Projeleri Yapmak İçin, Sadece Akıl Yeterli Değil!
reklam
14 Kasım 2019
Projeleri Yapmak İçin, Sadece Akıl Yeterli Değil!

Projeleri Yapmak İçin, Sadece Akıl Yeterli Değil!

Cumhuriyet Parkı’nda işletmeye açılan Kafe 1923’te basın mensuplarıyla bir araya gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Eskişehir ve Belçika’ya düzenledikleri keşif programlarında inceledikleri projeler hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Parkı’nda 30 Ağustos günü işletmeye açılan Kafe 1923’te düzenlenen basın toplantısında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Geçtiğimiz günlerde, önce Eskişehir’e sonra da Brüksel’e düzenlediğimiz geziler kapsamında, çok önemli kişilerle irtibata geçtik. Belediye Başkan Yardımcıları’mız ile katıldığımız Eskişehir Programı’nda, şehrin en önemli noktalarını keşfederek imza atılan pek çok güzel projeyi inceleme fırsatı bulduk. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Yılmaz Büyükerşen ile Çorlu’muza uygulayabileceğimiz planlardan bahsettik.” dedi.

BRÜKSEL İLE KARDEŞ ŞEHİR OLMAK(!)

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Milletvekili İlhan Küçük’ün davetiyle gerçekleştirmiş olduğumuz Belçika ziyaretimize, yine Belediye Başkan Yardımcıları’mızla birlikte katıldık. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Brüksel Temsilcisi Kader Hanım’ın öncülüğünde Avrupa’nın başkenti Brüksel’de, kentimizi daha da geliştirmek adına önemli temaslarda bulunduk. Avrupa Parlamentosu’nda, birbirinden değerli siyasi isimler ve diplomatlarla bir araya geldik. Kentimizi geleceğe taşıyacak konularda, fikir alışverişinde bulunduk. Çorlu ve Brüksel arasında ileride gerçekleşmesi muhtemel Kardeş Şehirler Projesi’nin, belki de ilk adımlarını atmış olduk. Bu iki güzel şehirde bulunduğumuz temaslar sonucunda proje yazmak için daha çok çaba sarf etmemiz gerektiği konusunda fikir birliğine vardık.” dedi.

SADECE AKIL YETERLİ DEĞİL!

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Sarıkurt, “Projelerimizi gerçekleştirmek için gerekli olan tek şey akıl değil, aynı zamanda ruh birliği. Hoşgörüyle bezendiğimiz Trakya’da, kurumlarımızla iş birliğinde bulunarak çok daha başarılı işlere imza atacağımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

MARKA ŞEHİR İÇİN YENİ FİKİRLER

Gazetecilerin, “Çorlu’yu sembolize eden bir model oluşturmayı düşünüyor musunuz?” şeklinde yönelttiği soruyu da yanıtlayan Başkan Sarıkurt, “Sanayi, tarım ve hizmet kenti olan Çorlu’yu sembolize eden bir model ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Hepimizin yaşadığı bu güzel kent için bir araya gelmeli ve Çorlu’muzu markalaştırmak için yeni fikirler üretmeliyiz.” dedi.

BERABER HAREKET ETMEK ÖNEMLİ

Başkan Sarıkurt, Karatepe’de faaliyet göstermekte olan ve geçtiğimiz günlerde yaşanan yangın sebebiyle yürekleri ağızlara getiren geri dönüşüm fabrikası ile ilgili yeni bir gelişme olup olmadığı yönündeki soruya ise; çevre kirliliği ile ilgili konularda önlem alınması gerektiğini ve kentin havasını, doğasını korumak için beraber hareket edilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaparak cevap verdi.

Basın mensuplarının yönelttiği soruların yanıtlanmasının ardından toplantı sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1091 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu