Merakla Beklenen Ters Ev Projesi, 23 Nisan’da Kapılarını Araladı
reklam
26 Nisan 2023
Merakla Beklenen Ters Ev Projesi, 23 Nisan’da Kapılarını Araladı

Merakla Beklenen Ters Ev Projesi, 23 Nisan’da Kapılarını Araladı

2022 yılının Kasım ayında, Önerler Mahallesi’nde yapımına başlanan “Ters Ev”, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda halkın hizmetine sunuldu. Trakya bölgesinin ilk ve tek “Ters Ev” Projesi, ilçe halkı tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Çorlu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Ters Ev” Projesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında açıldı. 23 Nisan Şenlikleri kapsamında 14.00’te başlaması planlanan, ancak CHP’li siyasi isimlerin geç gelmesi dolayısıyla 45 dakikalık rötarla başlayan açılış törenine; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulu başkanları, kurum ve kuruluşların birim amirleri, yerel basın temsilcileri ve çok sayıda Çorlulu vatandaş katıldı.

ÇOK ÇALIŞIN, ÇOK OKUYUN, ÇOK ÖĞRENİN!

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gerçekleştirdi. Konuşmasına, Çorlulu vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak başlayan ve oldukça uzun bir konuşma gerçekleştiren Başkan Sarıkurt, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Dünya üzerinde çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır bugün… Aynı zamanda bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıl dönümüdür. 23 Nisan, ulusal egemenliğimizin ve demokrasimizin sembolüdür. Milletimizin bağımsızlık mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılığın, eşsiz bir ifadesidir. Sevgili çocuklar! Sizler de milletimizin mücadelesinin, en önemli dayanağısınız. Hergün yeniden mücadeleye başlamamızın esas sebeplerisiniz. Sizler, bu ülkenin geleceği ve umudusunuz. Açıkça söylemem gerekirse, sizlerden beklentilerimiz çok büyük. Siz çocuklarımızdan isteğimiz; çok çalışmanız, çok okumanız, çok öğrenmeniz ve kendinizi geliştirmenizdir. Atatürk’ün İlke ve Devrimleri’ne bağlı kalmanız, Cumhuriyet’e sahip çıkmanız ve vatanınızı sevmenizdir. Kıymetli evlatlar, sizlere armağan edilen bu eşsiz bayramın kıymetini bilin. Bugünü unutmayın ve hiçbir zaman da unutturmayın! 23 Nisan’ı eğlenerek, öğrenerek ve tüm çocuklar bir arada kutlayarak geçirin diye, Çorlu’muzun yeni müzesi Ters Ev’imizin açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz. Ters Ev’de ve Masal Park’ta, sizler için eğlenceli programlar hazırladık. Bizler de sizlere zaman zaman katılacağız ve umuyorum ki neşenize de ortak olacağız. 23 Nisan, neşe demek; neşe demek, siz sevgili çocuklarımızın yüzlerindeki gülümseme demek.” dedi.

KÜLTÜREL KİMLİK, ÖN PLANA ÇIKARILMALI

Sarıkurt, 09 Eylül 2020 tarihinde halkın hizmetine sunulan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykel Müzesi’nin açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmayı yeniden hatırlattıktan sonra, “Şehre değer katan en önemli unsur; şehirde yaşayanlar, çalışanlar ve ticaret yapanlardır. Bu noktada Çorlu’muz, güzel ülkemizin dört bir yanından göç eden dinamik ve aktif nüfusuyla, kendini ülke ve dünya çapında ispatlamış ticaret erbaplarıyla, zaten çok önemli bir şehir. Yerel yöneticiler olarak, bu değeri daha da artırmayı sağlama yolundaki mücadelemizin; ziyaret edenlerin, eğitim görmek için gelenlerin ve bilgiyi burada arayanların sayısını artırma mücadelesinden geçtiğine inanıyorum. İşte tam da bu anlayışa uygun olarak Çorlu’muzun sanayi ve ticaret kenti olma özelliğinin yanında, kültürel kimliğini ön plana çıkarmak ve bölgede önemli bir konuma geçmesini sağlayarak yol haritasının belirlenmesi amacıyla Çorlu Belediyesi Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu’nu hazırladık ve bu plan doğrultusunda kültürel alanda yatırımlar yaptık, yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz…” diye konuştu.

ÇORLU’MUZ, DAHA MODERN BİR KENT OLACAK

Konuşmasını sürdüren Sarıkurt, “Şehirlerimizin, dünyanın farklı şehirleriyle rekabet etmesi, ses getirmesi için kamu yöneticilerimiz, özel sektör temsilcilerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin iş birliğiyle oluşacak etkin yönetim anlayışıyla, şehirlerimizin sadece fiziki gelişimiyle değil; sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi gelişim alanlarının her birisi, yani şehirlerimizin yerel kalkınması, gündemimizin en ön sıralarında olmalı… Geçtiğimiz sene sizlere Masal Park açılışı ile çocuklarımıza güzel bir sürpriz yapmıştık. Bu sene de Ters Ev açılışı ve tüm gün süren eğlencelerle inanıyorum ki bayram coşkunuz katbekat artacak… Ters Ev’imizin yapımına kasım ayında başladık ve 23 Nisan’a yetiştirmek için ekiplerimizle birlikte çok çalıştık. Gözlerinizdeki mutluluğu görmek, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın kanıtı! Bundan sonraki süreçte de Çorlu’muzu daha yaşanabilir, daha modern ve daha kalkınmış bir kent hâline getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Yapacağımız her yatırım ve proje ile şehrimizin değerine değer katmaya devam edeceğiz. Sevgili hemşerilerim ve değerli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı bir kez daha kutluyor, bu anlamlı günün sizlere ve hepimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.” dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un konuşmasının ardından CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Faik Öztrak konuşmalarını gerçekleştirmek üzere kürsüye çıktı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından çocukların da sahneye davet edilmesiyle birlikte kurdele kesim töreni yapıldı ve Ters Ev açılmış resmî bir şekilde açılmış oldu.

ÜNAL BAYSAN, PROTOKOLDEKİ YERİNİ ALMADI!

Tören programının en dikkat çeken detayı; yıllarını siyasi mücadeleye adayan ve 28’inci Dönem Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olan Çorlu Belediyesi eski Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın, prokoldeki yerini almaması oldu. Milletvekillerinin, milletvekili adaylarının, milletvekili aday adaylarının, siyasi parti temsilcilerinin, oda ve dernek başkanlarının, mahalle muhtarlarının, hatta sivil vatandaşların bile ön saflarda yer aldığı programda; Baysan’ın protokol bölümünde yer almaması, sessiz protesto olarak yorumlandı. Tören süresi boyunca en arkada ve ayakta programı takip eden, üstelik açılış kurdelesinin hep birlikte kesimi sırasında da platformdaki yerini almayan Baysan, yine sessiz sedasız bir şekilde tören alanından ayrıldı.   

Editör : Tuğberk Erdem
463 Okunma
Merakla Beklenen Ters Ev Projesi, 23 Nisan’da Kapılarını Araladı
Merakla Beklenen Ters Ev Projesi, 23 Nisan’da Kapılarını Araladı
Merakla Beklenen Ters Ev Projesi, 23 Nisan’da Kapılarını Araladı
Merakla Beklenen Ters Ev Projesi, 23 Nisan’da Kapılarını Araladı
Merakla Beklenen Ters Ev Projesi, 23 Nisan’da Kapılarını Araladı
Merakla Beklenen Ters Ev Projesi, 23 Nisan’da Kapılarını Araladı
Merakla Beklenen Ters Ev Projesi, 23 Nisan’da Kapılarını Araladı
Merakla Beklenen Ters Ev Projesi, 23 Nisan’da Kapılarını Araladı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu