100’üncü Yıl Kapalı Spor Salonu, Trakya’nın En Büyüğü Olacak!
reklam
25 Ekim 2023
100’üncü Yıl Kapalı Spor Salonu, Trakya’nın En Büyüğü Olacak!

100’üncü Yıl Kapalı Spor Salonu, Trakya’nın En Büyüğü Olacak!

Kurulduğu günden bu yana Tekirdağ’ı ‘marka kent’ haline getirme yolunda hızla ilerleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu’da yapımı devam eden 100’üncü Yıl Kapalı Spor Salonu’nu vatandaşların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

20 bin 419 m² alan üzerinde inşa edilen, toplam 13 bin 986 m² kapalı alana sahip, 2 bin 500 seyirci kapasiteli, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FİBA) standartlarında ve Trakya’nın en büyük spor tesisi olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 100’üncü Yıl Kapalı Spor Salonu’nun yapımında son aşamaya gelindi.

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİ OLACAK

Çorlu İlçesi’nde yapımı devam eden spor kompleksi; bir bodrum kat, zemin kat ve iki normal kat olmak üzere toplam dört kattan oluşuyor. Spor Kompleksi Projesi’nde; spor salonu bin 365 m², 152 araçlık açık otopark yeri, doping odası, çocuk oyun ve bakım alanı 94 m², 109 araçlık kapalı otopark yeri, 22 araçlık kapalı ve açık engelli otoparkı, hakem odaları, sporcu kondisyon ve fitness odası 110 m², antrenman sahası (580 m², 236 koltuk sayılı tribün), antrenör odaları, sporcu dinlenme odası 90 m², mescitler, FIBA Odası, Acil müdahale odası, güvenlik odaları, basın salonu, teknik komiser odası, 2 bin 463 kişilik tribün (137 VIP, 147 Basın, 2 bin 174 seyirci), gözlemci odası, kafe 21 m², 480 kişilik teleskopik tribün imalatı, yürüyen merdiven imalatı, 2 bin 720 m² uzay kafes sistem çatı ve 2 bin 720 m² titanyum çinko çatı kaplaması yer alıyor.

TEKİRDAĞ, BÜYÜKŞEHİR İLE BÜYÜYOR, GELİŞİYOR

Tekirdağ’ı bir marka kent haline getirme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten ve Çorlu Spor Kompleksi’nde incelemelerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Cumhuriyet tarihinin en büyük tesislerini Tekirdağ’a kazandırıyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmet ve yatırımlarımızla Tekirdağ’ı geleceğe taşıyoruz. Bu kapsamda Çorlu’daki inşaatımızda son aşamaya geldik. Trakya’nın en büyük spor tesisi olan Çorlu Uluslararası Spor Kompleksi’mizi, önümüzdeki aylarda halkımızın hizmete sunmayı planlıyoruz. Tekirdağ, büyükşehir ile büyüyor, gelişiyor, yenileniyor ve geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Vatandaşlarımızın yaşamaktan keyif aldığı bir Tekirdağ için gece gündüz çalışıyoruz. İlkleri, en büyük projeleri hayata geçiriyoruz. Güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımları, turizmi ve üniversitesi ile çevreye duyarlı, kentleşmesini tamamlamış, yaşanabilir, güvenli ve mutlu bir Tekirdağ hedefimiz doğrultusunda, şehrimizi uluslararası standartlarda spor kompleksleri ve dev kültür tesisleri ile tanınan bir marka kent haline getirme yolunda hızla ilerliyoruz. Çorlu’da yapımına devam ettiğimiz, Trakya’nın en büyüğü olan ve kentimizin sportif hayatına değer katacağına inandığımız Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 100’üncü Yıl Kapalı Spor Salonu’muz, şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
616 Okunma
100’üncü Yıl Kapalı Spor Salonu, Trakya’nın En Büyüğü Olacak!
100’üncü Yıl Kapalı Spor Salonu, Trakya’nın En Büyüğü Olacak!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu