19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı
reklam
25 Mayıs 2023
19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı

19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak Milli Mücadele Ruhu’nun kıvılcımını ateşlediği tarih olan 19 Mayıs’ın 104’üncü yıl dönümü ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, Çorlu Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Çorlu Gençlik ve Spor Müdürü Abdülkerim Kasap’ın Atatürk Anıtı’na sunduğu çelengin ardından, saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı’mız okundu. Düzenlenen törende; Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Çorlu 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk, AK Parti Çorlu İlçe Teşkilat Başkanı Kenan Kelle, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Cüneyt Akar, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Akın Yılmaz, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Çorlu İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Görkem Karakaş, askeri ve mülki erkân, siyasi partilerin temsilcileri, dernek başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, spor kulüplerinin idarecileri, sporcular, okulları temsilen öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

KURTULUŞ MÜCADELESİNİN, EN ÖNEMLİ ADIMLARINDAN BİRİ

Çelenk töreninin ardından basın mensuplarına hitaben açıklamalarda bulunan Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Yine bir 19 Mayıs sabahında bir araya geldik. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığımız bir yılda, kurtuluş döneminde atılan en önemli adımlardan birisi. Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basması ile beraber, malum olduğu üzere Milli Mücadele dönemi başladı. Milli Mücadele sırasında verilen şehitler ve akıtılan kanlar sayesinde, bu toprakların bizlere vatan olduğunun imzası atıldı. Bizler de inşallah başta Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize ve ecdadımıza layık birer fert olarak yaşamaya devam ederiz. Ben bu vesileyle 19 Mayıs 1919’da başlayan bu hareketi ve bugün itibariyle kutladığımız Gençlik ve Spor Bayramı’nın, tüm milletimize kutlu olmasını diliyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

HER DAİM GENÇLERİMİZ İLE EL ELE OLACAĞIZ!

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş ise yaptığı açıklamada, “Bugün, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için bir araya geldik. Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu günü gençlerimize armağan etti. Bizlerin tüm mücadelesi ve tüm çalışmaları da bu yönde… Bizler de her daim gençlerimiz ile el ele olacağız, gönül gönüle olacağız. Onlarla ilgili olarak gerçekleştirilen her türlü spor faaliyetine ve etkinliklere daha fazla katılım sağlayacağız. Bizler de gerek tesisleşme gerekse organizasyon anlamında, onlarla iç içe olacağız. Onların geleceği için mücadele edeceğiz. İnşallah hayırlara vesile olacak bir dönemin başlangıcı olur. Hepimiz için hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

UMUTSUZ DURUMLAR YOKTUR, UMUTSUZ İNSANLAR VARDIR!

Tören sonrasında, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt da bir açıklama yaptı. Sarıkurt, açıklamasında, “Öncelikle bayramınız kutlu olsun. Bundan 104 yıl önce bir adam ve yol arkadaşları, ülkenin içinde bulundukları tüm olumsuzluklara rağmen, azim ve kararlılıkla 19 Mayıs’ta Samsun’a ayakbastılar. Kurtuluşa olan o inanç, kararlılık ve o azim; bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’nde, bağımsız ve özgür bir biçimde yaşamamıza vesile oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk o dönemde demiş ki; ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.’ Ben umudumu hiç yitirmedim. Öncelikle Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları, şad olsun. Ve yine Ulu Önder’imiz, ‘Bu memleketin istikbalini tayin edecek olanlar, gençlerdir.’ demiştir. Bu önemli günü de gençlerimize emanet etmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun.” dedi.

ÇORLU’NUN VEKİLİ İLE ÇORLU İÇİN BURADAYIZ!

AK Parti Çorlu İlçe Teşkilat Başkanı Kenan Kelle ise, “19 Mayıs sabahında, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için buradayız. Vekilimizle, Çorlu’nun Vekili ile buradayız. Bundan sonra, Çorlu’nun dertleri ile hasbihal olacağız. Bundan sonra devamlı, tüm Çorlu’nun sorunları ile ilgileneceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, başta Çorlu’muz olmak üzere tüm ülke coğrafyamıza kutlu olsun.” diye konuştu.  

BU BAYRAMLARIN, ESKİSİ GİBİ KUTLANMASINI İSTİYORUZ

CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Cüneyt Akar da yaptığı açıklamada, “Bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümünü, meydanlarda kutluyoruz. Başta Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimleri’nin kahramanlarını saygıyla ve sevgiyle anıyoruz. Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri’nin kahramanları ne kadar unutulmak istenirse istensin, artık her geçen gün değerini daha iyi anlayarak anmaya başladık. Ancak gördüğünüz gibi kutlama töreni, eski coşkusundan oldukça uzak bir görüntü sergiliyor. 19 Mayıs coşkusu, ne yazık ki bir meydana sıkıştırılmış durumda. Biz, bu bayramların, yeniden eskisi gibi kutlanmasını istiyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun.” dedi.

BİNLERCE KİŞİYLE CUMHURİYET PARKI’NA YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Düzenlenen çelenk sunma törenin ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar, dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle, Atatürk Meydanı’nda Cumhuriyet Parkı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. Düzenlenen yürüyüşü gören vatandaşlar, gerek camlarından gerek balkonlarından gerekse iş yerleri önünden el sallayarak alkışladılar. Yürüyüşe, yaklaşık bin kişi katıldı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Sabah programı kutlamalarının son ayağında ise Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren okullara ödülleri Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Çorlu 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tevfik Algan ve Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından verildi.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen etkinlikler kapsamında Çorlu Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ve çeşitli yaş ve okul grupları tarafından sergilenen gösteriler, büyük beğeni topladı.

Editör : Tuğberk Erdem
525 Okunma
19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı
19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı
19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı
19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı
19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı
19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı
19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı
19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı
19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı
19 Mayıs Kutlamaları, Çelenk Sunma Töreniyle Başladı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu