Tekirdağ Büyükşehir, Umut Olmaya Devam Ediyor
reklam
14 Kasım 2021
Tekirdağ Büyükşehir, Umut Olmaya Devam Ediyor

Tekirdağ Büyükşehir, Umut Olmaya Devam Ediyor

Kurulduğu günden bu yana sosyal belediyecilik çerçevesinde insan odaklı bir hizmet anlayışı benimseyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde de yardıma muhtaç vatandaşlar için umut oldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin titiz araştırmaları sonucu belirlenen 429 aileye, pandemi süreci boyunca yaklaşık 1,5 milyon TL’lik nakdi yardım desteğinde bulunuldu. Yine aynı süreç içerisinde dar gelirli 31 bin 550 haneye gıda kolisi desteği, hem üreticilere hem de dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla da 30 bin haneye 300 ton patates dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca 34 vatandaşa; hasta yatağı, akülü tekerlekli sandalye ve manuel tekerlekli sandalye gibi medikal malzeme yardımı sağlandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve belediyecilik hizmetlerinin sadece yol, su ve ulaşımdan ibaret olmadığını, sosyal belediyecilik alanında da il genelinde vatandaşların yanlarında olduklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Göreve başladığımız günden bu yana, ‘Sosyal Belediyecilik Hizmeti’ ilkesinin doğrultusunda, halkımıza destek olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak; nakit, gıda kolisi, medikal malzeme ve psikolojik destek gibi birçok farklı kalemde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Yapmış olduğumuz desteklerimize, önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz.” dedi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kadın Danışma Merkezleri’nde, salgın süreci boyunca psikolojik olarak zor günler geçiren 3 bin 824 vatandaşa da yüz yüze ve telefonla psikososyal destek verildi.
Editör : Tuğberk Erdem
659 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu