Teski'nin Araç Bakım Ve Onarım Atölyesi Hizmete Girdi
reklam
05 Ocak 2017
Teski'nin Araç Bakım Ve Onarım Atölyesi Hizmete Girdi

Teski'nin Araç Bakım Ve Onarım Atölyesi Hizmete Girdi

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve Süleymanpaşa Yeni Sanayi Sitesi’ne yakınlığı ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Araç Bakım ve Onarım Atölyesi, düzenlenen açılış töreninin ardından hizmete sunuldu

Geniş çaplı bir katılımla gerçekleşen açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Münür Karaevli, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Nilgün Marmara ve Rıza Tekin, Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim İçöz, A. Soner Ergin ve İ. Feyzi Ünal, Belediye Meclis Üyeleri, daire başkanları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplam 190 aracın bakımı yapılıyor

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “TESKİ kurulduğunda, devir aldığı araçlar ve kendi araçlarının bakımını ve onarımını yapacağı bir yer yoktu. Kısa bir süre içerisinde küçük, mütevazı bir atölye açtık ve kendi araçlarımızın bakımını yapar olduk. Gün geçtikçe TESKİ büyüdü, araç sayısı arttı. TESKİ’ye ait binek, ağır vasıta ve iş makinesi olmak üzere toplam 190 adet araç bulunmaktadır. Atölyemizde bu araçların periyodik bakımları, motor, şanzıman, diferansiyel arızaları gibi ağır ve hafif tüm arızalar yapılabilmektedir. Yolda kalan araçlara 7/24 yol yardım hizmeti verilmektedir. Arıza tespit cihazı ile yeni nesil araçların arızaları tespit edilip, onarımları yapılmaktadır.” dedi.

Vatandaşa sunulan hizmetler aksamayacak

Konuşmasına devam eden Başa “TESKİ için iş sağlığı ve güvenliği çok önemlidir. Bu tesisimizde gerekli tüm tedbirleri aldık. Bünyemizdeki araçları burada vakit kaybetmeden onararak, araçlarımızın çalışma süresini kısaltmayacağız, vatandaşa hizmeti aksatmayacağız. Atölyemizin teknik kısmında; 1 makine mühendisi, 3 otomotiv teknikeri ve 8 usta, idari kısmında ise; 1 makine mühendisi olmak üzere 7 personel istihdam edilmektedir. Araç bakım ve onarım atölyemiz faaliyete geçtikten hemen sonra, TESKİ’nin hızı daha da aratacaktır. Çünkü araçlarımız sahada tamir edilmeyi beklemeyecekler ve çok kısa süre içerisinde bakım ve onarım hizmetini alacaklar. Saha personelimiz, arızalı araç Tekirdağ’ın neresinde olursa olsun anında oraya giderek, araçlara müdahale edecektir. TESKİ Araç Bakım ve Onarım Atölyesi’nin açılmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve atölyemizin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

TESKİ’ye hayırlı uğurlu olsun

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın ardından kürsüye, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat geldi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Gerek makine parkını oluşturmak, gerekse o makine parkını emin ellere vererek, kullanımını sağlamak ve onların bakım onarımını yaparak gözümüz gibi sakınmak, kamu malını korumak anlamına geliyor. Bu bakımdan yapılan TESKİ Araç Bakım ve Onarım Atölyesi’nin TESKİ’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Güçlü bir büyükşehir belediyesiyiz

Törende, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma yaptı. Albayrak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin altyapı çalışmalarında geldiği noktada yakaladığı başarının en güzel örneklerini görüyoruz. TESKİ, kurumsal anlamda büyümeye devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı olarak gittiğim her brifing toplantısında faaliyet ve yatırımlarını görünce anlıyorum ki TESKİ, Tekirdağ’da hedeflediği yere ulaşmıştır. TESKİ, bölgemizde kendi barajını yapacak kadar güçlenecektir. Geriye dönüp baktığımızda, geldiğimiz noktaya bakınca güçlü bir Büyükşehir Belediyesi olduğumuzu net olarak hissediyorum. Dünyada ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Tekirdağ’da ilerleyen dönemde Türkiye’nin sayılı şehirlerinden ve hatta adını Avrupa’ya duyuran önemli şehirlerden biri olacaktır. Ben bu tesisin ve bundan sonraki açılacak olanların Tekirdağ’ımıza ve bütün ilçelerimize güzel hizmetler vermesini diliyorum. Bu tesisin açılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum ve hepinize saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Kurdele kesiminin ardından, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ile birlikte araç bakım ve onarım atölyesini inceleyen Başkan Albayrak, atölyede yapılacak bakım ve onarım işleri ve araçlarla ilgili Genel Müdür Başa’dan bilgi aldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1920 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu