Filistin Konusunda Çağrı: “Artık Harekete Geçme Zamanı”
reklam
25 Ekim 2023
Filistin Konusunda Çağrı: “Artık Harekete Geçme Zamanı”

Filistin Konusunda Çağrı: “Artık Harekete Geçme Zamanı”

Gazze’de yaşanan vahşete karşı lanetlemelerin, kınamaların ve sözlü tepkilerin yetmeyeceğini dile getiren Vatan Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hayri Çaktı, “İsrail’e veya dünyaya çağrılar yaparak önlenecek bir savaş yoktur. Savaş, güçle kazanılır.” dedi

Vatan Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hayri Çaktı, yaptığı basın açıklamasında, “Yüreklerimiz, Filistin ile çarpıyor. Türk Milleti ve bütün insanlık, Filistin davasıyla beraberdir. Filistin’de İsrail siyonizmini yerle bir eden kardeş halkımızı ve hepimiz için mücadele eden kahraman kardeşlerimizi selamlıyoruz. Bugün hepimiz, Filistin davasının başarısına kilitlendik. Şehitlerimizi, yüreklerimize gömüyoruz. Onlara olan borcumuzu ödemek için, Emperyalist ve Siyonist zulmün son bulması için omuz omuza veriyoruz. Ancak gelinen aşamada ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı, Gazze’deki vahşete karşı lanetlemeler, kınamalar, sözlü tepkiler yetmez. Sözün bittiği yerdeyiz. Artık harekete geçme zamanıdır. Yüksek ses çıkararak kazanılmış bir savaş yoktur. İsrail’e veya dünyaya çağrılar yaparak önlenecek bir savaş yoktur. Savaş, güçle kazanılır. İşte burada üzerimize düşen sorumluluklar vardır.” dedi.

SURİYE İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILMALI

İl Başkanı Çaktı, “Filistin direnişini destekliyorsak, Türkiye’nin güvenliğini istiyorsak, Siyonizm’in ve Emperyalizm’in yenilgisini istiyorsak, AK Parti Hükümeti dış politikasını derhal değiştirmelidir. Buradan, mücadelenin başarısı için, bağımsız Filistin için, Türkiye için doğru eylem çizgisini ve somut çözüm önerilerimizi Hükümet’imize sunuyoruz. Suriye ile derhal, her alanda işbirliği yapılmalıdır. Türkiye, Suriye, İran, Rusya ve Irak ortak harekâtla Suriye’nin kuzeyindeki ABD-İsrail güdümlü bölücü terörü bitirir. PKK-DEAŞ ve bütün terör örgütleri temizlenir. En önemlisi, İkinci İsrail Planı’na en büyük darbe vurulur. Komşularımız buna hazırdır. Sadece bu adım dahi, dünya dengelerini değiştirir ve Filistin’e en büyük destek olur. ABD ve NATO tarafından kullanılan İncirlik ve Kürecik üsleri derhal bütünüyle Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin tam denetimine alınmalıdır. ABD ve NATO askerleri ülkelerine gönderilmelidir. Yanlış Ukrayna politikasından acilen vazgeçilmelidir. Ukrayna, Karadeniz’deki Yunanistan’dır. Bugün Ukrayna Filistin’e karşı İsrail’le beraberdir. ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’la beraberdir. Kiev sokaklarında İsrail bayrakları dalgalanmaktadır. Bu durumda Rusya’ya dirsek atan, Ukrayna’ya ticaret kılıfı altında SİHA satanlar, Türkiye’nin en güçlü müttefiki Rusya’yı karşısına alır. Rusya, Ukrayna’da ABD-NATO’ya karşı savaşmaktadır. Bu savaş, Türkiye’nin de savaşıdır, Filistin’in de savaşıdır.” diye konuştu.

HÜKÜMET, MASAYA YUMRUĞUNU VURMALI

Çaktı, “İsveç’in NATO üyeliği, derhal reddedilmelidir. Bununla yetinmemeli, NATO’dan çıkmak Türkiye için artık ölüm-kalım meselesidir. Türkiye, NATO’dan çıkmalıdır. NATO’dan ayrılmak, ABD tertiplerine karşı en etkin uygulamadır. NATO’dan kurtulan Türkiye, iç cephesini birleştirir ve sağlamlaştırır. Batılı finans merkezlerine bağlı, iflas eden Atlantikçi borçlanma ekonomisi derhal terk edilmelidir. Bölgemizde, ABD-İsrail saldırganlığını önlemenin tek yolu budur.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
457 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu