Bölgenin En Büyük Hayvan Bakımevi Hizmete Açıldı!
reklam
22 Nisan 2023
Bölgenin En Büyük Hayvan Bakımevi Hizmete Açıldı!

Bölgenin En Büyük Hayvan Bakımevi Hizmete Açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlıklı ve güvenli olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ni hizmete açtı. Kentin en büyük yüz ölçümüne sahip olan bakımevi, en son teknolojik imkânları kullanacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentin en büyük yüz ölçümüne sahip olan Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ni hizmete açtı. Tekirdağ’ın Karacakılavuz Mahallesi’nde hizmet verecek bakımevinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, geride bıraktığımız 9 yılda dev projelere imza attık. Bugün, burada açılışını gerçekleştireceğimiz ‘Sahipsiz Hayvan Bakım Evi’mizin, tüm projelerimizin arasında özel bir yeri var. İnsan odaklı ve çevreye duyarlı bir belediyeyiz. Aynı zamanda hayvan dostu bir Büyükşehir Belediyesi’yiz. Güzel Tekirdağ’ımıza, en büyük yüz ölçümüne sahip ‘Sahipsiz Hayvan Bakım Evi’ni kazandırmaktan kıvanç duyuyoruz.” dedi.

BAŞKAN ALBAYRAK’TAN “SAHİPLENME” ÇAĞRISI!

Albayrak, sözlerini “11 ilçemizdeki tüm sevimli dostlarımıza en sağlıklı koşullarda hizmet verebilmek için bakım evimizi, çağımızın en modern teknolojisiyle donattık. 13 binadan oluşan bu büyük tesisimizde, sevimli dostlarımızı en iyi koşullarda misafir ederek tedavilerini gerçekleştireceğiz. Unutulmamalıdır ki hayatı paylaştığımız sevimli dostlarımız için en ideal yer, bireylerin veya ailelerin yaşadığı sıcak birer yuvadır. Tüm hayvanseverleri ve duyarlı vatandaşlarımızı, sevimli dostlarımızı sahiplenmeye davet ediyorum. Hayatlarımızı, sevimli dostlarımızla paylaşalım. Mutluluklarımız, çoğalarak artsın. Bu duygu ve düşüncelerle, Sahipsiz Hayvan Bakım Evi’mizin güzel Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyor, projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek noktaladı.

KONUŞMALARIN ARDINDAN KURDELE KESİLDİ

Açılış töreninde, hayvanseverlerin yakından tanıdığı ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Tamer Dodurga da bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Tamer Dodurga, “Tekirdağ’a yakışan bir bakımevinin açılışını görmekten, büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye’ye örnek olacak ve hayvanların mutlu olacağı bir bakımevi olacağından eminim. Projede emeği geçen herkese, teşekkür ediyorum.” dedi.

Dodurga’nın ardından kürsüye gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz, 11 ilçenin hiçbirine ayrım yapmadan ve ilçelerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, birçok projeyi hayata geçirdi. Tekirdağ’ımızın daha çağdaş ve yaşanabilir olması için emek verdi. Bugün de burada, çok önemli bir projenin açılışını yapıyoruz. Bu projeyi bize kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Kadir Albayrak ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açılış töreninde, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun de bir konuşma yaptı. Aygun, “Bugün burada çok özel bir açılış yapıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi var gücüyle çalışıyor ve çevreye duyarlı projeleri tek tek hayata geçiriyor. Bize böyle bir tesisi kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza ve emeği geçen tüm ekibe şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Açılış töreninin son konuşmasını, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak gerçekleştirdi. Açılışı yapılan bakımevinin önemine dikkat çeken Öztrak, yaptığı konuşmada, “Dünyanın büyük kentlerine baktığımızda, bugün burada açılışını yaptığımız bakımevinin benzerlerinden görürüz. Hizmete açılan bakımevinin güzel bir şekilde çalışacağına ve sahipsiz hayvanlarımızı Tekirdağlı vatandaşlarımızın sahipleneceğine inanıyorum. Bu projeyi ilimize kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Kadir Albayrak’ı ve emeği geçen tüm ekibi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi Açılış Töreni, alkışlar eşliğinde gerçekleştirilen kurdele kesimiyle son buldu.

EN MODERN ve TEKNOLOJİK CİHAZLAR KULLANILACAK

150 adet köpek ve 100 adet kedi olmak üzere toplam 250 adet sahipsiz hayvan kapasitesine sahip bakımevi içerisinde, birbirine bağlı ve bağımsız, hayvanların barınabilecekleri ve gerekli tedavilerinin sağlanabileceği alanlar bulunuyor. İdari bina, klinik birimi, 4 adet köpek bakım alanı, 4 adet köpek yaşam alanı, kedi bakım alanı, kedi yaşam alanı, karantina birimi, ısı ve su merkezi ve güvenlik birimi olacak şekilde bölümlendirilen bakımevinde can dostlarımıza en iyi şekilde bakılacak. 2 adet muayene odası, 2 adet operasyon salonu, laboratuvar, hayvan yıkama-tıraş odası, görüntüleme odası, ameliyathane personel hazırlık, ameliyathane hasta hazırlık, eczane, mama hazırlık odası ve veteriner hekim odasının bulunduğu Klinik Birimi ile sokak hayvanlarımızın tedavileri en iyi şekilde yapılacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevinde, kullanılacak en modern ve teknolojik cihazlar ile sokak hayvanlarının en iyi şekilde yardım ve tedavi görmesine imkân sağlanacak.

KENTİN EN BÜYÜK SAHİPSİZ HAYVAN BAKIMEVİ

Köpek bakım bölümlerinde toplam 66 adet kapalı ve açık alan içeren kafes ve 4 adet mama deposu, köpek yaşam alanları içerisinde ise; kapalı alanda toplam 40 adet kulübe ve hayvanların serbest dolaşabilecekleri 4 bölme çit sistemiyle birbirinden ayrılmış açık alan bulunuyor. Kedi bakım alanında ise; 1 adet ana bakım alanı, 1 adet müşahede odası ve 1 adet ameliyat sonrası bakım odası düzenlenmiş olup kedi yaşam alanı içerisinde ise; kediler için özel tasarlanmış kapalı alan ve çitlerle çevrili açık alan bulunuyor. Güvenlik Birimi ile de bakımevinin her türlü güvenliği sağlanacak. Açık ve kapalı alanları ile birlikte toplam 18 bin 800 m² ile kentin en büyük yüz ölçümüne sahip bakımevi olacak tesis ile birlikte bölgedeki sokak hayvanlarına sıcak bir yuva imkânı sunulacak.
Editör : Tuğberk Erdem
395 Okunma
Bölgenin En Büyük Hayvan Bakımevi Hizmete Açıldı!
Bölgenin En Büyük Hayvan Bakımevi Hizmete Açıldı!
Bölgenin En Büyük Hayvan Bakımevi Hizmete Açıldı!
Bölgenin En Büyük Hayvan Bakımevi Hizmete Açıldı!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu