Hizmet Kervanı'nın 10'uncu Durağı Marmaraereğlisi Oldu
reklam
03 Kasım 2014
Hizmet Kervanı'nın 10'uncu Durağı Marmaraereğlisi Oldu

Hizmet Kervanı'nın 10'uncu Durağı Marmaraereğlisi Oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın insan odaklı belediyecilik anlayışı doğrultusunda ve Tekirdağ’ı birlikte yönetme prensibinden hareketle uygulamaya koyduğu “Hizmet Kervanı” Projesi’nin 10’uncu durağı Marmaraereğlisi oldu.

Hizmet Kervanı Projesi’nin son durağı, Marmaraereğlisi oldu. İlk ziyaretini Marmaraereğlisi Kaymakamlığı’na gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kaymakam Adil Karataş’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Genel Sekreter Murat Şefik Yazan ve TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta’nın da yer aldığı ziyarette Başkan Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar ve Hizmet Kervanı Projesi ile ilgili olarak Kaymakam Karataş ile görüş alışverişinde bulundu.

Marmaraereğlisi Belediyesi Çalıştayı

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Marmaraereğlisi Belediyesi’ne geçen Başkan Albayrak, burada Belediye Başkanı İbrahim Uyan tarafından karşılandı. Başkan Uyan’ın verdiği kısa bilgilendirmenin ardından Marmaraereğlisi Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan belediye çalıştayına geçildi. Marmaraereğlisi Belediyesi Çalıştayı’nda; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan bürokratlar, Marmaraereğlisi Belediye Meclis Üyeleri ve Marmaraereğlisi Belediyesi Birim Müdürleri bir araya geldi. Çalıştayda konuşan Başkan Albayrak; “Hizmet Kervanı’nın 10’unucu durağı olarak, bugün Marmaraereğlisi’ndeyiz. Marmaraereğlisi, ilimizin en güzel ilçelerinden bir tanesi… Ereğli, stratejik anlamda farklı değerlendirilmesi gereken bir yer. Ereğli’nin nüfusu 22 bin civarında, ancak yaz aylarında 250-300 bin nüfusa ulaşabilen bir ilçemiz. Dolayısıyla da bu durum, son derece önemli bir konu! Bunun altını çizerek vurgulamak istiyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bunun bilinci ile Ereğli’yi değerlendiriyoruz. Her zaman söylediğim gibi biz, Büyükşehir olarak büyük bir aileyiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, 11 ilçemizle sürekli koordinasyon halindeyiz. Tüm ilçelerimizde, ayrıntılı analizler ve değerlendirmeler yaptık. Eksikleri belirledik ve yapılması gerekenleri çok iyi biliyoruz. Tekirdağ için, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’ni (TESKİ) kurduk. TESKİ olarak, büyük çalışmalara hazırlanıyoruz. Ereğli’de de başta su konusu olmak üzere önemli altyapı çalışmalarımız olacak. Hep birlikte Tekirdağ için çalışacağız. Her gittiğim yerde her platformda söylüyorum. 30 Mart'tan sonra parti rozetimi çıkardım. Ben artık tüm Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Hangi partiden olursa olsun, görüşü ne olursa olsun tüm halkımıza eşit hizmet götüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın! Ben tüm bürokratlarımla birlikte bugün Marmaraereğlisi’ndeyim. Ereğli’nin ihtiyacı olan tüm projeleri masaya yatıracağız. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Ereğli’de de büyükşehir hizmet binamızın açılmasının ardından hizmetlerimiz daha hızlı gerçekleşecek. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde olduğu gibi Ereğli’nin de her zaman yanında olacağız. 5 yıllık görev süremizin sonunda, verdiğimiz tüm sözlerimizi tuttuğumuzu ve Tekirdağ’ın çehresinin değiştiğini göreceksiniz. Yapacağımız tüm bu çalışmalarımızın sonunda; kazanan halkımız olsun, kazanan Marmaraereğlisi olsun, kazanan Tekirdağ olsun! Her şey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun” dedi.

“Marmaraereğlisi’nde önemli çalışmalar yapacağız”

Bir sunum eşliğinde Marmara Ereğlisi Belediyesi hakkında genel bir bilgi veren Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Hizmet Kervanı’nın Marmaraereğlisi’ne gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Albayrak’a teşekkür eden Başkan Uyan; “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve tüm ekibini, Ereğli’de görmek bizi çok mutlu etti. Biz Marmaraereğlisi Belediyesi olarak tabi ki birçok çalışma yapıyoruz, ancak birçok konuda da Büyükşehir Belediyemizin desteğine ihtiyacımız olacak. Büyükşehir’imizin ve Başkan’ımızın önderliğinde, Marmaraereğlisi’nde önemli çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Marmaraereğlisi’ne de “Mavi Bayrak”

Toplantıda, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta da Marmaraereğlisi’nde yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle su konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Prof. Dr. Orta, içme suyunu Türkmenli Göleti’nden sağlamak istediklerini belirtti. Orta; “Ancak bu konuda bazı sıkıntıların söz konusu! Bu sıkıntıları aşmak için Marmaraereğlisi Belediyemizden, o bölgedeki üreticileri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için destek bekliyoruz. Yeniçiftlik ve Sultanköy’de altyapı projeleri onaylanmış durumda. İller Bankası’ndan, projeler için gerekli kaynak desteğini istedik. Gerekli desteği alacağımıza inanıyorum. Ereğli’ye de “Mavi Bayrak” kazandırmayı hedefledik. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla, bu hedef çok da uzak değil!” dedi.

Yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu

Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Marmaraereğlisi Belediyesi Meclis Üyeleri ve Marmaraereğlisi Birim Müdürleri, Marmaraereğlisi’ndeki mevcut durumu ve yapılması gerekenleri masaya yatırdılar. Yapılması planlanan faaliyetler üzerinde fikir alışverişinde bulundular. Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları kendi görev alanları ile ilgili Marmaraereğlisi özelinde yapılacak çalışmaları ve tespitlerini, Marmaraereğlisi Belediyesi yetkilileri ve Belediye Meclis Üyeleri ile paylaştılar. 

Editör : Tuğberk Erdem
2055 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu