Gol Sesi Yok, Tribün Şovu Çok!
reklam
10 Ekim 2011
Gol Sesi Yok, Tribün Şovu Çok!

Gol Sesi Yok, Tribün Şovu Çok!

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12’inci Grup 2’nci hafta müsabakasında Çorlu Gençlerbirliği Spor ile Fatih Karagümrük Spor, Çorlu’da karşı karşıya geldi. General Basri Saran Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, maçtan daha çok yaşanan tribün şov konuşuldu.

BAL 12’inci Grup’ta mücadele eden ve ilk haftayı kayıpsız kapatan Çorlu Gençlerbirliği Spor ile Fatih Karagümrük Spor, Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Sabah saatlerinde başlayan ve maç saatine kadar etkisini arttıran yağmur nedeniyle ağırlaşan zemin, her iki takımın oyuncularına da zor anlar yaşattı. Başa baş geçen mücadelede her iki takım da buldukları pozisyonlardan yararlanamayınca maç, 0-0’lık beraberlikle bitti. 2’nci hafta müsabakaları sonucunda iki takım da puanını 4’e çıkarırken, -maçtan daha çok- maç sonrası yaşanan tribün şov konuşuldu.

Tribünler, tansiyonu iyi düşürdü

Maçın başlama düdüğü ile birlikte, saha içinde amansız bir mücadele başladı. 3 puan için sahaya çıktıklarını gösteren iki takım, kıyasıya bir rekabete tutuştular. Kazanma hırsıyla birbirlerinin üstüne giden futbolcular, saha içinde tartışmaktan da geri kalmadılar. Maçın hakeminin zamanında araya girmesi ve kenar yönetimin sağduyulu tutumu, saha içi olaylarının büyümesini engelledi. Bununla birlikte iki takım taraftarlarının birbirleri aleyhine tezahürat yapmaması, maçın tansiyonunu biraz daha düşürdü.

Centilmenlik fitilini, Karagümrüklü futbolcular ateşledi

Maçın 2’nci yarısında yaşanan bir ikili mücadelede Çorlu Gençlerbirliği Spor oyuncusu, rakip ceza sahası önünde sakatlık yaşadı. Sakatlanan oyuncu, değiştirilmesi yönünde kenar yönetimine işaret ederken, maçın başhakemi ilk yardım ekibinden sedyeyi istedi. Sedyenin gelmesi gecikince Fatih Karagümrük Sporlu savunma oyuncuları, rakip oyuncuyu kucaklarına alarak saha kenarına getirdiler. Bu durum tribünlerde alkış tufanının kopmasına neden olurken, maçın atmosferini de tam anlamıyla centilmenlik havası içerisine soktu.

Gençlerbirliği tribününün, maç sonrası jesti

Maçın son düdüğü ile birlikte, iki takımın oyuncuları soyunma odasının yolunu tuttu. Karşı kapalı olarak adlandırılan ve Gençlerbirliği taraftarlarına ayrılan tribünün, Fatih Karagümrük takımını çağırarak ayakta alkışlaması, tribünlerin karşılıklı şovunu başlattı. Yapılan jeste karşılık veren Karagümrüklüler; “Biz misafirperveriz, sizleri de bekleriz” şeklinde tezahürat yapmaya başladılar. O dakikadan sonra, iki takımın taraftarlarının karşılıklı şovları başladı. Gençlerbirliği taraftarlarının; “Askere kalkan eller kırılsın” tezahüratı, Karagümrük tribününde; “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde karşılık buldu. Tribünlerin şovları, yaklaşık olarak 15 dakika sürdü.

Bu centilmenliğe, bizler de ayak uyduralım

90 dakika süren ve yağış altında oynanan maçta Fatih Karagümrük Sporlu taraftarlar, protokol tribününün yanında yer alan ve tamamen açık durumda bulunan alanda takımlarını desteklediler. Doğal olarak da bir hayli ıslandılar. Lig boyunca, Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda daha çok konuk ekip ağırlayacağız. Malûm önümüz kış ve hava şartları giderek sertleşecek. Amacımız; gerek saha içinde, gerek tribünde, gerekse saha dışında kaliteyi arttırmak değil mi? Kaliteyi arttırmak için; konuk ekip taraftarlarını tamamen açık tribünde, basın mensuplarını tavanı akan locada, sporcuları rutubet kokan soyunma odalarında mı ağırlamak gerekiyor? Bu tarz görüntüler, 52 ilden daha büyük bir yapıya sahip Çorlumuza yakışıyor mu? Tribünlerde yaşanan bu centilmenliğe bizler de ayak uydursak, daha güzel olmaz mı?

Çorlu Emniyeti, üzerine düşeni fazlasıyla yaptı

Çorlu Emniyeti’ne bağlı ekipler, üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiler. Emniyeti sağlamak için gerekli olan stat fiziki şartları yeterli olmasa da, Emniyet Mensupları’nın yoğun ve gayretli çalışmaları neticesinde, herhangi bir olaya mahal verilmeksizin müsabaka tamamlandı.

Editör : Tuğberk Erdem
2826 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu