Tarihi Belediye Binası, Kent Belleği Müzesi Oluyor
reklam
02 Eylül 2018
Tarihi Belediye Binası, Kent Belleği Müzesi Oluyor

Tarihi Belediye Binası, Kent Belleği Müzesi Oluyor

Çorlu’nun geçmişten gelen ve gün yüzüne çıkarılması açısından “Çorlu Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu” doğrultusunda ilçeye kazandırılacak müzelerden ilki olan “Kent Belleği Müzesi” için çalışmalar son hızla devam ediyor.

Trakya’nın en büyük yerleşim alanı olan Çorlu, ülke sanayisinde de hatırı sayılır bir durumda bulunuyor. Hayat geçirilen projeyle sanayi kenti olarak ön plana çıkan Çorlu’nun, sürdürülebilir turistik bir çekim merkezi haline getirilmesi hedefleniyor. Bu nedenle; özgün kaynakların ortaya çıkarılması, planlı bir şekilde doğal ve kültürel miras alanlarının korunması, onarılması, restore edilmesi ve hikâyesinin tüm dünya ile paylaşılabilmesi için müzeler, etkinlikler ve projeler tasarlanması amaçlanıyor.

Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan, 1903 yılında hizmete açılan ve 2015 yılında restorasyonu tamamlanarak çeşitli organizasyon ve sergilere ev sahipliği yapan Tarihi Belediye Binası’nın artık Kent Belleği Müzesi olarak kullanılması için konsept proje çalışmaları tamamlanma aşamasına gelindi. Hazırlanan master plan raporu kapsamında yapılması planlanan Muhacir Evi, Balkan Kültür Merkezi, Balkan Yemekleri Deneyim Merkezi vb. gibi çeşitli müze ve tarihi mirası ortaya çıkarılması için yapılacak merkezlerden ilki ve en önemli aşaması olarak hazırlanacak olan müze ile şehrin kuytu köşelerinde kalmış kent ile ilgili bilgi, belge ve dokümanlar, yine tanıkların ağzından müze içerisinde kurulacak ekranlar aracılığıyla ziyaretçilere aktaracak.
Editör : Tuğberk Erdem
1452 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu