ki bayramlar birlik ve beraberliğin daha çok hissedildiği ve birbirimize karşı duygularımızın da daha yüksek seviyeye çıktığı ana denk geliyor. Bu gün de hem Ramazan Bayramı’nın 3’üncü günü hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yaşandığı bir gün. Ben tekraren bütün milletimizin ve Çorlulu hemşerilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Daha nice 100 yıllara, 103’üncü yıllara diye temmenni ediyorum. Hepinize, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

KUTLAMADAN DAHA ÇOK SİYASİ MESAJ VERDİ

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise yaptığı konuşmada, “Öncelikle Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyorum. Bugün bir de ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.’ diyen, hem ülkemizin kurtarıcısı hem de partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 103 yıl önce Sivas Kongresi ile beraber kurulan parlamentonun kuruluş yıl dönümü. Tam 103 yıl geçmiş. Bu bağlamda hem partimizin kurucusu hem de ülkemizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, şükran ve minnetle anıyorum. İyi ki bizim Ata’mızmış diyoruz. 100 yıl geçmesine rağmen hala daha dünyadaki ender insan olarak nitelendirilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet’in bir milletvekili olarak, o onuru ve gururu yaşıyorum. Güzel olacak diyorum! Az kaldı, 21 gün sonra tekrar ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.’ diyeceğiz. Ve bu bağlamda da bugün, sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Biz dedik ki: ‘Halkımızla olacağız. Halkımızla içiçe olacağız!’ Ondan dolayı buradayız. Ama şunu unutmayınız; demokrasiyi, Cumhuriyet’i, 14 Mayıs’ta tekrar taçlandıracağız. O gün aynı zamanda Anneler Günü, Dünya Çiftçiler Günü, Eczacılar Günü. Aynı zamanda bir de tekrar 100 yıl sonra, Cumhuriyet’imizin 2’nci yüzyılının taçlandırılacağı bir seçim yaşayacağız. 13’üncü Cumhurbaşkanı’mız Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber, Millet İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yoğun bir milletvekili sayısıyla parlamentoda temsili ile birlikte demokrasiye ve ‘Tek Adam Rejimi’nden hesap verebilen bir sisteme dönebilmenin mutluluğunu yaşayacağız diyorum. İnşallah güzel olacak! Yine 103 yıl önce kurulan Meclis’imizin kurucusu ve kurtarıcısı ile beraber kahramanlarımıza, şehitlerimize, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi ki bizim atalarımızmışlar, böylesine güzel bir ülkeyi bize emanet etmişler diyorum. Saygılar sunuyorum…” diye konuştu.

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI EVLATLARIMIZA ARMAĞAN

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yaptığı açıklamada, “Öncelikle bayramımızı kutluyorum. 23 Nisan, ulusal egemenliğin tecelli ettiği Meclis’imizin kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü. Son derece önemli bu meclis, Kurtuluş Savaşı’nı yönetti! Bu meclis, Cumhuriyet’e giden yolu açtı. Bu ülke sınırları içerisinde yaşayan birbirinden farklı siyasi görüşteki vatandaşlarımızın, iradelerinin temsil edildiği bir nokta… Son derece kıymetli… Öncelikle 23 Nisan’ı kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk, 103 yıl önce bu kıymetli günü, memleketin geleceği olan evlatlarımıza armağan etti. Baktığınızda, bu da dünyada bir ilk… Huzurlarınızda, tekrardan 23 Nisan’ın kutlu olmasını diliyorum. Hatırlarsanız 23 Nisan’ları daha önce meydanlarda, stadlarda çok daha büyük kalabalıklarla kutluyorduk. İnşallah yakın zamanda hep beraber milli bayramlarımızı daha büyük kalabalıklarla stadlarda, yollarda, sokaklarda kutlayacağız.” dedi.

ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYE EDEN TEK ÜLKE

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından, Yunus Emre İlkokulu’nda yapılacak olan kutlama programına geçildi. Yunus Emre İlkokulu’nda düzenlenen programda konuşan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “İlk Meclis; 23 Nisan 1920’de, 436 milletvekiliyle açılmıştı. 1925 yılından itibaren Hâkimiyeti Milliye Bayramı’nın yanısıra ‘Çocuk Günü ve Çocuk Bayramı’ olarak 23 Nisan kutlanmaya başlamıştır. Çocuk Bayramı adının verilmesinin gayesi; çocuğun, ülkeler ve toplumlar için önemine dikkat çekmektir. İlk kapsamlı Çocuk Bayramı kutlamaları, 23 Nisan 1927 yılında başlamıştır. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Çünkü bu medeniyetin insanı, hayatının merkezine aldığı çocuğu; insanlığın bir emaneti, ailesinin göz aydınlığı ve ülkesinin teminatı olarak görmektedir.” dedi.

MİNİKLERİN GÖSTERİSİ YÜREKLERİ FETHETTİ

Yunus Emre İlkokulu’nda devam eden kutlama programlarında yaklaşık 150 öğrencinin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı. İlkokul öğrencilerinin hazırladığı koreografiler, hem veliler hem de törene katılan davetliler tarafından takdirle karşılandı.

Yunus Emre İlkokulu’nda düzenlenen törende dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödülleri Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili ve 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak ile Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt verdi.

Programın finalinde yer alan ve minik öğrencilerin işaret dili ile hazırladığı “Hayat Bayram Olsa” adlı şarkı ve koreografi, davetlilerden büyük alkış aldı.
Editör : Tuğberk Erdem
379 Okunma
23 Nisan Coşkusu, Çorlu’nun Dört Bir Yanını Sardı
23 Nisan Coşkusu, Çorlu’nun Dört Bir Yanını Sardı
23 Nisan Coşkusu, Çorlu’nun Dört Bir Yanını Sardı
23 Nisan Coşkusu, Çorlu’nun Dört Bir Yanını Sardı
23 Nisan Coşkusu, Çorlu’nun Dört Bir Yanını Sardı
23 Nisan Coşkusu, Çorlu’nun Dört Bir Yanını Sardı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu